www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Daljinsko centralno zaklepanje za polota 98l.

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mato88
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 26 Jul 2007 14:58
Aktiv.: 0.02
Kraj: pizda

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 3:11 pm    Naslov sporočila:  Daljinsko centralno zaklepanje za polota 98l. Odgovori s citatom

Najprej lep pozdrav sem!Sem novopečeni na tem forumu in če ne spada to pod to temo bi prosil moderatorja da premakne drugam!
Preidimo k bistvu:
a je že kdo motiral centralno daljinsko zaklepanje v polota 98l.?
Oz ali mi lahko kdo malo bolj podrobno opiše kako se montira samo sprejemnik v avto in kam(bi prosil čim bolj natančneje in podrobno, ker sem začetnik).Motorčke že imam gor samo daljinca še nimam.
nabavu pa sem tale komplet: http://www.bolha.com/oglas2348579
Evo vam še načrt za vpomoč:

aja pa bi še koga prosu, če mi lahko to prevede, ker nisem dobil slo navodila zraven.Nemščine pa ne razumem!
Hvala vsem za odgovore!
Lp!Matej

Nazadnje urejal/a mato88 Čet Jul 26, 2007 8:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa ne vprašaš prodajalca oziroma njegovega tehničnega informatorja?
Kot vidim je v oglasu celo njegova GSM številka in ime.

Ne razumem zakaj ljudje kupijo izdelek pri enem prodajalcu, podrobnejše informacije in navodila pa potem iščejo čisto na drugih mestih ... Think
Ker tistega Tilna osebno poznam in vem, da vedno pomaga, to še težje razumem ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato88
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

žal bi vse to vprašal samo trenutno je monter na dopustu in tudi navodila sem dobil samo v nemščini, ker je tudi prevajalec na dopustu.
Žal!
sem videl da ste tukaj majstorji na tem področju pa sem mislil, da mi boste vi pomagali Sad
lp!

Nazadnje urejal/a mato88 Čet Jul 26, 2007 8:58 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni res! Raje povej po pravici kaj te točno muči ...
Nazaj na vrh
mato88
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tam kjer sem kupu izdelek sem vprašal tipa kako se namontira in mi je tako odgovoru, da so na dopustu.
kot sem reku.zanima me kam se ta modul (sprejemnik) priklopi in kako se to poveže(bolj podrobno).Predvidevam da pod volanom kjer so varovalke.
hvala za odgovore in lp!
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sicer z temi grednjami še nimam izkušenj. Sprejemnik se verjetno montira na (v) polico pod volan kot si omenil. Smatram da se pod volan montira zaradi napajanja, ki je dokaj blizu.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mato88 je napisal/a:
Tam kjer sem kupu izdelek sem vprašal tipa kako se namontira ...

... in ta tip ti je dal načrt po katerem se priklopi. Res je v angleščini kar pa še ne pomeni, da boš znal zadevo priklopit ko boš dobil slovenski prevod v katerem bo namesto black pisalo črna.

Priklope takih stvari delajo avtoelektričarji, ki to niso samo zato ker to piše nad njihovo delavnico, ampak imajo zato tudi ustrezno znanje in dokumentacijo o avtih. Šele z načrtom naprave in načrtom avta ter znanjem elektrotehnike lahko ugotoviš in narediš pravilno povezavo ... tebi od naštetih 3. stvari manjkajo še dve ...

In zato ne pričakuj odgovora v dveh stavkih, ker to enostavno ni mogoče. Poleg tega je treba pred vgradno opraviti še nekaj meritev na avtu in glede na kombinacijo, ki jo potrebuješ bo treba verjetno dodati še dva releja, ki bosta namesto DC signalov na motorčke simulirala stikali ključavnic na originalnem modulu centralnega zaklepanja ...

Verjamem, da laiki za elektroniko (kar ti skoraj zagotovo si) mislite, da če je škatlica majhna mora biti tudi priklop in montaža samo mala malica za par € ... ljudi s takim razmišljanjem srečujem skoraj vsakodnevno. Rolling Eyes

Ampak v praksi se tako razmišljanje (in nameravani prihranek nekaj 10€) maščuje z uničenjem naprave ali pa elektronike v avtu kar stane nekajkrat več ... sedaj pa se sam odloči kaj boš - prčkal sam ali pa zadevo predal kakšnemu avtoelektričarju. In tisti monter, ki ga omenjaš, ni edini v LJ ki to zna narediti.
Nazaj na vrh
mato88
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2007 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kot prvo nisem iz Lj!
Kot druga haval za tvoj izčrpen odgovor!
Kot tretje sem že peljav avto avtoelektričarju!
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2007 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni za kaj.

mato88 je napisal/a:
kot prvo nisem iz Lj!

Se opravičujem za pomoto o kraju bivanja ... prej si imel napisano, da si iz Butal, sedaj pa iz kraja tvojega bivanja vidim, da si res v ***** - tistem kraju. Laughing

Kraj_Bivanja.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  20.26 KB
 Pogledana:  1 krat

Kraj_Bivanja.JPG

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mali oglasi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni