www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

THRE interrupt

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
a007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jul 2007 12:37
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 12:46 pm    Naslov sporočila:  THRE interrupt Odgovori s citatom

Imam eno vprašanje glede UART intteruptov. Pregledal sem že vse teme v zvezi z interrupti in tudi source kode, pa me še vedno nekaj muči.In sicer:

Kot sem razumel se THRE interrupt sproži takrat, ko THR postane prazen oz. ko bit THRE(Transmit holding register Empty) postane 1. Opazil sem da je pri meni bit THRE, tudi po vpisu v THR, v 1( nikoli se ne postavi na 0). Ali je to mogoče vzrok, da THRE interrupti ne delajo?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 26, 2007 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z kter čip imaš to?
Ponavadi je tako, da moraš ta bit po tem ko pride interrupt brisat. S tem sporočiš ALUju, da si prebral podatke, šele potem se bo ta bit ponovono postavil, ko pride nov podatek-interupt.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2007 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa s katerim ide/compilerjem delaš.

Kot je napisal dragon moraš izvor interrupta navadno vedno počistit. Tako da poglej kako je s tem.

Drugič, lahko se ti npr samo zdi, da je interrupt vedno aktiven. Tako imam jaz recimo pri i2c, kjer zgleda, kot da je SI bit vedno 1, tudi ko ga počistim, pač ni vedno 1, ampak takoj ko ga počistim se spet vzpostavi na 1.

Si siguren, da si omogočil interrupte? Drugi interrupti delajo? Lahko napišeš kakšen del kode?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni