www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

EEPROM 24c32

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marko11
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Aktiv.: 3.77
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2004 5:20 pm    Naslov sporočila:  EEPROM 24c32 Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Rad bi s programom Bascom-8051 in mic. AT 89c4051 v EEPROM 24c32 vpisal in prebral sledeče spremenljivke:

A=8
B=9
C=12
D=9999

V EEPROM znam shraniti in prebrati eno spremenljivko, nevem pa kako se to naredi s tremi štirimi spremenljivkami.

Prosim, če je kdo ki bi mi napisal ta del kode kako vpisati in potem prebrati iz eeproma. Pa če je ta 24c32 dovolj zmogljiv in ali je lahko kateri manjši eeprom?

Prosim pa še, če je kdo iz Ljubljane ali bližnje okolice, če bi mi dal malo INŠTRUKCIJ iz Bascoma, Ponudbe na moj e-naslov ali pod zasebno sporočilo.

LP,marko

marko11
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Aktiv.: 3.77
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2004 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda, da je na MAXU bolj malo takih, ki se ukvarjajo z BASCOM programiranjem.

LP,marko

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70821.78

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 01, 2004 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2004 7:20 am    Naslov sporočila:  Poizkusi na forumu Sveta elektronike Odgovori s citatom

Pozdravljen,

Poizkusi na forumu Sveta elektronike!
Tam prodajajo Bascom in učbenike. Jaz sem sicer tudi delal z i2c eepromom in bascomom, toda sem ve vedno pisal in bral po njem bajt po bajt po naslovih, ki sem jih imel fiksno določene. Da bi pa kar spremenljivke definiral v i2ceeprom mislim, da ne gre, seveda pa tudi zame velja, da česar ne vem, ni rečeno, da ne obstaja.

http://www.svet-el.si/phpBB2/index.php

Si pa z bascomom dobil tudi biblioteko primerov, in sem prepričan, da je tudi primer pisanja in branja i2c eeproma.

Pozdrav
Vilko
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 03, 2004 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če znaš shraniti eno spremenljivko, ne vem, zakaj ne bi mogel treh, štirih.... Razlika je le v naslovu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni