|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Jul 21, 2007 10:14 pm Naslov sporočila: Uporabnost Garmin AdriaRoute in alternative |
|
|
Iztok je napisal/a: |
BTW, uporabljaj raje AR v1.6 ker ima najnovejša v1.7 slabšo kategorizacijo cest od prejšnje verzije (???). Pred 14 dnevi sem prevozil dobršen del štajerske in koroške, prejšnji teden pa še celo istro in mi je na avtocesti in glavnih cestah QUE stalno težil naj v zavijem dol in grem po nekih stranskih poteh, čeprav sem imel nastavljeno najhitrejšo ruto. Zraven sem paralelno testiral še iGO, ki mi je kljub pol slabši pokritosti terena deloval brezhibno in mi celo v Medulinu takoj našel apartma v tistih malih uličicah ...  |
Izkušnje z AR so podobne. Če bi vozil po njegovih navodilih ... Naključje gor ali dol ampak po njegovem sem prispel na cilj (kljub vpisanemu naslovu) ko sem pripeljal mimo table "Medulin". Potem je pa sledil še lep kos intuitivne vožnje do cilja. Tudi sicer se po istri znajde bolj za eno figo. Da ne omenjam tega, da mi sredi Ljubljane pred domom teži z "Offroad, recalculating...", čeprav vozim po edini možni poti domov. Pa še kakšno "cvetko" bi mu lahko očital.
Zanima me torej, katere so še možne uporabnejše alternative? Variante M>Navigator in podobno odpadejo.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70830.68
|
Objavljeno: Sob Jul 21, 2007 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Jul 23, 2007 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Še mojih par besed..
Uporabljam TOM TOM na NOKIi 6630 in Royaltek modrozobi GPS.
Po mojih izkušnjah je vse odvisno le od zemljevidov in njihove kvalitete. Za Italijo in Nemčijo imam takšne mape, da me pripelje naravnost pred vrata (testirano večkrat). Slovenija in Eastern Europe mapa pa sta popolnoma neuporabni.
Jutri grem nižje od Rima (Formia) pa bom napisal, kako se je obnesel.
Vsekakor pa prej dobro pokukam v traso z RAC route plannerjem  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 23, 2007 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
V službi uporabljam Garmina, ki je lahko rečem dokaj uporabna zadeva, ni pa 100% zanesljiva. Nedolgo nazaj sem ponoči v okolici MB zaradi prometne nesreče kar na slepo zavil v enem križišču in mi je lepo preračunal novo pot ter me pripeljal na cilj. Sicer imajo pa tudi sodelavci izkušnje, ko jih je peljal "okrog riti v žep".
Sicer pa na GSM -u redko uporabljam TomTom, kot pa je omenil s55m je slovenija bila bolj slabo pokrita (do prejšnjega tedna) . Izdali so nove karte za SLO (pokritost SLO 43%) oziroma Eastern Europe, no le te pa te vsaj približno pripeljejo na cilj, če ne že točno. V Avstriji pa zadeva deluje "pred vrata".
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.80 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Jul 23, 2007 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
s kolegom sva testirala navigacijo na novi nokii (6110) in iz rožne doline na večno pot naju je tudi peljal "okrogo riti v žep"...no, potem sva ugotovila, zakaj---ker je večina tistih prečnih cest "dovoljeno samo za lokalni promet" in on to očitno upošteva ker naju je na vsak način hotel spraviti na zadnjo cesto, ki je "dovoljena za ves promet"...po drugi strani naju je pa hotel peljati kontra v enosmerno...
tako da nekaj teh informacij ima, nekaj ne---rezultat je za enega tujca lahko kar porazen (beri dolg)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jul 23, 2007 3:47 pm Naslov sporočila: Re: Uporabnost Garmin AdriaRoute in alternative |
|
|
frenki je napisal/a: |
...
Izkušnje z AR so podobne. Če bi vozil po njegovih navodilih ... Naključje gor ali dol ampak po njegovem sem prispel na cilj (kljub vpisanemu naslovu) ko sem pripeljal mimo table "Medulin". Potem je pa sledil še lep kos intuitivne vožnje do cilja. ... |
Škoda ker nisi povedal, da boš v Medulinu. Jaz sem prišel od tam danes ponoči ...
Čudi me, da ti Garmin ni našel ulic oziroma točnih naslovov. Meni je s preciznostjo cca. 50m našel oba apartmaja v katerih sem bil ta mesec, ko sem 2x v razmaku 14 dni letoval Medulin. Lahko poizkusiš naslova Vrčevan 110 in Regi 22. Če si bil tam pa tudi veš, da je tistih uličic res veliko ...
Iskal sem tudi nek naslov v središču Pule, ki mi ga Garmin prav tako BP našel.
Res pa je Garmin na daljši furi malo zmeden (kot vse ostale navigacije v SLO zaradi slabe kategorizacije) in zato uporabljam enak sistem kot Mare. Zapomnim si velike kraje ob poti in tem navi škatlicam verjamem šele zadnjih nekaj kilometrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2007 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, pa sem nazaj.
Izkušnje z tomtomom na NOKIi 6630 z BT Royaltek GPS napravo in naloženo mapo Italy plus so naravnost super. Očitno je vse izključno v mapah (99%) nekaj pa tudi v glavah tistih, ki si pišejo-mo itinerarij.
Če sem želel, da on odloča o vseh 900km poti, je bilo malo zmede s pisanjem vseh točk, ki bi jih rad obiskal. Zato sem enostavno pisal relacije, ki sem jih želel prevoziti, saj sem se namerno izogibal obremenjenim cestam. Tudi ob delih na cesti in zaprtih izvozih (umletungih...), me je pripeljal na željeno cesto ali mesto po najkrajši možni poti. Praktično in dobesedno pred vrata.
Vedno je potrebna doza zdrave pameti, saj je zadeva popolnoma neuporabna, če z njo rokuje nekdo, ki se izgubi že v lastnem stanovanju .
Teh 150 EUR sem res dobro zapravil
Edino, kar me moti je to, da mi TOM TOM pri zagonu včasih noče štartati, tako, da je potreben restart NOKI-e. Ahhh ta SW, le kdo bi ga razumel. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2007 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
s5mm ali imaš tTomtom verzijo 5 ali 6 ?
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Jul 31, 2007 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Garmin nuvi 660 in naložene karte NT9 za evropo in AR 1.7 za SLO,CRO in BIH.
Na poti do kraja, kjer sem dopustoval se je zgubil šele na otoku (ČIOVO), kjer je na kartah vrisana neka stara cesta. Jaz sem se po njegovem peljal po grmičevju. . Ko sem se pa vračal se je pa izgubil na novem delu avtoceste od Krapine proti mejnemu prehodu Macelj. Na Karti AR 1.7 še tega dela avtoceste ni vrisanega. Menda AR 1.8 ta odsek že vsebuje.
Kar se pa tiče AVSTRIJE pa moram reči da se zadeva obnaša zelo dobro. Pogovarjal sem se tudi z kolegi, ki so napravo preizkušali po Nemčiji in Franciji in so vsi zadovoljni z delovanjem.
Kartografija Adria route je po mojem mnenju še precej nedodelana predvsem na kategorizaciji cest.
LP
Marko _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
boco je napisal/a: |
s5mm ali imaš tTomtom verzijo 5 ali 6 ?
LP
Boco |
App version 5.000(419)
GPS driver v1.20 _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70830.69
|
Objavljeno: Čet Avg 02, 2007 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Avg 02, 2007 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam garmina in adria route. Zaenkrat sem zadovolen, ker so v karti vrisane vse makedamske ceste + nekatere gozdne poti okoli Snežnika. Bom videl kako se bo obnesel na poti proti Dubrovniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70830.68
|
Objavljeno: Čet Avg 02, 2007 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Čet Avg 02, 2007 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Morda ima kdo izkušnje z BiH kartami za garmina? Jaz imam Bih-Scg-Guide, pa je bolj revščina. |
Na karti od BIH so vrisane samo ceste, kjer ni min .
Črnogorcem se ni dalo vrisati cest .
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Avg 02, 2007 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
V torek sem testiral TT6.0 z mapo Eastern Europe v. 650.xxx na poti v Novigrad in nazaj, ter malo po Ljubljani. Karta je bistveno boljša, kot prejšnje verzije (za TT5) oz. bil sem presenečen, da je tako dobra. Seveda niso vrisane ravno vse makadamske poti, so pa zato vse ulice (tisto kar sem videl) v Ljubljani in v manjših krajih (v glavnem so tukaj brez imen) in tudi navigacija dela BP. Ko sem šel iz Šentvida (LJ) v Grosuplje mi je izračunal routo po avtocesti, toda šel sem (nalašč) čez center Ljubljane. Nekaj časa se je še upiral in me pošiljal nazaj na avtocesto no pri PTT na Cigaletovi pa je obupal in me poslal skozi predor pod LJ gradom. Vendar se nisem dal in sem šel mimo poliklinike. Na Kotnikovi me je še usmerjal skozi tunel, no pri polikliniki pa me je usmeril na Roško nato Rudnik in na avtocesto.
V glavnem zadeva je dopadljiva, dela hitreje kot TT5, BT GPS vključi samodejno, ko startas program in ga nato tudi ugasne (BT na dlančniku, da ne bo pomote) in bistveno, karta je neprimerno natančnejša kot je bila (in kot je na npr IGO-tu) in tudi usmerjanje dela boljše kot pri AdriaRoute. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni