www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB Avtopolnilec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 30, 2007 11:06 pm    Naslov sporočila:  USB Avtopolnilec Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me ali mogoče kdo razpolaga s shemo za USB avtopolnilec, ki napaja HP dlančnike (za potrebe navigacije bi potreboval USB napajalnik za rw6815)?

"Preprosto" 5V napajanje ne naredi trika. Torej, kaj ga? Very Happy

P.S. Moderatorje prosim, da temo prestavijo, če ne spada v kategorijo.

Lp,

Pohorc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dpavli
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Jan 2007 9:19
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam USB avtopolnilec, ki sem ga dobil poleg GPS-a in naj bi zagotavljal 850 mA toka (kar je sicer manj kot 1A originalni polnilec za v 230V omrežje, vendar še vedno več od USB porta na PCju).

Vendar mi ta polnilec noče polniti dlančnika. Imam isti dlančnik kot ti ampak se hudič noče polnit. Kje je catch?

LP D
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekatere USB naprave se pred polnjenjem "dogovorijo" z računalnikom, da bodo rabile več toka, in ko sklenejo dogovor, računalnik pusti skozi USB več toka, napravica pa se pripravi na polnjenje.

To pri USB adapter napajalnikih manjka. Ni pa to enostavno rešljivo. Rabiš mikroprocesor z ustreznim programom, ki bi odgovoril na povpraševanje.

dpavli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 02, 2007 1:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ima HPjev omrežni polnilec zmožnost delovanja kot USB host za moj iPaq in mu ob priklopu pošilja vendor requeste?

Svašta...
Nazaj na vrh
ThePohorc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 02, 2007 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dpavli,

v to dvomim, ker bi bila cena čipovja precej visoka (za polnilec). Bom poskusil razdreti "hudiča" in pogledati kaj je noter. Po moje samo kaka preprosta poceni pasiva. Ti sporočim, če bom kaj našel.

Lp,

Pohorc
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 02, 2007 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se prav spomnim je tole rešeno z dvema uporovnima delilnikoma na D+ in D- liniji.

Lp, Frenki

USB_Charger.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  22.71 KB
 Pogledana:  7 krat

USB_Charger.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dpavli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 02, 2007 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tolk da držita data liniji na neki napetosti?

Karkoli, jutri bom skeširal 20€ in kupil polnilnik ki zagarantirano deluje, ker grem asap na morje in nimam časa zdirat tega polnilca, ki ga že imam oz. delat novega...

ThePohorc je napisal/a:
Bom poskusil razdreti "hudiča" in pogledati kaj je noter.

Haha, smešno. Rolling Eyes Mr. Green

Sicer pa hvala za hinte. Exclamation
Denis
Nazaj na vrh
ThePohorc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2007 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala frenki dobiš pivo... Cool

Med tem sem že "razkopal" polnilec in našel točno to, kar si mi predlagal, le, da so vrednosti uporov 3.3K in 3.9K. Izdelal, dela kot mora...

Lp,

Pohorc
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2007 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

USB MINI konektor ima 5 pinov in ne 4!
Peti pin je ponekod vezan na upor. To mi je pravil sodelavec, ampak si žal ni zapisal vrednosti in priključitve.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni