|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bostjan Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2004 3:21 pm Naslov sporočila: Urejanje velikih datotek |
|
|
Urejati (copy/paste/delete) bi želel 1GB veliko tekstovno datoteko (log datoteko). Datoteko sem razbil na 10 kosov ter poskusil sem z M$ Word 2000. Že ob odpiranju prvega kosa se je računalniku odtrgalo. Nato sem kose zmanjšal na 25 MB. To je za silo delovalo, vendar je potem nastalo 40 datotek, ki jih je bilo treba obdelati, za vsakega pa bi trajalo en dan, da dobim podatke v taki obliki, kot jih želim. Ne da bi delal še kaj drugega.
Za sam pregled takšnih datotek uporabljam freeware ListXP1.0, ki pa je samo readonly varianta.
Zato me zanima, kako se takega urejanja velikih datotek lotevate drugi. Ali moram res potrošiti dva meseca dela za takšno analizo?
_________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.38 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2004 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ha, Ha z M$ poskušaš? Uporabi Linux . Orodja, kot so ed, vi, grep, cut, paste, ... delajo tudi pri nekoliko večjih datotekah .
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70674.87
|
Objavljeno: Čet Sep 09, 2004 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

|
Objavljeno: Pet Sep 10, 2004 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, na AIX sem pa čisto pozabil - verjetno zato, ker se ga bolj malo dotikam.
_________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
S Frenkijem sva našla Unix/Linux orodje, ki dela na W32 platformi in je namenjeno hitremu iskanje vzorcev po datotekah. Je v priponki in se imenuje AGREP. Za pregled pomoči za delo s programom se zažene agrep.exe brez parametrov.
Upam, da bo še komu prišlo prav.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
agrepw32.zip |
Velikost datoteke: |
91.62 KB |
Downloadano: |
3 krat |
_________________ LP,
Boštjan M.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni