|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kramerx Član

Pridružen-a: Ned 02 Sep 2007 14:18 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2007 11:13 pm Naslov sporočila: kako v tekstu lahko ustvariš http: |
|
|
sicer nisem prepričan da sem na pravi strani s tem vprašanjem,ampak me zanima kako recimo v tekstovnem besedilu ustvariš podstran oziroma preusmeritev na drugi naslov,ko klikneš na besedo,če me raumete?Res težko profesionalno vprašam,ker še sam dobro nevem,prosim za potrpljenjein razumevanje!lepa hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2007 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje bi pa rad naredil tako povezavo - na forumu, na svoji strani, ... ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2007 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rad bi napravil "Hiperpovezavo" , kakor se temu reče.
Wor$d to samodejno napravi, že ko se napiše www ali http:/ (drugače zgoraj Vstavljanje --> Hiperpovezava ), Beležnica (Notepad) pa ne.
Torej:
V katerem programu (Wor$d, Notepad, ...) pišeš besedilo
Lp,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazadnje urejal/a igo Tor Sep 04, 2007 11:29 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kramerx Član

|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2007 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
na blogu,sem vse probaval,pa malo napredka,heheh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kramerx Član

|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2007 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
open office imam,res pa sem prišel do tega kot praviš,da se ta povezava vspostavi,samo raziskal sem tako daleč,da se stran odpre v nadaljevanju moje strani!primer:www.mail.com/osovnikar.com in ne www.osovnikar.com,razumeš
moja stran je recimo mail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.22
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Besedo / sliko / poglavje, kjer želiš 'link' označiš (potemniš) in klikneš na verigo z globusom ali pod Insert na Hyperlink. Potem se ti odpre okno kjer lahko vnašaš kakšen link in kam hočeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da najbolje, če uporabiš gumb "UREDI" in urediš tvoje poste, ker Volk ni srečen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
V tekstovnem editorju na roke odtipkaš spodaj navedeno vrstico in odneslo te bo na nov html. V dvojnih narekovajih lahko natipkaš cel URL (http://črni.gad/dns.html).
<P><LI><a href="dns.html">DNS</a></BR>Nastavitve DNS na računalnikih</P>
parametra P in LI sta za lepoto: paragraf (odstavek) in črta. Tisto za BR pa je opis linka. V principu torej zadošča:
<a href="http://črni.gad/dns.html">DNS</a>
To seveda vpišeš v html datoteko, iz katere bi rad poletel nekam drugam. V tem primeru na črnega gada (izmišljen naslov).
Jur
Nazadnje urejal/a jur Sre Sep 05, 2007 9:16 am; skupaj popravljeno 3 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
@kramerx:
Torej še enkrat, najbolj bistveno, kot je že Sokrat vprašal, pa sploh nisi odgovoril:
Kje bi pa rad naredil tako povezavo - na forumu, na svoji strani, v Wordu ... ?
Če se vsaj malo ne potrudiš, prebereš prvega pravila tega foruma in odgovoriš na vprašanje, pridejo po tebe Kantmajstri in gre tema v kanto, koš, smeće.
P.S.
Moderatorji smo te vzeli na piko, zato se lepo obnašaj! _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni