|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdor hoče kaj izvedeti o avtoelektriki in avtoelektroniki mora obvezno prebrati knjigo
Autoelektrik, Autoelektronik am Ottomotor
nekakšna biblija na tem področju.
Sem jo prebral do zadnje črke. PRIPOROČAM !
Menda jo imajo tudi v CTK v LJ. Vsaj cobiss jo najde.
http://www.amazon.de/Autoelektrik-Autoelektronik-am-Ottomotor/dp/3540621873
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstaja angleška alternativa? Nemščina mi ni blizu...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Pri cca. 6000 EUR vrednem računalniku delovnega stroja Volvo (ki so ga na uradnem servisu želeli seveda enostavno zamenjati...) je bila fuč dioda na vhodu. Je bil kolegov šef kar zadovoljen, ko je zadeva delala...
LP, Grega |
Tudi pri Mercedesih 2235 z avtomatskim menjalnikom je rada prebila zenerica na vhodu.Seveda je sledila zamenjava kar je slo dokler so bili v tovornjaki v garanciji.Nato pa je 19 letni mulc na praksi (jaz) enostavno odstranil "odvecni del" in nekateri se danes vozijo
krivc so bili elektropnevmatski ventili in njihovo spricanje indukcije
Potegnili smo dodatno debelejso zico do varovalke in glej ga zlomka stvar je delovala tudi na vseh drugih z neodstranjeno zenerico  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi747, a obstaja tudi kaka taka biblija za dizel motorje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2007 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Obstaja angleška alternativa? Nemščina mi ni blizu...  |
Pojdi na COBISS ( Univerza v Lj. in CTK )in išči po avtorju Horst Bauer
Mislim, da je knjiga Automotive electric/electronic systems prevod te katero sem jaz
omenil zgoraj.
Knjiga je iz leta 1994 vendar so v njej razložene osnove, katere veljajo še danes.
Knjigo sem prebral pred 10 leti, vendar se še spominjam, da je bilo vse lepo razloženo na lahko razumljiv način. V tistih časih sem še vozil nemški avto in sem bil prisiljen brati tako literaturo, ker je pri avtu stalno nekaj zajeb...lo. Sedaj vozim japonski avto in mi za take stvari ni treba več skrbeti.
Ker ste me na forumu spomnili na to knjigo, sem danes pogledal na ebay.de in je bila ena res naprodaj za 9 Euro. Seveda sem jo takoj kupil.
Ko jo prejmem, jo lahko kakemu nemškorazumečemu članu foruma posodim za branje.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko83 Neznanec

Pridružen-a: Tor 04 Sep 2007 11:08 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2007 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Spet se Vam oglašam in sem ugotovil, da se je nabralo že kar ogromno postov.
Ker mam trenutno čas sem že pregledal kar nekaj literatura (stric google), tako da zdaj vem približno kje se kakšen čip nahaja, tako da bom v prihajajočih dneh šel v eno srednjo šolo po literaturo za začetnike (ma kdo predlog kaj naj izberem lahko je tudi vir internet). Saj počasi bom prišel tudi do tega zakaj se uporablja HY1 itd.
Saj vem da bi blo bolš kaj drugega počet pa vendar mi je želja po elektroniki že od malih nog. No upam da bom kaj osvoju znanja.
LP Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2007 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Osnovni gradniki v elektroniki: http://maya-studio.com/knjige/EEV_2003.pdf
Da boš vedel, kaj kateri simbol pomeni v shemah in kakšno funkcijo ima.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2007 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
tega ti ne bo nihče dajal na krožniku, ker je do te dokumentacije skoraj nemogoče priti (tudi na pooblaščenih servisih imajo le najnujnejše) Si že slišal za poslovne skrivnosti? |
- pribl. 8-10 let po koncu proizvodnje katrc sem v tovarno poslal prošnjo za elektro načrt. Pisni odgovor: poslovna skrivnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni