www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pozor! Namenjeno moderatorjem samo na tem forumu
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramerx
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Sep 2007 14:18
Aktiv.: 0.06
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 3:43 pm    Naslov sporočila:  Pozor! Namenjeno moderatorjem samo na tem forumu Odgovori s citatom

Tukaj so res dobri ljudje, ki radi pomagajo, svetujejo, zato hvala vsem za prispevke in nasvete, so pa tudi ljudje-moderatorji, ki težijo za vsako črko!
Nikjer na nobenem forumu, pa sem v mnogih, mi se prav nihče ni toliko težil! Morda zahtevajo, da besedo težim postavim v narekovaje, kajti za njih morda beseda ni v kontekstu slovenskega jezika, kdo bi vedel, kaj jih teži?
Zaradi omenjenega prispevka bom gotovo letel ali pa ga sploh ne bodo pustili v objavo?
Pa še slednje, zelo sem radoveden, kakšni učenci so bili v šoli, gotovo kaka žalost!
Marsikateri še slovensko dobro ne zna; hehehehe.
Če bom letel, zaradi pripombe in teh malenkosti pa vedite, da vam naredim lepo reklamo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehehe...prav si povedal... eni res niso (nismo) možganski veleposestniki... tudi jaz se nimam za možganskega trusta, ampak vseeno me nekaj bega... s katerega kraja si ti? Slo? nikoli slišal...

Mir s teboj... Cool

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Močno se motiš o tem, da samo na tem forumu zahtevajo knjižni slovenski jezik, ker je točno to zahtevano tudi na elektronu, pa tudi na forumu svet elektronike.
Če na drugih forumih ne zahtevajo slovenskega jezika in če sleng in internetščina nista prepovedana, tudi narečja, to še ne pomeni, da je na naših elektro forumuh enako. O tem je bilo veliko pisanja in tudi prerekanja, pa ne bi ponavljal. Smo strokovni forum in temu primerno zahtevamo strokovno uporabo jezika. Zahteve so tudi v pravilih foruma in kdor ne upošteva pravil jih krši, sledijo pa sankcije. Kdor ne spoštuje pravil foruma enostavno ni zaželjen, ker nihče ni pod prisilo obskovalec foruma.

Reklamo pa kar naredi, za vse forume, bomo prav veseli, da še drugi izvedo, da smo strokoven forum.
Mislim, da te nihče ne bo kregal, če boš sodeloval na forumu in ne boš kršil pravil, seveda pa boš za sodelovanje moral upoštevat pravila, v nasprotnem primeru te ne bo nihče pogrešal, če ne boš sodeloval več. Tako pač je.

igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mnogo je pravil, a le eno je na Prvem mestu: PIŠI SLOVENSKO .

Stvar je v tem, da je to Tehnični forum. Kam bi pa prišli, če bi vsak po "domače" pisal?

In trud, vložen v vprašanje (pravopis, vejice, velike začetnice,...) kaže na odnos do ljudi, od katerih pričakuješ pomoč.
Saj ni pomembno, če ne veš, kako se reče čipu, napravi, zaradi katere se obračaš po pomoč (sploh če nisi elektro stroke), a če vprašanje lepo zastaviš, se da hitro ugotoviti, kje je srž problema.

Na tem forumu se vzdržuje red in zato je tako kakovosten, kot je. Kdor pozna uporabnost foruma, bo tudi svoj pravopis poštimal, sicer ga bodo moderatorji pač poskušali prepričati, naj spoštuje pravila.
Tudi SEDMO.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.41
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebno mnenje:

Sprva se mi niti ni zdelo, da je to nekaj zelo pomembnega. Sedaj sem se urejenosti foruma privadil in sem hvaležen ljudem, ki vedno znova opozarjajo na pravopis. Prav težko berem druge forume, kjer kar tekmujejo kdo bo napisal večje skrpucalo. Včasih se počutim nepismenega, ko ne znam prebrati napisanega.
Zdi se mi, da se nekateri (praviloma novi - mlajši) uporabniki foruma ne zavedajo privilegija, ki smo ga dobili z uporabo interneta, ko lahko relativno ozko usmerjeno vprašanje vprašaš veliko strokovnih ljudi HKRATI . Odgovor, mnenje, namig pa dobiš ponavadi še isti dan.
Če pa se zavedaš, da ljudje, ki jih nekaj sprašuješ, zahtevajo nekaj osnovnih pravil, je brezobzirno teh pravil ne upoštevati. Saj si ti tisti, ki potrebuješ pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim, da si se v tem tekstu že potrudil, saj je bistveno boljši od tvojih prejšnjih prispevkov. Opozoril bi te le na sledeče: "ne bodo", "ne zna" se piše narazen (sem že popravil).

Nihče na tem forumu ne zahteva popolne knjižne slovenščine, a post mora biti napisan tako, da je lahko čitljiv in nedvoumen. Zaželeno pa je določeno spoštovanje do lastnega jezika, ker s tem izražaš tudi spoštovanje do ljudi, ki se bodo potrudili reševati tvojo težavo.

Ni razloga, da tale tvoj prispevek nebi objavili, a zavedati se moraš, da zopet poskušaš kršiti pravila. Tokrat sedmo. Ker mislim, da se boš potrudil in se prilagodil okolju in tudi v bodoče sodeloval na forumu bom to spregledal.

Če te prav res močno zanima, bom povedal, da smo bili kar povprečni in po ničemer izstopajoči od ostalih. Konkretno zame, ti lahko povem, da sem celo padel v 4. letniku srednje šole in to ravno zaradi slovenščine. Danes mi ni problem pisati v tehničnih revijah slovenskega prostora. Torej se da, če se človek le potrudi. Lahko si čisto v redu fant, a drugi te bodo sodili po tem kako se jim predstaviš. Verjemi, da se ti bo trud izplačal. In ne vzemi tega pisanja drugače kot zgolj dobronamerno.

Tvoj zadnji stavek je mešanica med grožnjo in izsiljevanjem. No nič od tega ni realno. Vsaka stvar in s tem tudi ta forum se v nek prostor umesti glede na svojo kvaliteto in nikakršna ne pozitivna in ne negativna reklama ne more tega spremeniti. Še najmanj pa "reklama" nekoga, ki ne obvlada niti jezika, saj ga bodo težko razumeli.

In še to: Ne vpij ! S tem ne boš prizadel nikogar le sebe, saj boš na ta način le pokazal lastno (ne)kulturo.

kramerx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da si vzameš čas in tehtno napišeš, sam vedi, da zaposleni nimamo toliko časa kot ti, ki le bdiš nad nami. Naj ti povem da slovenščino obvladam! Na faxu nikoli padel, tako da menim, da je čas, ko me nekdo z oceno priganja kakšno je moje slovnično pisanje, seveda se strinjamin priznavam par napak,minil!

Moj predlog je,da se forum preimenuje v elektronik-slavistik.si

Seveda par napak priznam, kar pa ni še razlog v nadalnje,da me za vsako črko opominjate!
P.S. Nisem uspel prebrati in slovnične napake popraviti, se opravičujem v naprej.Vidi pa se po odgovorih, da je veliko ustrahovanja članov s temi pravili,kajti tudi sami so kritični do mene in se z vami strinjajo.
Lepo pa pohvalno se mi zdi, da je šel oglas v objavo.
Bodimo strpni, saj smo SLOVENCI mar ne?

Legenda:- X-ks
- p.s.-posebno sporočilo

Very Happy
kako se vam zdi?
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm, to, da se večina strinja z moderatorji je bolj posledica tega, da je forum veliko bolj uporaben in čitljiv v "slovnično pravilni obliki". Jaz, naprimer, niti ne berem objav, ki so napisane brez velikih začetnic, ločil...

Drug pozitiven učinek tega "teženja" je, da na forumu ni horde mladoletnih smetarjev, ki so z intenzivnim spamanjem uničili že marsikateri forum. To se je skoraj zgodilo na tabla.mtb.si pa so ga na srečo moderatorji malce pometli...

In še ena misel. Mnogo jih(vas) smatra forume za neko javno dobrino kjer lahko počneš kar se ti zljubi in potem sitnariš z demokracijo, ko te kdo opozori. To ni res, forum je privatna zadeva in lastnik določa pogoje uporabe. Če se ne strinjaš s temi pogoji, je na voljo še kup drugih peskovnikov...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ustrahvanje? Daj no, daj....
Samo sprejeli smo pravila in se po teh tudi vedemo.
Nisi samo ti zaposlen. Nekateri imamo celo sluzbo in celo delamo tudi po 10 ur in vec, pa si vseeno vzamemo dodatnih 15 sec. da pregledamo, kaj smo nakracali.
Saj ti ne bo nihce nic rekel, ce bos pozabil piko ali vejico. Spregledal crko, ... Ja tebi so popravili, pac si spregledal prevec Cool
Ni tako hudo bos videl. Pac mlad si se in poln energije in se tesko prilagajas na meje, ki ti jih postavljajo drugi. Minilo bo, bos videl. Saj smo bili vsi taki Wink

p.s. Tudi jaz sem bil vedno zelo slab pri slovenscini, ampak ne bos verjel se vedno sem clan tega foruma

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 7:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam se strinjam z doktrino moderatorjev. Kot so že povedali, je tako forum dosti bolj uporaben - kar pa je konec koncev tudi poanta tega foruma.
Za izživljanje obstajajo drugi.

LP, Grega

p.s. Tudi sam sem moderator na modelarskem forumu in dosledno "težim" z uporabo slovenščine. Tudi tam je bilo par podobnih izpadov... Se niso obnesli - če gre za kolikor toliko resen forum, morajo biti tudi prispevki napisani kolikor toliko berljivo.
Nazaj na vrh
kramerx
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dajte no lepo vas prosim! Sem si čas vzel, pa malo prebral tudi moderatorjeva pisanja. Kakšna slovenščina, koliko "ne"pravilnih slovenskih besed in napak je v njihovem pisanju, zato mislim, da nima smisla se tu obtoževati. Seveda se popravljam in to šteje na splošno, kajti v vsaki objavi jih dosti res ni, samo SO!
A me razumete!
Pravim samo, zarečenega kruha se poje največ , tako da sedaj rajši dvakrat preberite tekste, potem pa druge oštevajte za kakšno spregledano vejico in veliko začetnico!
Priznam pa da sem v prvem članku objavil katastrofalno slovenščino.

Lep pozdrav vsem elektronikom in nikakor ne sitnežem!
Nazaj na vrh
snow
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Aktiv.: 1.44
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moderatorjem tukaj gredo zasluge, da je forum na tako visokem nivoju.

Uporaba spakedranščine temu pač ne pripomore in vesel sem, da se zahteva pisanje v čim bolj pravilni slovenščini.

Z moje strani samo hvala moderatorjem.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kramerx,

Te kdo sili k sodelovanju? Če ti forum, članstvo, pravila niso všeč pač enostavno ne hodiš več sem. Forum ni komercialnega značaja. Zato ni cilj, na pridobivanju članstva. Tebe sigurno ne bo nihče pogrešal.

napetost
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52
Aktiv.: 4.01
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 8:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta forum je zelo uporaben in vsestranski. Čestitke moderatorjem in članom.
Kar se pa Slovenščine tiče je pa tudi prav, da obstajajo neka merila. Kajti, če bi vsi pisali v narečjih ali slengih bi marsikdo pozabil na naslov www.elektronik.si
Nismo vsi najboljši v parvopisu, ampak če se potrudimo nekako gre.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2007 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kramerx je napisal/a:
...Vidi pa se po odgovorih, da je veliko ustrahovanja članov s temi pravili,kajti tudi sami so kritični do mene in se z vami strinjajo....

Tole sem spregledal.
Za informacijo:
Forum obstaja od leta 2003. V tem času je bilo "bananih" 40 nickov. (mimogrede moderiral sem tudi Mobisux. Tolikšen je bil tam tedenski izkupiček- toliko o ustrahovanju) Zaradi "pravopisa" mislim, da ni bil izključen še nihče. Sam uporabnika običajno opozorim. Če s kršitvijo nadaljuje, pač roma sporočilo v kanto. V kolkor se mi zdi, da še lahko pričakuje pomoč, le to ostane odklenjeno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni