www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Denarja da se ti zmeša - tv pika
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2007 8:13 pm    Naslov sporočila:  Denarja da se ti zmeša - tv pika Odgovori s citatom

Če je kdo zasledil oddajo, na tv Pika, denarja da se ti zmeša, bodite pozorni na klice, oz. kaj hitro, se vam, res lahko zmeša. Namreč štejejo vsi klici, tudi tisti, kateri ne dobijo veze, oz katerih računalnik ne izbere. Pri tem takem bi moral človek dnevno zavrteti telefon 7 krat po 185 klicev na mesec.

Kdo pa kaj, pa naj ostane ne odkrito.

P9102057.JPG
 Opis:
položnica
 Velikost datoteke:  710.49 KB
 Pogledana:  215 krat

P9102057.JPG

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2007 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.41
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2007 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo tale klicatelj je "podaril" nekaj nagrad shaked :bonk:
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na to temo se je pred časom že razburjal en gledalec. Pojasnilo TV pike je, da si lahko prebereš pogoje poslovanja. Tam je zapisan točno ta efekt. Če si nesrečni uporabnik (plačnik) telefona ni prebral navodil je sam kriv. Svinjarija do neba, ampak je povsem po črki zakona.

Na enakem/podobnem principu delujejo tudi drugi ponudniki, ne samo TV pička. Takrat ko voditelj oddaje na videz obupano spodbuja gledalce, da bi odgovorili na primitiven odgovor, klici kar dežujejo, seveda ne zastonj. Če bi nekdo na vsak klic moral odgovoriti, potem zaslužka sploh ne bi bilo.

Ko vidite tako nagradno igro, zamenjajte kanal. Da ne bi začeli slučajno klicati.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi vemo, da je klic na 090 ** ** razmetavanje z denarjem. Ups, napaka, očitno ne vsi. 1.300 EUR za telefon? Confused Radodarno, ni kaj.

Ja, to je manipulacija z ljudmi. Dokler ne vidiš v režijo, res izgleda, da tisti voditelj osamljeno in brezupno skače tam po studiu...

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi je prav žal, toda to ni prav nobena manipulacija z ljudmi.
Po zakonu imajo povsem korektno napisano, koliko stane en telefonski klic (ne pa pogovor, kot nekateri napačno razumejo zapisano).

Denar se pač seli iz rok naivnežev, ki ponavljajoče se, verjamejo v lahek zaslužek.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Račun je od 8.8 do 30.8. Tisti za deveti mesec še pride. Prvih nekaj dni bo verjetno še malo dražjih...

Za 1300 eu se dobi že cenejši 30 colski monitor resolucije 2560x1600.

Jur
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo domača naloga za elektronike. Narediti vezje, ki blokira "slučajne" klice na 090.
Koliko vem, je blokado na Telekomu potrebno plačat.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70624.67

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Na telekomu ja, jaz pa vpišem v routerju med blokirane številke 090* in to je to Smile Cool

Problem je, če imaš klasično telefonijo.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Finta tega je ker ima vedno več podjetij (ne samo 090) neke sorte centralo, ki ti odgovori takoj na prvi zvon, ti pove "dobrodošli....takoj boste prevezani...) in potem spet začne zvoniti. Z eno razliko - takrat gre že na tvoj račun, saj je bil klic že dvignjen. Eni so sicer še bolj zviti - nič pozdravnega sporočila, samo na hitro se sliši en "klik" in naprej zvoni...enak efekt - ti plačaš.
Kar se mene tiče imam takole filozofijo - šele ko bom zadel na lotu jackpot, bom začel kupovati loto srečke, prej pa ne... Twisted Evil enako velja za 090, SMS itd...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj podobnega kar se mi je zgodilo pred tednom dni. Rolling Eyes

Od sedaj naprej bom poleg zvezdic ob vpisovanju PINa še prej vedno dobro pogledal znesek vtipkan na POS terminalu. Wink

Racun_BAkartica.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  67.93 KB
 Pogledana:  107 krat

Racun_BAkartica.JPG

Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok in kako se je končalo?
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem čez dva dni opazil, kaj se je zgodilo sem seveda z obema listkoma odšel do poslovodkinje te trgovine. Na moje veliko presenečenje me je ob pogledu na oba listka sprejela kot dedka mraza: "Joj kako sem vas vesela ... mi smo pa že po banki iskali lastnika kartice ... tako nas je skrbelo ..."

Da je bilo to veselje res iskreno so mi dokazali v naslednjih dveh minutah, ko so mi denar takoj in v celoti povrnili in se opravičili, čeprav je bilo to delno tudi moja krivda.
Seveda sem se jim tudi jaz zahvalil za hitro in pošteno rešitev zapleta. Smile
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 11.97
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 11, 2007 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je bolj zanimivo, kako nikoli ne zmanjka teh idi.t.., ki kličejo na te številke. Pa tudi sms fore in mobile kavarne. A so ljudje totalno nori, ali pa je odstotek prisebnih zelo majhen. Zgornjemu članu-ici se zahvaljujem za avgustovsko plačo. Lahko enako ponovi septembra Smile.
tisto, o čemer govori Simon so pa call-managerji, ki so zadnje čase zelo v modi. Meni gredo na jetra 100/h...pritisnite ena...ali pritisnite dve.....pritisnite 3287645....! Norija.
Danes sem bil ravno na predavanju o Cisco IP TF rešitvah. Namesto, da bi bilo vse ceneje, je 100 x dražje..... En softwarski virtualni terminal (virtualni telefon, ki ga instalirate kot SW na lastni Pc) je čez 100EUR. Katastrofa.....

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni