www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nov radar na avtocesti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 18, 2007 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa sem zadnjič bral v reviji od AMZS, da razvijajo sistem komuniciranja med avtomobili...avto bo opozarjal grafično in zvočno na prometne znake, na kolone, na pokvarjena vozila, skratka vse kar se bo dogajalo pred tvojim ciljem, bodo druga nasproti vozeča vozila pošiljala podatke v tvoj avto.
Kolikor sem videl na slikah, ga že preizkušajo.
Prepričan sem tudi, da bo tak sistem avtomatsko pošiljal podatke tudi na policijo kolikšna je bila presežena hitrost vozila pri določenih omejitvah in po možnosti še prevožene rdeče in stop znaki, tako da bodo na začetku položnice šibale kar po tekočem traku Smile

Kar veselim se nadaljnih 20 let...živimo vedno bolj omejeni, človek bo počasi postal suženj ustvarjenemu sistemu. Proste roke bodo imeli le tisti, ki bodo imeli veliko pod palcem in poznanstva na višjih položajih.

S51KM
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Mar 2007 22:31
Aktiv.: 0.45
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2007 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem bral članek o tem in zadeva se mi zdi vredu in smiselna. Lahko bi tudi dodali takšen dodatek, ki bi vozniku preprečil voziti hitreje, kot je dovoljeno. Kar se pa tiče nadzora prometa, pa sem prepričan, da je tega bistveno premalo. V nasprotnem primeru med vozniki ne bi bilo toliko potencialnih morilcev! Take pa na cesti vsakodnevno srečujem.

Lep pozdrav,
Mirko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2007 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S51KM je napisal/a:
Lahko bi tudi dodali takšen dodatek, ki bi vozniku preprečil voziti hitreje, kot je dovoljeno.
To je pri prehitevanju lahko usodno.
Vem, da je po zakonu tudi pri prehitavanju kaznivo prekoračiti hitrost, a redno se dogaja, da nekdo cinca čez ovinke, na ravnini pa doda plin in s tem izziva kolono za seboj. Za prehitevanje v spodobnem času mora biti razlika hitrosti 30km/h.

Izpita za motor nisem delal do konca, ker se mi je sredi druge ure vožnje, ko sem bil drugič v življenju na motorju, inštruktor drl v vokitoki, da "je tukaj Naselje in naj grem 60km/h po 4m široki cesti v nepregledni pravokotni ovinek okrog ene hiše". Šel sem 30km/h, 60km/h pa niti lokalni mulci ne zmorejo.

Prvo izpitno vožnjo s tovornjakom sem padel, ker sem nameraval napraviti vtis umirjenega in uglajenega voznika, pa sem odvzel plin pred vsako jamo, vsakim ostrejšim ovinkom. Mi je na koncu rekel: "Saj je bilo pravzaprav brez napak, sem se peljal kot gospod, ampak PREPOČASI, s premalo življenja. Moral bi iti živahno, tekoče,...". Naslednjič, pozimi na ozki ovinkasti poledeneli cesti brez sredinske črte, sem mu vrnil s konstantnimi 70km/h.
V glavnem, Prepočasna vožnja bi morala biti Kazniva. Pa ne -40%. Kdor napravi za seboj kolono, v kateri je tovornjak, bi moral biti za pol ure izločen iz prometa. Ja, no, alergičen sem na prepočasno vožnjo. Če bi imeli vsi take v komisiji, kakor jaz, ne bi nihče vozil prepočasi.

Skozi naselja se pa strinjam, da mora biti omejeno na 50 in po potrebi tudi manj.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 19, 2007 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Jaz pa sem zadnjič bral v reviji od AMZS, da razvijajo sistem komuniciranja med avtomobili...avto bo opozarjal grafično in zvočno na prometne znake, na kolone, na pokvarjena vozila, skratka vse kar se bo dogajalo pred tvojim ciljem, bodo druga nasproti vozeča vozila pošiljala podatke v tvoj avto.
Kolikor sem videl na slikah, ga že preizkušajo.
Prepričan sem tudi, da bo tak sistem avtomatsko pošiljal podatke tudi na policijo kolikšna je bila presežena hitrost vozila pri določenih omejitvah in po možnosti še prevožene rdeče in stop znaki, tako da bodo na začetku položnice šibale kar po tekočem traku Smile

Kar veselim se nadaljnih 20 let...živimo vedno bolj omejeni, človek bo počasi postal suženj ustvarjenemu sistemu. Proste roke bodo imeli le tisti, ki bodo imeli veliko pod palcem in poznanstva na višjih položajih.

Ah, ne sekiraj se, če shackajo vse živo, zakaj ne bi tudi tega sistema Razz in potem boš po mili volji lahko vozil tako kot danes.
Tako prehitra, kot tudi prepočasna vožnja je lahko nevarna ... seveda pa je spet vse odbvisno od okoliščin.

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 9:17 pm    Naslov sporočila:  Radarji po Sloveniji Odgovori s citatom

V kratkem naj bi bili po velotni Sloveniji postavljeni stacionarni radarji.
V pdf datoteki so lokacije teh stacionarnih radarjev iz prve roke.

mitjaf
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jun 2005 12:19
Aktiv.: 0.09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.finance.si/182988
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno prihajam iz dolenjskega konca in sem imel priliko opazovati nočno varianto "Smile. You're on candid cop camera!". Ko sem pripeljal iz Šmarskega tunela je nekajkrat precej močno rdeče blisknila po avtomobilih, ki so peljali mimo. Nekako sem bil prepričan, da te zadeve večinoma delajo zgago podnevi, ampak kot kaže temu le ni tako.

Me pa zanima, ali ima kdo kakšne informacije kako tale rdeča varianta sploh izgleda na posnetku, če je objektiv osvetljen s svetlobo avtomobilskih žarometov prihajajočih vozil?

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, takole sliko bi po moje v pravni državi spodbil vsak začetnik v odvetništvu, kajti takole "pripopano" registrsko bi lahko zmontiral vsak začetnik s praktično katerikoli grafičnim programom... poanta pa je da smo pač v takem sistemu ko recimo policaj ne more dokazati da je ustrelil tvoje vozilo z laserjem, ampak on ima vedno prav zato ti plačaš...in po moje je tu isto...pač pravna država, ni kaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
In v petek ob 16h so vanj montirali drobovje. Tako da bo kmalu verjetno aktiven in ne samo prazna škatla ... Wink

Omejitev na tistem delu je 130, malo pred tem v tunelu pa 100.

Vem da je omejitev 130km/h(Viadukt Reber,na koncu tunela)...Samo zakaj pa se je zabliskalo/slikalo ko smo se mimo peljali? Pa nismo imeli 120km/h...Po pošti pa še ni nič prišlo.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

a ni čez tunele 100 ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hitrosti so prave - tunel 100, potem konec vseh prepovedi, torej 130. In pri 130 (toliko sem peljal danes) ne bliska. Bliskalo pa je nekoliko hitrejšim od mene, ki so iz tunela potegnili mimo nekoliko hitreje.

Mi pa ni jasno, kako stenstajo tole sliko skupaj Confused . Glede tablice sem predvideval, da se ne bo videlo nič. Tisto spodaj pa ...
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo te škatle so večinoma samo škatle. V njih se baje rotirajo trije radarji, v letošnjem letu naj bi bil kupljen še eden, tako da bo rotacija štirih.

Pred štirinajstimi dnevi se mi je ponoči mudilo in sem se malo spozabil pa me na viaduktu Reber ni nič prebliskalo. Peljal pa sem precej nad omejitvijo, tako da ga notri sigurno ni bilo.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja...recimo da res. Nekaj gotovo mora biti okoli tega. Definitivno bi bila to zadeva za glupe američane, ki iz vsake malenkosti naredijo svetovno atrakcijo.

Glede slikanja---če sta dva vzporedno ravno pri radarju potem menda noben ne dobi nič ker radar ne ve, kateri je peljal preveč - ali levi ali desni...ujeti te mora tako da si v momentu bliska sam.
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
a ni čez tunele 100 ?

To že,samo ko je konec tunela, pa prenehajo veljati pred tunelom.Tudi po 4-krat na teden se peljem/o, mimo tega radarja, pa ni nikoli slikalo,samo takrat je. Vozim/o se pa max. 120km/h-kombi.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

res, sicer odvisno kje je postavljen in kje si ti ko te slika - če je tik na koncu tunela, ti pa si še v tunelu Sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni