www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Reševanje podatkov FAT 32

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jazzym
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 17 Sep 2007 22:21
Aktiv.: 0.01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2007 10:24 pm    Naslov sporočila: icon_shocked Reševanje podatkov FAT 32 Odgovori s citatom

Isce se nekdo, ki mi lahko karkoli svetuje o reševanju podatkov iz eksternega diska..... zakaj?? hehe ja tkole je:
- zunanji WD disk formatiran v FAT32
- hardware neposkodovan.... vsaj deluje tako
- datotke in folderji kažejo pravo velikost, a se jih ne da odpirati, imena pa so najbolje receno v hieroglifih.....
- khmmm sesutje file systema??

Ja taka je situacija in upam da ima kdo resitev, ki ne pomeni odnesi "strokovnjakom" hehe

Hvala
P.S.: Pardon ce sem že kako temo za isti problem spregledal, pa prosim za info kje jo najdem Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2007 7:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma imam en program za reševanje takih stvari. Če bi napisal iz kje si (profil/pravila) bi bilo veliko lažje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 18, 2007 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Externi disk ne pomeni prav mnogo. Potrebno bi bilo vedeti kak disk je v resnici . Je to IDE ali SATA ? Mogoče celo SCSI. Reševanje podatkov je lahko precej zamudno delo, še posebej če je disk zunanji. Bolje je disk začasno montirati v računalnik.

Ne verjamem, da se z navodili preko foruma mogoče reševati podatke na disku. Stvar mi nekoliko asocira na hojo po vrvi s pomočjo navodil.
Ne da se mi gledati kje so tvoje butale, a če niso predaleč od mojega kraja lahko prideš v četrtek. A računaj, da pri tem delu ena ali dve ure ne pomenijo skoraj nič. Bodi torej dovolj zgoden.

jazzym
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2007 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj zaselek je ljubljana..... pa ni panike me je po celi Sloveniji dovolj [slovenščina je zame švedska vas] da ni nikjer predaleč Wink
Ohišja sicer še nisem odpiral... je pa notr definitivno IDE disk.... in vem da 2 uri pri tem ne pomeni nič hehe.... Edino mene ta teden mal čas j....., naslednji teden pa ni problem...
Disk sem dal na analizo in dons (upam), da dobim porocilo kaksno je stanje in situacija. Ko izvem bom sporocil!
Nazaj na vrh
bray
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 23:53
Aktiv.: 1.38
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2007 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz v te namene uporabljam program WinHex, ki je namenjen "igranju" z diski na low level nivoju.
In ena od opcij tega programa je tudi "file recovery by type". Torej program pozna "headerje" nekaj najbolj pogostih vrst datotek (jpg, avi, mpg, doc, pdf...) in zacetke teh datotek isce direktno po celem disku. Preverjeno odlicno deluje z jpg fajli na CF kartici.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2007 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jazzym je napisal/a:
...Ohišja sicer še nisem odpiral... ...Disk sem dal na analizo...

Nič jasno. Si potem poslal celoten računalnik na analizo. Kdor dela analizo naj bolje ve kaj dela, ker drgače gredo podatki pa, pa.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.41
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2007 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@mucek4: Zunanji disk... Dancing comp3
jazzym
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 20, 2007 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy
Evo podatki reseni.... oz. takole jutri dobim disk nazaj in menda je vse reseno, da ne bom prehotro govoril.....
Kaj je bilo bi vam sicer z veseljem kaj vec povedal, pa mi ni uspelo izvleci od resevalcev.....
In se enkrat hvala za vso pomoc.....
LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni