www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Koliko traja vaš SLUŽBENI delavnik?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Koliko traja vaš službeni delavnik?
8 ur (samo dopoldne)
34%
 34%  [ 60 ]
8 ur (dvoizmensko delo)
6%
 6%  [ 12 ]
8 ur (delam tudi ponoči)
4%
 4%  [ 8 ]
od 6 do 8 ur dnevno
3%
 3%  [ 6 ]
do 4 do 6 ur dnevno
2%
 2%  [ 4 ]
manj kot 4 ure dnevno
0%
 0%  [ 0 ]
sem brezposeln/upokojenec
7%
 7%  [ 13 ]
od 8 do 10 ur dnevno
23%
 23%  [ 41 ]
več kot 10 ur dnevno
18%
 18%  [ 32 ]
Skupaj glasov : 176

Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eno leto delam na 4 izmene. 6+2 (operater proizvodne linije) Glede na to, da sem prej po večini delal na eno ali dve izmeni (25let- vzdrževanje/informatika) lahko naredim realno primerjavo. Moram reči, da imam sedaj skoraj več prostega časa. Sedaj je moj delovni dan 8 ur. Včasih pa sem bil v službi tudi 16h. Res prosti vikend pride vsakih 7 tednov (če sem prav štel) Prosti dnevi pa med tednom všasih pridejo zelo prav.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 7:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
7,5 ur dopoldan, 2-3 ure zvečer doma (ni vedno za šiht, je pa vsaj deloma povezano, vendar tega nihče ne plača)

Moj delavnik je 8/5, vendar šefi radi vidijo, če se malo "potegne". Nadur ponavadi ni plačanih, lahko si pa vzamemo dan prosto in koristimo nadure Smile

MarE. Doma se ne splača delat. To ni dobro za živce.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 7:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večinoma 8ur dopoldne, sem pa tja kakšen teden 8ur popoldne, pa tudi kakšno dežurstvo je vmes.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 8:10 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Moj dan ima 21 ur zaradi vožnje potem pa od 7.15-15.45 ob petkih pa 7.15-13.15
a1ndrej
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Sep 2007 19:50
Aktiv.: 0.16
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, Roadracer, boljše nebi moglo biti, šeenkrat HVALA Very Happy
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Običajno od 7 do 15, potem grem na kosilo in ob cca 18 nadaljujem do približno 22h.

Lp
Matjay
Nazaj na vrh
California
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48
Aktiv.: 1.00
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponedeljek - petek od sedme do tretje ure popoldan, ostalo pa mobitel v žepu.
Se splača na šihtu stvari poštimat, je pol mir!

Lp.
Vlado

Jackal
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14
Aktiv.: 0.62
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 21, 2007 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na papirju od traja 8 ur. Včasih se celo zgodi, da tudi v realnosti.

Se pa neredko zgodi, da pride kriza, ko je treba začet prej in potegnit do večera. Najhuše je bilo ravno prejšnji mesec, ko je bilo treba v 1 tednu za naročnika prenovit celotno elektroinstalacijo stroja in je bilo zaradi dopustov pomanjkanje delovne sile. Takrat se je delovnik začel ob 4h zjutraj in je trajal tudi do 18h zvečer.

Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 22, 2007 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Doma se ne splača delat. To ni dobro za živce.

Ja včasih sem delal v neki privatni firmi, kjer je šef hotel da zadeve delam doma, torej tiste, "ki niso tako zelo pomembne", vse to seveda ni bilo nič plačano. Ko sem zamenjal službo sem imel kar naenkrat ogromno prostega časa. Drugače pri meni traja delavnik cca 8,5 ur.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 22, 2007 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj delovni čas je 8 ur, v realnosti pa to pomeni 8+. Res je, da je "drseči", kar pomeni, da od 7 do 8 ure zjutraj treba prit na delovno mesto in potem oddelaš 8 ur. Če sem slučajno na terenu in se rešuje kak problem, je pa pač treba delo dokončat, pa četudi je to do naslednjega dne. Za razliko od bivših delodajalcev mi sedanji to tudi pošteno izplača Wink .
No, na vsaka 2 meseca pa me doleti še 1 teden dežurstva, kar pomeni , da si dosegljiv na GSM 7/24 in vsak trenutek pripravljen oditi na katerikoli konec SLO.
V glavnem, če povzamem, SEM ZELO ZADOVOLJEN

LP
Boco
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2007 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

6-14h čez teden, izjemoma kaj več.
"Kaj več" pomeni dokončat delo, pedenat kakšne poslovne partnerje ali pa "intervencija" popoldan (tako kot je rekel California), če imam čas ter voljo seveda.
Je pa tale "kaj več" povprečno 1x/mesec, tako da ni hudega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amstar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jan 2006 20:27
Aktiv.: 0.38

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 4:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trdega dela 3 ure! Smile
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 9:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj delovnik se začne, ko zjutraj vstanem in konča, ko se mi zvečer na da več delat, ne glede na dan ali noč. Med delovnikom počnem vse sorte stvari: včasih celo delam Razz
Na anketo ne morem odgovoriti, lahko rečem le, da sem uradno brezposelen Razz
Delam, kadar mi paše in se mi sploh da, pa tudi kadar je treba, vmes pa ... Rolling Eyes je dovolj opravkov, ki jih je treba storiti: otroke v vrtec in šolo, kmalu samo še v šolo, potem je treba v trgovino, kaj skuhat in še bi lahko našteval ... delovni čas torej ni definiran, delam, ko utegnem.

Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj urnik je uradno 8h dnevno vendar je glavno da je narejeno. Lahko se potegne, ponavadi po prejšnjem dogovoru ali pa grem prej domov, s tem da sem plačan na uro in se mi odšteje kar manjka. Se pravi da takrat ko ni kakšen hud projekt bi bil lahko tudi 4h dnevno, smo se ne izplača. Na terenu je pa od 8-12h dnevno.
Nazaj na vrh
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker sem na firmi edini, ki se ukvarja z IT-jem je z 55 userji in tremi serverji kar precej dela. Firma posluje na treh(kmalu na štirih) lokacijah.
Zraven so mi obeslili še program za vodenje podjetja kar dodatno začini vse skupaj.
Uradno je delovnih 8ur, moj pa ponavadi traja 10 ur ali več.

Skratka.. na mesec naklepljem od 40 do 70 nadur.

Jasno.. dopust je kadar je šef dobre volje, delati pa je treba stalno, dodatno pa takrat kadar je sila.

Če pade dol kakšen strežnik ali je težava taka, da firma dobesedno obstane.. takrat je treba delati tudi ponoči, čez praznike in vikende.

Zaradi obilice dela izvedbe določenih projektov trajajo mesece, take pa so tudi zamude.

Plača ni slaba, vednar če gledam na pogoje dela ugotovim, da je dela dovolj za dva..
Jasno večinoma dela opravim sam, plačajo pa me ne za dva.. Confused
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni