|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
XXX Član

Pridružen-a: Pon 19 Mar 2007 15:22 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 6:32 pm Naslov sporočila: napjalnik iz printerja |
|
|
razstavil sem star printer in vzel ven vezje. Zdaj me zanima kaj od tega je napjalnik. Mogoče obstajao kakšna navodila? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70816.47
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
XXX Član

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
približno vem kaj je napjalnik, samo ne vem kje je izhod za 30V. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navodil za uporabo tega napajalnika boš verjetno kar težko dobil (razen z nekaj sreče na googlu ). Bi bilo verjetno potrebno vse lepo premerit z voltmetrom, kar pa ti tudi jaz, kot je borisz že dejal močno odsvetujem, ker si očitno še začetnik in se verjetno še ne zavedaš vseh nevarnosti (sodim po sebi, ko sem vedel kaj je napajalnik v radiu, ne pa tudi kje ima kateri priključek - taki napajalniki še sedaj nekje po škatlah počivajo in čakajo, da jih bom sedaj, ko vem kaj kateri priključek pomeni, lahko tudi uporabil ).
Če morda podcenjujem tvoje znanje, pa se opravičujem . _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano???
Nazadnje urejal/a gkrusi Pon Okt 01, 2007 8:59 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam z mojima predhodnikoma. Če nisi siguren raje ne uporabljaj stvari. Če potrebuješ napajalnik si ga naredi sam. O tem je bilo že nekaj govora na forumu. Pa še točno boš vedel kako deluje.
gkrusi je napisal/a: |
Če morda podcenjujem tvoje znanje, pa se opravičujem . |
Bolje se podceniti, kot preceniti. Vsaj pri omrežnih napetostih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
XXX Član

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je sem še začetnik, bom raje dal nekomu za naredit, ker ravno imam star printer mi je škoda kupovat transformator in druge stvari. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napiši kateri tiskalnik je to, in bo potem na voljo več informacij. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ti kar odlotaj stvari dol, kar se ti zdi uporabno. Transformator in podobne stvari znajo zelo prav pridit. Ko boš enkrat imel malo več znanja, boš takšne stvari lahko uporabil, sedaj pa jih lahko daš komu da ti iz njih naredi napajalnik, da ne boš kupoval. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.89 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napiši tip tiskalnika, s tem podatkom se morda najde service manual v katerem je celotni načrt in layout.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
XXX Član

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
epson color 400 je. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2007 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm nevem točno kakšen napajlnik je notri moral bi pogledati servisna navodila. Drugače pa zelo lep napajalnik je v Epson Stylus Color 64 in ima že lepo kovinsko ohišje. Lahko pogledam če imam kašen pokvarjen tiskalnik in ti lahko napajalnik pošljem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 7:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš digitalec ali pa kakšen kolega poslikaj to napajalnik.Talo bo mogoče lažje videti,kakšen je.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2007 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Stari matrični printerji so običajno imeli napajalnik z transformatorjem, vse skupaj v obliki modula, ki se je odstranil z dvemi ali tremi vijaki. Na izhodu je bil konektor, kjer so bile gor napetosti, ki se jih je lepo pomerilo in uporabljalo. Brez posebne nevarnosti.
Današnji napajalniki so drugačni. Nimajo svojega ohišja in zaščite pred napetostjo, ker je njihovo ohišje kar tiskalnik sam. Če ga vzameš ven, lahko strese kjerkoli ga primeš. Poleg tega napajalniki ne delujejo kar tako, če jih priključiš na napajanje. Procesor od printerja je tisti, ki vklopi pomembne napajalne napetosti (varčevanje z energijo). Zaradi tega je napajalnik brez predelav neuporaben.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Breil Neznanec

Pridružen-a: Pet 07 Mar 2008 14:29 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 11:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa to ni res - človek v forumu za začetnike vpraša kako bi uporabil nekaj iz odsluženega printerja pa ga zabijejo naj to ne počne ker je nevarno !!!!!!!!
Očitno sem zgrešil forum. Namesto, da bi začetniku pomagali ga zabijejo naj se pobere in naj rajši čita ciciban - tako rekoč. Me prav zanima kako so se oni začeli ukvarjati z elektroniko? Žalosto je, da je takih odgovorov kar nekaj na tem forumu, celo moderatorji včasih tako odgovarjajo. Očitno imamo ljudje različne poglede na to kaj je vzgoja. Sicer je to moj prvi post na tem forumu ampak očitno jih ne bo veliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Mar 10, 2008 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Breil je napisal/a: |
Pa to ni res - človek v forumu za začetnike vpraša kako bi uporabil nekaj iz odsluženega printerja pa ga zabijejo naj to ne počne ker je nevarno !!!!!!!!
Očitno sem zgrešil forum. Namesto, da bi začetniku pomagali ga zabijejo naj se pobere in naj rajši čita ciciban - tako rekoč. Me prav zanima kako so se oni začeli ukvarjati z elektroniko? Žalosto je, da je takih odgovorov kar nekaj na tem forumu, celo moderatorji včasih tako odgovarjajo. Očitno imamo ljudje različne poglede na to kaj je vzgoja. Sicer je to moj prvi post na tem forumu ampak očitno jih ne bo veliko. |
Pri vsaki novo kupljeni napravi imaš zraven še navodila o varnosti in uporabi naprave. Tako je tukaj; človek, ki se prvič spušča v kaj takega oz. ima malo znanja/izkušenj z določenimi početji, se ga najprej opozori na tveganje in morebitne pazljivosti, po potrebi tudi odsvetuje posegovanje oz. uporabo aparatov, ki znajo škodovati njegovemu zdravju ali neposredni okolici.
Namesto, da bi bil hvaležen za takšne nasvete, se zgrajaš nad aktivnimi člani foruma, ki vsekakor nikogar ne odganjajo in mu ne želijo nič slabega. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni