www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nastavljiv digitalni instrument

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zoki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50
Aktiv.: 0.50

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2004 7:26 am    Naslov sporočila:  Nastavljiv digitalni instrument Odgovori s citatom

Zdravo!

Rabil bi instrument,ki bi se ga dalo malo programirati in bi imel vsaj eden izhod.
Da malo bolj razložim!

Recimo ,da merimo napetost v razponu od 50 do 100V ,napetost narašča in pri max.vrednosti želimo da se izvede neka funkcija.
Seveda vsak malo boljši univerzalec ima to mozmost(min-avg-max),a kaj ko nima izhoda ,da bi sprožil nekaj drugega.
Zanima me ,a se je že kdo srečal z podobnim problemom in kako se ga da rešiti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.17
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2004 7:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V koliko gre le za V-meter je najenostavnejša varianta uporabit en mikrokontroler z AD vhodom ter z njim meriti napetost. Dalje potem ni problem Smile
zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2004 11:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A mi lahko pomagaš bolj konkretno?
Mislim shema,programiranje kontrolerjev,je zame "španska vas".
Vem pa ,da brez tega skoraj ni mogoče narediti kar sem zamislil.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.10
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2004 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi uporabil stari dobri op. oj. 741 z komparacijo. En input za potenciometer željene vrednosti, drugi pa za merjeno vrednost, zraven pa še nekaj uporov za napetostne prilagoditve. Na output pa preko tranzistorja priklopiš karkoli.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.17
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2004 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
....A mi lahko pomagaš bolj konkretno? ...

Za konkretno pomoč bo potrebno več podatkov. Za kako napetost gre ? Kaka je potrebna natančnost. Bo tista meja fiksna ali jo bo potrebno spreminjat. Kak prikaz bi moral biti LCD ali LED.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 71164.19

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2004 7:06 pm    Naslov sporočila:  Re: Nastavljiv digitalni instrument Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 71164.19

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2004 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
zoki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2004 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Mare69,a je cena v usa dolarjih?Če je ,potem je ta instrument veliko predrag in nima smisla,da naprej razpravljamo o tem instrumentu.
Jaz namreč rabim bolj easy varijanto,ki bi ji prek tipkovnice(numerične in morda puščice )nastavil limite in nato vklopil izhod.Display ,morda alfanumerični,dvovrstični.Območje 0-100V 0.1V resolucije +-5%,ni problem!
Cena do 30K sit.
Sedaj sem napisal skoraj vse!Rabil bi za testiranje akumulčatorjev!
Nazaj na vrh
Zmelly
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 21:58
Aktiv.: 0.54
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2004 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi da bi bila resitev z kaksnim mikrokontrolerjem se najbolj na mestu. Vse skupaj dobis za dobrih 5-7 tisocakov,z LCD prikazovalnikom, tist programcek pa tud ne bi smel delati vecjih tezav.
Nazaj na vrh
pogojnik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Okt 2004 21:56
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2004 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

opis iskanega ustreza industrijskim panelmetrom.
Cena je od 18.000 SIT navzgor.
Kolikor sem jih iskal za lastne potrebe, so še najcenejši in dovolj zanesljivi tudi za industrijsko uporabo (vročina, mraz, vlaga, prah, tresljaji, motnje od frekv. pretvornikov ipd) pri Elektronika Pahor.
Imajo pa eno 'kozmetično' pomanjkljivost (če je že niso odpravili): trmasto vztrajajo pri izdelavi 3-številčnih panelmetrov, čeprav vsi ostali izdelujejo 4-številčne.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni