www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

iz audio ojacevevalca (iz ene kanala) na 2 PC (racunalnika)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
porki
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 10 Okt 2007 17:07
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 6:20 pm    Naslov sporočila: icon_warning iz audio ojacevevalca (iz ene kanala) na 2 PC (racunalnika) Odgovori s citatom

Halo, prosil bi vas za pomoc!!!!!
Imam star zelo kakovosten ojacevalec,ki ima tri (3) kanale. in sicer tuner,phono in aux. Do sedaj sem ga uporabil vedno na enem stacionarnem hisnem racunalniku. ker sem nedavno kupil tudi prenosnega bi rabil pomoc in nasvet kaj kupiti oziroma kako narediti svoj kabel.
Rad bi imel kabel ki bo povezal oba racunalnika na en kanal na ojacevalcu.
lahko bi uporabil dva kabla sam je problem da [slovenščina je zame španska vas] vedno vstat in priklaplat fizicno , saj je ojacevalec star in nima daljinaca.

rad vi da bi imel skoz priklopljena oba racunala na isti kanal.
uporabljam pa normalno povezavo.in sicer audio cinca (crn in bel oz rdec) in na racunalniku oba mini jacka.

hvala najlepsa,,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa ti univerzalni daljinaci? Sem slišao da neseju skoz zid [slovenščina je zame španska vas]!
lp

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

po moje če izhoda obeh PCjev vežeš na ustrezni vhod ojačevalca preko uporov bo v redu, samo malenkost se bo vhodni nivo zmanjšal, kar pomeni da boš moral pač dati malenkost bolj naglas za isto jakost. Velikost uporov---jaz bi dal recimo 10k ali več...toliko da se nivo ne zmanjša preveč.
BTW...če ojačevalec nima daljinca boš moral vseeno vstajat ko boš dajal bolj ali manj nalgas Twisted Evil
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
porki
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 10 Okt 2007 17:07
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2007 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lepo in prav.zanima me ali vezem opore zaporedno ali vzporedno in 10 pomeni kiloohmov.???????
glede jakosti ni problema ker uporabljam appele computers in imajo na tipkovnici svoj reducir jakosti.hvala ti, proso bi te pa za kaksen link kjer bi lahko to vezavo videl na skici ali sliki.

hvala za odgovor===!!!!!!

p
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2007 8:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

evo v priponki na hitro narisano. na kratko: vežeš prvi PC preko upora na ojačevalc, maso direkt na maso. Vežeš še drugi PC preko upora na ojačevalc paralelno, maso pa spet direkt na maso. Torej bosta na vhodu ojačevalca dva upora (in dve masi seveda).

vezava.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  vezava.doc
 Velikost datoteke:  23.5 KB
 Downloadano:  12 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni