|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan Neznanec

Pridružen-a: Čet 11 Okt 2007 13:56 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 10:53 am Naslov sporočila: traktor IMT elektrika |
|
|
Pozdravljeni!
Prosim za pomoč med delom s traktorjem so mi nehale svetiti luči in kontrolna rdeča lučka pri ključavnici. Varovalke sem pogledal in so cele, sedaj traktor ne vžge na ključ samo preko zaganjača (direkt). Kaj naj naredim verjetno je na ključavnici nekaj narobe, če ima kdo kako shemo ali kaj podobnega bi prosil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alex007 Član

Pridružen-a: Pon 29 Dec 2003 0:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.24 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja kaj naj narediš?!.......greš v trgovino in kupiš novo ključavnico. To je naj enostavnejša rešitev. Še prej pa preveriš če je res ključavnica fuč, tako da kratko vežeš glavni vod, ki pelje do ključavnice +12V na druge kontakte in vidiš če se ti prižge lučka za kontaku oziroma luči...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Omenjen traktor (vsaj v orginalu) ima dve ključavnici. Na levi strani je kontaktna ter služi tudi za vklop dolgih,kratkih ter pozicijskih luči. Luči morajo svetiti tudi, če ključa ni v ključavnici, a vžiganje ni možno. V koliko luči ne gorijo, če je ključavnica v poziciji za prižgane luči je vrjetnost, da se je snela kaka žica oz je ključavnica crknila. Traktor ima tudi varovalo vžiga. To je stikalo, ki nadzira, če je mala ročica menjalnika v nevtralnem položaju. Če ni, potem vžig ni možen. Stikalo je v ohišju kakih 30cm naprej od ročice zgoraj. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem, ne sveti nobena luč na traktorju, niti pozicijska, če ni kontakta. Tisti konektor nekaj cm naprej od male ročice menjalnika pa omejuje samo vklop/štart traktorja, luči morajo svetiti brez tistega stikala.
Pri IMT je dostop do stikal zelo preprost, saj se samo odvije spodnja plošča pod volanom, kjer se najdejo tudi vse varovalke, od spodaj gor pa se vidijo priključki stikal.
Če pa se gre za IMT539, pri tem pa se mislim, da mora sneti celotna plošča za dostop do stikal, varovalke pa ima ob strani pri filtru zraka. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan Neznanec

Pridružen-a: Čet 11 Okt 2007 13:56 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč sem že rešil problem kontakte pod volanom sem izoliral in mi varovalke več ne crkavajo. Očitno je tam prihajalo občasno do stika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Kolikor vem, ne sveti nobena luč na traktorju, niti pozicijska, če ni kontakta. .... |
Slabo veš... pri hiši sta dva taka traktorja. Eden je bil kupljen nov orginalna instalacija na enega pa sem ob obnovi naredil novo. Pri zasuku bosh kljucavnice za en položaj gori pozicija, še obrat naprek kratke nato dolge luči. Ključ je v obliki "žeblja" in se lahko izveče v vsakem položaju. Pri tem se prekine le povezava na startno ključavnico. Startna ključavnica ima dva položaja. Zasuk nazaj do prvega "kolena" vključi gretje. Štarta pa pri zauku do konca - z gretjem zasuk v smeri urnega kazalca pa je start brez gretja. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zigameklav Neznanec

Pridružen-a: Sob 11 Feb 2012 13:12 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pr imt 533/539 rabiš kontakt samo za štop, vžig in smerokaze, ostalo pa dela brez kontakta.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ultra-d Član

Pridružen-a: Sre 15 Sep 2010 16:52 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 13, 2012 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rabiš še za lučko od alternatorja.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni