|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bukovinsky Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 14:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.25
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 1:32 pm Naslov sporočila: Outlook Express+sprememba direktorijev za podatkovne dat.?? |
|
|
Zamima me ali kdo ve, kako bi lahko premestil podatkovne zbirke (e-sporočila) na drugo lokacijo(particijo diska,imenika) in spremenil naslove v registru?
To bi si rad naredil predvsem za varnost in lažje arhiviranje podatkov-v tem primeru e-sporočil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je na Options->Tools->Maintenance gumb Store Folder, kjer spremeniš lokacijo tvoje pošte. Kako se v SLO Outlook Expressu reče tem gumbom, pa ne vem. _________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom jaz prevedel: Orodja/ Možnosti, gumb Vzdrževanje, gumb "mapa za shrambo".
Tako se vsa vsebina prav lepo premakne kamor želiš.
Obenem se tudi jaz zahvaljujem Boštjanu. Sicer še nikoli nisem raziskoval če je to možno, sem vedno pač pred formatiranjem kopiral vsebino mape za OE na varno mesto in potem spet nazaj...zdaj je to dosti enostavneje...
če bi še našel kako se premakne vsebina OE adresarja drugam, bi pa sploh zmagal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Adresar izvoziš in uvoziš, prav tako račune
Edino sporočilna pravila nisem nikjer zasledil drugega načina, kot pa kopiranje ključa iz registra.
To je pa potem tudi vse, kar se tiče OE, rabiš samo bazo sporočil, adresar, račune in sporočilna pravila, sem kaj zgrešil?
Seveda je treba ob na novo inštaliranem računalu najprej inštalirati in prvič zagnati OE, ga poučiti o drugačni lokaciji kot po defaultu, potem zapreti, še 1x odpreti, da prenese ustvarjene mape in nato zapreti. Sedaj povozimo na novo ustvarjene mape s starimi mapami iz backupa, na ta način se bo tudi v OE ob novem zagonu pokazala struktura arhiva iz backupa.
Dokaj preprosto, le vrstnega reda se je treba držati.
Jaz imam arhiv pošte še iz leta 2002, prej pa pošte nisem kaj dosti uporabljal, pa tudi nič pomembnega nisem imel. V toliko letih se nabere kar nekaj GB sporočil, pa od tega marsikatera sporočila s priponkami izbrišem ali pa vsaj oskubim priponk, sploh če so to brezvezne slike, videi in podobno. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si
Nazadnje urejal/a reber Čet Okt 25, 2007 9:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj to sem dosedaj delal - izvozil adresar, kopiral mapo iz documents and settings.....identities... in jo potem dal nazaj. Ampak tako kot je tuka opisano je še bolje ker niti tega ne rabiš delat. Enako je z moji dokumenti - enostavno jih premakneš drugam - recimo na D:\ in potem ne rabiš več skrbet da jih bo pobralo skupaj s C-jem. Ker ko sesujem sistem v bistvu ne rabim drugega kot dokumente (ki jih itak imam drugje), adresar in eventuelno sporočila v mapah v OE-ju. Sporočilna pravila skoraj ne uporabljam, tako da sploh ne vem kje je ta ključ ker ga nikoli nisem niti iskal. Včasih sem sicer delal celo kopijo C-ja (z acronis true image) pa sem sčasoma videl da je nepotrebno... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Okt 26, 2007 8:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljajte ThunderBird, prekopirate celoten svoj "profil" in tam se skriva vse. Od emailov, pravil spam filtra, ...
Drugače pa tako kot so povedali zgoraj. Občasno se splača delati tudi backup te mape. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Okt 26, 2007 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem poskusil že kar nekaj drugih programov, od thunderbird, incredimail -----pa sem na koncu prišel do dejstva da je za pregled in kreiranje pošte čisto dovolj (in še najhitreje) prav OE. Vsi ostali se že zaganjajo počasneje, pa še se kaj najde. Samo saj veš - človek po naravi "išče bližnjice" in zato prav pride to da imaš že po default-u to mapo na D-ju da ti je ni treba premikati pred formatiranjem Cja... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni