|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 14, 2003 5:22 pm Naslov sporočila: TV preko ADSL -skoraj! |
|
|
Pozdravljeni.
Ne vem, če je že kdo kaj pisal o tem, sem pa ne dolgo nazaj prebral en članek o bodočih ponudbah Siol-a.Zraven ADSL storitev bi naj SIOL začel ponujati še prenos TV programov, seveda v obliki ADSL.V začetku naj bi ponudili cca 200 programov, ki naj bi jih naročnik dobil v paketu.Koliko bo to dodatno stalo je še skrivnost, je pa vprašljiv obstoj kabelskih operaterjev, ki se bodo po moje še zelo težko obdržali na nogah, sploh pa ne tisti, ki ponujajo samo CATV storitve brez INTERNETNIH.
Torej kaj mislite vi o tem.Ali bo SIOL v kratkem postal monopolist nad vsemi komunikacijami, oziroma povezavami????
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2003 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je , vendar po mojih podatkih bo vse skupaj potekalo eno leto eksperimentalno (samo v Ljubljani!!??). Pa tudi kvalitata je vprašljiva saj potrebojemo za vsak TV kanal cca 9MHz pas, če pa bo stvar potekala (verjetno bo) digitalno , pa svetujem , da malo pogledate TV PIKO preko satelita ,,,, in lahko samo ugibamo , kaj bomo dejansko gledali. Je pa skrajni čas da tem kablašem kdo stopi na prste in stvari malo uredi. Ostanimo živi in bomo videli! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smolko Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2003 9:10 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2003 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja je res, baje jih ene 100 testira v Ljubljani in zadeva deluje, samo bo res treba počakat, je pa res da velik ljudi nima kabelske povezave ADSL pa mislim da deluje že SKORAJ povsod, no tam kjer jaz živim že ne  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

|
Objavljeno: Pon Sep 22, 2003 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja , kot sem lahko izvedel , je to tako : Moraš imeti ISDN, da lahko uporabljaš ADSL in doplačaš 3500 sit na mesec za 100 TV kanalov.Ne pozabimo da moraš TV nacionalko , kar pridno plačevati. Ceno za ta štos pa si izračunajte sami>>> ne pozabite pomnožiti z 12 , da dobite letne stroške , za gledanje TV škatle  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Sep 22, 2003 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kvaliteta slike ni vprašljiva, saj naj bi bila v dvd kvaliteti. Sploh pa to ne bo problem, ker se tako ali tako prenašajo samo tisti kanali, ki so trenutno v uporabi. Ponavadi je to samo en kanal. V bistvu je to nekakšen video na zahtevo, tako da se prenašajo samo tiste informacije, ki so zahtevane. Le kako bi prenašal naenkrat ne vem koliko kanalov po 4Mbit liniji ?
V kabelskem sistemu pa so naenkrat vsi kanali. Torej tukaj je bistvena razlika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

|
Objavljeno: Pon Sep 22, 2003 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja to je resna pomanjkljivost , saj vemo kakšne zahteve imamo danes, vsaj tri televizije in štirje programi na enkrat v enem gospodinjstvu, da ne govorimo kaj delamo med reklamami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni