www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj Gorenje WA 60.2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lenčka
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 31 Okt 2007 18:45
Aktiv.: 0.01
Kraj: Mb-Kr

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2007 7:08 pm    Naslov sporočila:  Pralni stroj Gorenje WA 60.2 Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam problem in upam, da mi ga boste pomagali rešit oziroma mi svetovat, podat svoje izkušnje ipd.

Pred slabima 2 mesecema sva s fantom kupila pralni stroj Gorenje WA 60.2. Od prej imam dobre izkušnje s pralnimi stroji vseh firm in starosti, ampak ta me je pa negativno presenetil že ob prvem pranju. Ne samo, da je čudno bobnel, tudi mehčalec mi je "vzel", perilo pa ni niti približno dišalo po njem. Seveda sem poklicala serviserja, ki je prišel in rekel, da pralni stroj ni na "vaservagi" in da zato ropota.no, glede mehčalca mi je pa pokazal, kako zadeva funkcionira-bojda sem dajala preveč mehčalca v posodo, ČEPRAV NISEM NIKOLI PREKORAČILA NAPISA "MAX"!!! ok, se sprijaznim, da bomo pač zmanjšali dozo mehčalca, čeprav mi je blo jako čudno, ker ni logično, da moraš dati mehčalca pol manj kot je "dovoljeno"-pol manj on napisa "max" (ok, ne bomo zdaj o tem, da preveč mehčalca itak ni dobro za kožo, ipd.! ) Obožujem vonj po dišečem perilu. aja, za hrup je okrivil tudi neko zadevo pri filtru in jo "popravil"..nevem, kaj je delal tam, nekaj je povlekel ven-pa ni bil filter

Skratka, od serviserjevega obiska je minilo 14 dni, če ne že več..pralni stroj še vedno nekonsistentno ropota/bobni, perilo NI oprano, in kar me najbolj jezi....NE DIŠI!!!!!!! mehčalca ni v posodi, a perilo ni ne mehko, niti diši!!!!

ima kdo podobne izkušnje s tem pralnim strojem? ali z gorenjem nasploh?kakšen nasvet???

Hvala in prijeten dopust!!

StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2007 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kolikor jaz vem je potrebno pralne stroje postavit "v livel" biti mora čimbolj vodoravno
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2007 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z pralnimi stroji gorenje imam dobre izkušnje. Ali sta ob montaži vzela ven 2 palici ki držita bobem, da se med transportom ne premika. Drugi možni vzrok je premalo perila v pralnem stroju, ki se ne razporedi pravilno. Lahko da se katera od nogic odvije in pralni stroj ni v vodoravni legi že najmanši premik se poznjeje pozna. Zakaj pa perlo ne diši po mehčalcu prevelika koločina vode za izpiranje ali slučajno povišaš nivo vode v stroju.
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2007 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tak pralni stroj imamo doma približno 3 mesece. Zaenkrat ni pripomb. Mehčalec jemlje ko mora. Lahko ga doliješ do označene mere. V navodilih piše, da je treba predal za prašek vsake toliko časa iztakniti in očistiti. Sploh tisti del za mehčalec lahko ob kakšnem tujku deluje nepravilno. Mislim, da se tiste barvane dele celo lahko sname z predala.
lenčka
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

oj, hvala za nasvete, ampak vse to je že preizkušeno. pralni stroj mi je naravnal serviser, mehčalec jemlje tudi meni, ampak perilo ne diši. ropot ni odvise od količine perila, ker ropota ali pa tudi ne, neglede na to, koliko perila je v stroju. seveda sva obe palici za transport vzela ven...vse to je preveril tudi serviser...

nooo, highlag, jaz pa ne smem do označenega roba dolit, tako mi je rekel serviser. a ni to čudno??no, pa saj, kakorkoli. zadnjič sem dala še enkrat na mehčanje in nalila mehčalca do maximuma-ker ga itak takoj vzame pri tej funkciji-pa je bil učinek isti kot če ga ne bi dala. posodo sem pa tudi že večkrat dala ven in pomila...tako da, ostajam brez idej, moje perilo pa brez vonja Sad

aja, pa še to..pralni stroj mi ne hodi po prostoru, je lepo na miru, samo bobni. :S

lenčka
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aja, peter, glede mehčalca...imamo prevelik pritisk vode in mi je serviser redlagal, da priprem pipico, ki dovaja vodo v stroj...pa še vedno to ni to :S

razmišljam da bi menjala za katero drugo firmo...katero predlagate???

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.07
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lenčka je napisal/a:

Se strinjam s teboj !
Mogoče za začetek kupiš mehčalec kake druge firme ! Po moje je to najcenejša rešitev, razen seveda, da preveriš če je z tvojim organom voha vse v redu.

Ne ni šala, jaz sem imel obratne probleme. Ob možganski kapi se mi je intenzivnost vonjav enormno dvignila. Že če sem stopil na prag sem za vse sosede vedel kaj kuhajo. Pa stvar sploh ni bila smešna, prej neprijetna. Trgovine z živili sem se namreč izogibal, ker mi je tako intenziven vonj povzročal glavobole.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lenčka je napisal/a:
aja, peter, glede mehčalca...imamo prevelik pritisk vode in mi je serviser redlagal, da priprem pipico, ki dovaja vodo v stroj...pa še vedno to ni to :S

Žal pripiranje pipce ne uravnava pritiska vode. Zato bo potreben reducirni ventil.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 8:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripiranje pipice pri istem pritisku zmanjšuje pretok,kar je tudi namen .
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripiranje glavne pipe od oka res ne bo pomagalo. Tak način regulacije je učinkovit le med tem, ko PS toči vodo, da se efekt zmanjševanja pretoka sliši.
Pipa bo pri zmanjšanem pretoku odprta le cca. 20 do 30%.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
balafjo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 04 Avg 2008 12:35
Aktiv.: 0.03
Kraj: NA

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2008 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi mehčalci ne dišijo enako! Cool
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 19, 2008 11:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da pralni stroj ropota oz. je glasen med pranjem je pač stvar izvedbe (ni poudarka na tiho delovanje).
Mi smo tudi zamenjali pralni stroj (prej gorenje) z Bosch-ovim in je tako glasen, da je groza. Med povečevanjem obratov (elektronsko) je slišati visoke frekvence, ki jih povzroča elektronika, iz motorja (piskanje) in med visokimi obrati bobni. Nastavljeno je vse OK, sicer še nisem poizkusil podložiti nogice pralnega stroja z gumo ali kakšno peno, kajti postavljen je na ploščicah in se lahko vse te vibracije prenašajo na tla in nazaj in prihaja do dodatnih resonanc v karoserijskih delih.
Slišal sem primere, da so eni celo na notranje strani lepili peno le zaradi te hrupnosti, pomaga vsekakor vendar je treba paziti na brezhibno delovanje in neovirnje premikanje bobna in drugih premikajočih se delov.

V glavnem je tako, malo denarja malo muzike. Že sam velik popust me je presenetil in vzbudil dvome (200€ popusta) ob uporabi kartice dotične trgovine.

Glede mehčalca in dišav perila mislim, da ni problemov, saj se ženske nič ne pritožujejo. Drugače pa tudi sam opozarjam na prevelike količine doziranja pralnega praška in mehčalca. Kot mi je znano je potrebno zelo malo pralnega praška za tudi zelo umazano perilo (šmirasto), da se umazanija veže nanj.
Zaenkrat se dama drži mojih navodil in dozira največ pol posodice pralnega praška in je ne napolni do vrha kot je bila vajena. Tudi mehčalca je dolivala čez tisto označeno mesto.
Ženskam je včasih potrebno znanstveno dokazati, da verjamejo in še prej počvekajo s prijateljicami kaj one menijo o tem in kako one delajo,...

mdogsa
Član
Član

Pridružen-a: Ned 07 Dec 2003 16:17
Aktiv.: 0.19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred časom smo kupili enak pralni stroj in se soočamo z enakimi problemi. Sicer stroj ne ropota kot opisano, ampak imamo težave glede dišečega perila. Po pranju ne glede na izbran program perilo enostavno ne diši, tako kot je pri prejšnjem pralnem stroju (prav tako Gorenje).

Mogoče je problem v tem, da nov stroj vzame mehčalec dosti prej kot ga je prejšnji (smo opazili med pranjem), in ga do konca pranja iz perila izpere?? Rolling Eyes

Stroj je tudi vredu naravnan, pritisk vode v omrežju pa imamo precej nizek, tako da v tem sigurno ni problem.

LP
Nazaj na vrh
ip5504
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Jan 2007 22:54
Aktiv.: 0.29
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elgrion, to da stroj piska, ko gre v obrate se slišijo krtačke na motorju. Če vzameš stroj z višjimi obrati je 3f motor in tega zvoka ne slišiš. Ampak cenovni razred tega pa je malo večji.
Glede tega, da stroj vzame mehčalec prehitro, je pa lahko kriv vodni kamen na dozirni posodi. Na vrhu so luknjice, kjer voda spira prašek in so postavljene tako, da spira po straneh prekata, da pobere celotno količino praška. Ob vodnem kamnu, se curek kaj hitro preusmeri malo više in začne curljati v prekat z mehčalcem in ko pride do nivoja, ga posrka. Začasno lahko rešite problem, da ne dajate mehčalca in po koncu programa dodate mehčalec in program 'mehčanje' pa bo. Edino vrtljaji ožemanja ne bodo maksimalni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni