|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 6:14 pm Naslov sporočila: Reševanje podatkov? |
|
|
Kako rešiti slike iz formatiranega diska, če to je sploh mogoče?
Disk je bil razdeljen na dve particiji, na C-ju je bil sistem (Win XP), na D-ju pa podatki. Sedaj se je disk formatiral in naložil nov sistem (spet Win XP), v raziskovalcu se vidi disk D, vendar pa mi po kliku nanj napiše "Disk ni formatiran, ali ga želite formatirati" oz. nekaj v tem smislu.
Ali je še kakšna možnost rešiti podatke iz te particije?
Lp, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programček ImageRecall, ki pa žal ni zastonj!
Demo verzija je omejena vendar vseeno probaj!
LP GJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2007 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priporočam:
Ontrack Easy Recovery
S tem programom sem dobil podatke iz diska ki je imel prvotno naložene WIN-XP NTFS sistem , potem pa je en heker vse skupaj pomotoma povozil z nalaganjem Win 98 - FAT sistem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je tole reševanje podatkov brezupno. Ker če ti je napisalo da particija ni formatirana potem si ob inštalaciji verjetno pobrisal vse particije in jih na novo kreiral. Potemtakem so tudi podatki o prejšnji particiji izgubljeni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2007 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
To nima nobene veze - ce podatki niso uniceni (prepisani), potem jih je mogoce dobiti nazaj. Ce je particija samo pobrisana, potem mora delovati vsak program za resevanje podatkov (v Google vpisi "Data recovery" brez ""). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.60 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2007 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da sporočim rezultate operacije ...
Poskusil sem z kar nekaj programi ki ste mi jih predlagali tukaj ali pa v drugih temah na forumu, na koncu pa sem zadeve uspešno rešil z programom Recover My Files. Uspešno rešil vse (vsaj mislim) slike.
Poskusil sem tudi z programom ki je namenjen za "Photo Recovery" (nekaj podobnega je predlagal alessio) vendar neuspešno, saj program zaznava le izmenljive medije.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.22 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2007 11:55 pm Naslov sporočila: Re: Reševanje podatkov? |
|
|
OnTrack Disk recovery dela čudeže..
Datoteke pobereš dol četudi je bil disk sformatiran, particije pobrisane..
Je pa z tem precej dela a če gre za podatke katere je obupno treba obnoviti potem se splača potruditi.
Drugače pa OnTrack to dela tudi za €€ samo stane tolk, da te kr obrne..
Mi smo plačali za en 2.5" disk, ki je fizično umrl (umrla elektronika na glavah in kontroler na disku) cca 3000€ a smo dobili vse podatke.. in še popravljen disk..
Baje rešijo podatke tudi iz diskov ki so zgoreli itn.. po 9.sept so imelo ogromno dela z reševanjem podatkov iz diskov računalnikov stavb WTC v NYC... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 12:30 am Naslov sporočila: Re: Reševanje podatkov? |
|
|
teslo je napisal/a: |
... Baje rešijo podatke tudi iz diskov ki so zgoreli itn.. po 9.sept so imelo ogromno dela z reševanjem podatkov iz diskov računalnikov stavb WTC v NYC... |
Diski varnostnih kamer iz SKB, ki so jo spraznili v noči čarovnic, so v zažganem kombiju zgoreli tako temeljito, da jih ni bil sposoben oživet nihče več na svetu ... denar ni bil problem ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni