|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2007 10:33 pm Naslov sporočila: Grammer checker |
|
|
Lep pozdrav,
že dalj časa iščem program, ki naj bi preverjal stavke v nemškem jeziku in preverjal ali so pravilno zapisani (vrstni red besed,..). Ampak ga nisem uspel nikoli najti. Ali morda kdo ve kako se tak program imenuje. Rabil bi konkretno ime programa, ki naj bi to zmogel.
HVALA! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2007 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole verjetno zna tisti, ki je vgrajen v M$ office. Ponavadi sta Angleški in Nemški jezik v angleški verziji na razpolago. KAr bi pomenilo, da moraš le zagnati nalaganje Paketa in dodati kljukice za nemški jezik.
Samostojenga programa še nisem videl...
Za OOOrg pa lahko en programček, ki je sicer še v delu - brezplačni programi niso nikoli dokončani tule: http://www.languagetool.org/ _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2007 10:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta link ki si ga navedel sem že sprobal. Sem sprobal ta program in ni dober, sploh ne zazna napak. V wordu pa pregleduje samo besede in ne celih stavkov. Ker jaz bi rabil takšnega, ki pregleduje stavek, če je pravilno zapisan. Se pravi, da ve če je čas narobe vstavljen v stavku se pravi je glagol in osebek... v zamenjanem vrstnem redu. Takšen program iščem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2007 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Če rabiš res lepo napisano besedilo, daj to delo enemu študentu germanistike.
Ali pa profesionalnemu prevajalcu. Če pa najdeš kakšnega originalnega nemca, pa še toliko bolje. Samo da ne tolče bavarščine  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2007 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor vem ima M$ office tudi Gramar checker. Vsaj za angleščino sem 100%. Ne vem zakaj nebi imel tudi za nemščino. Za to moraš pri pregledovanju dodati nekje še eno kljukico, da pregleduje. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni