www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kupujem igračko - HP-50G ali TI-89ti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 30, 2007 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odločil sem se za HP-50G.
Kupil sem ga na www.dynatech-taschenrechner.de, nakazilo preko Klika.

Cena 180€ = 145€ + 30€ poštnine + 0,31€ stroški nakazila. Pozitivna izkušnja!
Edino navodila so samo nemška in italjanska.
Pri nas ga nisem našel ceneje kot 250€.

RPN?
Dolgo sem bil proti uporabi RPN (enega hp-ja sem imel že prej), potem sem pa le poizkusil. Se mi je kar smejalo s kakšno lahkoto se vnaša enačbe.
Drugače pa se ti napaka pri vnosu lahko zgodi tako v RPN načinu, kot v navadnem. Od začetka, ko še nimaš rutine in še ne poznaš trikov za vnos vseh funkcij pa se motiš (učiš) še večkrat.

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ThePohorc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40
Aktiv.: 0.18
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 30, 2007 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Poročaj kako boš zadovoljen z njim. Laughing Z mojim TI89 sva bila prijatelja skozi cel čas dodiplomskega študija. Mislim, da sem bil bolj navezan nanj kot on name.Laughing Kljub vsemu pa ga ne bi zamenjal za HP-ja.
Druga dobra lastnost je bil kabl, ki je omogočal povezavo dveh kalkulatorjev, operacijski sistem in še in še... Cool

Skratka, povej kako zadovoljen si...

Lp,

Pohorc
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 30, 2007 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ThePohorc : Kabel hysterical hysterical HPji ne potrebujejo kabla za povezavo dveh kalkulatorjev ze mnogo let (10+). Saj konkurencni kalkulatorji niso prevec slabi, samo niti priblizno tako dobri niso, ko enkrat dokoncno potegnes crto pod nakupom.

@peter_nn: navodila za te kalkulatorje so zlata vredna. Ce obvladas jezik, potem z nemskimi/italjanskimi ni problema, sicer pa angleska ...

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 13, 2007 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tema je v tem času verjetno spet aktualna Rolling Eyes . Kar nekaj informacij o HP-ju se da dobit tukaj. Narejen je tudi zanimiv emulator 38G, 39G, 49G, 49G+, 50G.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Rokic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Sep 2007 0:22
Aktiv.: 0.59
Kraj: Okolica Gorice

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni še enkrat!
Torej. Zverinica je pri hiši (HP 50g). Navodil za enkrat nisem še dal skozi, ker so precej zajetna.
Sedaj me zanimajo naslednje stvari, ker nikjer ne najdem tega, ali pa sem očitno prelen, da bi jih našel Razz
1. Kako odstranit "stare" funkcije, ki si jih uporabljal za risanje grafov? Ker mi najeda živce, da jih imam vpisanih 30, čeprav nekatere sploh niso uporabne.
2. Kako namestiti še kakšen program. Našel sem program, ki naj bi prikazoval stanje baterije in pa še enega, pa ne vem kako namestiti.
3. A obstaja kakšen program, da bi jaz preko računalnika (ne preko kalkulatorja) pisal programe, ki bi jih potreboval, pa jih nikjer ne najdem. V katerem jeziku se sploh programira? Če se ne motim v C?

Zaenkrat je to to.
Moram rečt, da sem s kalkulatorjem zelo zelo zadovoljen, le na začetku so mi navodila parala živce. Sedaj pa gre vse lepo. RPN je tudi postala zanimiva zadevca, čeprav je nisem še navajen.

P.S. Ni mi jasno kako nisi dobil HP 50g pod €250. Ne vem, če se ti je splačalo kupit v nemčiji al kjerkoli si ga nabavi, ker ne vem kako bo, če bo kaj crknilo, z garancijo. Navodila pa itak niso problem, ker so na HPjevi strani v ANG. Sam sem HP50g dobil v sloveniji za €190. Skratka. Prekleto zadovoljen tako s ceno kot tudi z uporabnostjo zverinice

LP Rok
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rokic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2007 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nobenemu nč jasno, kako bi programe naložil? Sad
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2007 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na 48GX jih s katerimkoli terminalskim emulatorjem, ki pozna Xmodem protokol, postopek pa je opisan v navodilih. Predvidevam, da je s tvojim kalkulatorjem enako (= opisano v navodilih).
Rokic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 1:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spet mi ni uspelo prebrat, ampak bi res neki rabu vedet.
A se da na kakšen način spravit na kalkulator večjo količino besedila? npr. da bi jaz nekaj na PC spisal, potem pa nekako spravil na kalkulator in da bi potem to nekako prebral. Je to sploh mogoče na HP 50g al to pozna samo TI 89?
Nazaj na vrh
turboslav
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Nov 2007 16:09
Aktiv.: 0.08
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na TI-89 se da brez problema. Celo knjigo če hočeš Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni