www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Računalnik-igrača MEHANO

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 1:04 pm    Naslov sporočila:  Računalnik-igrača MEHANO Odgovori s citatom

Popravljam omenjeno igračo od nečaka. Dobil sem jo z izpuljenim kablom iz miške.
Ima 8 žilni [slovenščina je zame španska vas] in 4 žice so bile čisto odtrgane in sedaj ne vem točno kam naj jih zacinim. No toliko sem pogruntal, da se kurzor v vodoravno premika horizontalno pa ne.
Prosil bi ako ima kdo doma podobno igračo, če lahko odpre miško in pogleda razpored žic, da vidimo, če bo sploh še delalo.
Prilagam slike za lažjo orientacijo.

LP Srečko.

Igrača

IMG_0333.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  545.39 KB
 Pogledana:  18 krat

IMG_0333.JPG

IMG_0336.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  528.88 KB
 Pogledana:  11 krat

IMG_0336.jpg

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 12, 2007 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V skrajnem primeru vzameš malo boljšo lečo in od blizu pogledaš odtrgane konce na tiskanini in na kablu. Kabel se običajno odtrga tik ob lotu. Odtrgane žičke po navadi niso enako dolge, ali pa so na njih sledovi lota, tako da se včasih lahko ugotovi kam gre konec. Če najdeš eno ali dve žički si zmagal.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@jur saj to kam so žičke prilotane sem že pogruntal .Mene zanima samo to kam katera barva žice sodi.
Lp Srečko

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno to sem mislil: Če so žice potrgane in ne veš, na katero mesto gre katera, pogledaš pod lupo/mikroskopom. Vsaka žička je ponavadi odtrgana na precej unikaten način, tako da se da večkrat ugotoviti, na katero mesto gre kakšna barva. Bistveno pri tem je, da je žička ostala taka kot je bila takoj po utrganju. Če konec žice gladko odščipneš in deizoliraš, je informacija zgubljena.

Načeloma lahko poizkusiš naključno lotati žice in tako ugotoviti pravo pozicijo, vendar na ta način lahko uničiš/poškoduješ elektroniko.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 13, 2007 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja tamala ima omenjeni "laptop". Vendar ga trenutno nima doma. Če se ti ne mudi in lahko počakaš nekaj dni, ti sporočim razpored.
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 14, 2007 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@spy ja bi te prosil, če lahko ne mudi se ravno toliko.
@jur bom drugič bolj pazliv pri taki zadevi in upošteval tvoj nasvet.
LP Srečko

spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2007 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srecko

Pri meni so drugačne barve, pa vendar bo razpored važen.
V miški so na levi (glede na sliko): siva, modra, zelena in črna. Na desni pa: roza, oranžna, rdeča in rjava.

Na RJ45 konektorju pa od leve proti desni (po sliki): roza, siva, modra, zelena, oranžna, rdeča, rjava in črna.

Če ti ne bo šlo ali ne bo kaj jasno, povej, da naredim še več slikc.

DSC00030.JPG
 Opis:
mehano 1
 Velikost datoteke:  805.87 KB
 Pogledana:  5 krat

DSC00030.JPG

DSC00031.JPG
 Opis:
mehano 2
 Velikost datoteke:  768.4 KB
 Pogledana:  3 krat

DSC00031.JPG

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni