|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
klemen1972 Član

Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 16:40 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.07
|
Objavljeno: Sre Nov 14, 2007 11:37 pm Naslov sporočila: brum |
|
|
kondenzatorji ne delajo
sem priklopil samo srednjo zico koaksialnega kabla, tudi preko kondenzatorja, pa se brum vseeno pojavi.
kot resitev sedaj uporabljam za anteno kar meter navadne zice (vlece 202 in lokalne postaje kar mi je zadosti) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.10 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2007 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo komentarja.
Vrednost ločilnih kondenzatorjev za priključek kabelske ne sme biti večja od 1nF. Pri 100nF se bo brum pojavil. Kondenzatorja morata biti v žili in oklepu antenskega kabla. Najbolje je, če ločilko kupiš in jo montiraš na dohodni kabel. Ločilka ne poslabša sprejema signala čisto nič.
Problem bruma na avdio profesionalci striktno rešujejo z ločilnimi transformatorji.
Prekinitev povezave mas preko oklepa avdio kabla je uporabna samo pri simetričnih avdio linijah, kar tu ni slučaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljo00 Član

Pridružen-a: Ned 02 Dec 2007 9:21 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2007 9:25 am Naslov sporočila: brum |
|
|
Pozdravljeni vsi !
Tudi mene "ubija" brum....
Opazil sem, da je najvecji ko imam na receiver Onkyo prikljucen kabelski kabel (za radio). Za malo pa se zmanjsa tudi, ce iz TV izklopim kabelsko TV...
Onkyo receiver imam z TV povezano preko DVI (output), in imam dva inputa (DVD, PS3).
Kaj lahko naredim?
Vnaprej hvala!
Lp!
Aljosa |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po dva kondenzatorja nekaj deset pF med kabelskim sistemom in sprejemnikom. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek na posameznih napravah (eno po eno) izpuli napajalni kabel (220 V) in ga za 180 stopinj okrog obrnjenega vtakni nazaj.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni