www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Danes je bil srečen dan...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tiger007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21
Aktiv.: 0.34
Kraj: okolica Litije

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitke!

Upam, da bom kmalu tam, že kakšno leto odlašam.

LP

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitam!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkester
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Jun 2005 20:43
Aktiv.: 0.30
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jeee! Čestitam!

Kdaj bom sam te sreče? Laughing

integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 12:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, super, sedaj pa naprej..., zdaj ko je železo vroče... Cool Exclamation

lp!

ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Applause čestitke
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 2:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitka tudi z moje strani. Applause
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitam!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitam Applause
Robbby
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 14:01
Aktiv.: 0.44
Kraj: okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sbeer

ČESTITAM TUDI JAZ

sbeer
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.42
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bravo! Applause
sbeer

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 4:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni do dokončanja višje strokovne šole za elektroniko manjkata še dva izpita in diplomska in zaenkrat se zdi, da sem vrgel proč 3.500€ (samo šolnina, bez ostalih stroškov, bencin itd.) neglede na to, ali šolo dokončam ali ne.
Tudi če šolo uspešno končam - kaj bom s tistim papirjem ? Danes te plačajo glede na znanje, pa če si Dr. ali pa imaš uspešno končane 4 razrede osnovne šole. V tej višji strokovni pa... ...na vsakem zastonj seminarju, ki ga firme iz področja industrijske elektronike / elektrotehnike prirejajo za predstavitve svojih izdelkov, se naučiš več, kot tukaj za 3.500 i kusur.... Confused
Ste se vi na svojih fakultetah in višjih šolah dejansko kaj naučili, ali ste šli tja samo po papir ?
Nazaj na vrh
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitke! Applause

LP, Jani
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čestitam Jackal!

psevdonim
Šolo kar končaj, čeprav se ti zdi to odveč. Kasneje sicer vidiš da ti znanje, ki si ga pridobil na faksu bolj malo služi, vendar je občutek boljši, če veš, da si nekaj uspešno zaključil. In ravno to šteje. Namreč s tem dokažeš, da si pripravljen stvar pripeljati zaradi svoje vztrajnosti in pridnosti do konca, kar je mnogo več kot pa znanje, ki ga odneseš.

japek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Aktiv.: 3.30
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
Tudi če šolo uspešno končam - kaj bom s tistim papirjem ? Danes te plačajo glede na znanje, pa če si Dr. ali pa imaš uspešno končane 4 razrede osnovne šole.

Ste se vi na svojih fakultetah in višjih šolah dejansko kaj naučili, ali ste šli tja samo po papir ?

Plačajo te mogoče res glede na znaje, problem pa je vedno pri menjavi službe, kjer vseeno prvo pogledajo papirje in šele potem se lahko začneš dokazovati. Ko sem jaz začel z taisto šolo sem šel tja z namenom, da pridobim papir, glede znanja (vsaj strokovnega) nisem imel nekih velikih pomislekov. Še največ sem odnesel od splošnih predmetov (Poslovno sporazumevanje in vodenje, management,..), pri ostalih pa...

Ne vem sicer kako je s šolstvom danes, iz moje generacije srednje šole sva se le dva doma bavila malo širše z elektroniko, pa sva oba še vedno v tem, ostali so vsi bolj ali manj v nekih drugih službah, pa smo bili takrat trije zaključni letniki.

Po moje je iti po znanje v šolo brez smisla, če se sam ne angažiraš še doma. Pričakovati, da ti bodo vse tam vcepili v glavo, ne vem no, vsaj jaz sem največ znanja dobil iz prakse, da ne bo pomote, domače.

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.88
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsekakor je pri iskanju službe izobrazba pomembna. Velikokrat ti znanje ne šteje, razen, če te vzamejo preko vez oz. te nekdo priporoča, ker ve kako delaš, ampak plačo pa boš še vedno dobil osnovno po izobrazbi ali pa še manj. Tako deluje danes ta sistem, važen je papir, znanje ti koristi samo v timskem delu, da tudi drugim pokažeš, da nekaj znaš, šele nato ti bo mogoče delodajalec povečal plačo, ker bo vedel, da je neko delo lahko odvisno samo od tebe. Ampak to se ne bo zgodilo, če sam ne boš kdaj malo pojamral kako majhno plačo imaš in da iščeš drugo službo oz. si po naključju dobil boljšo ponudbo v drugi firmi. No take stvari veljajo za manjše firme (nekaj 10 ljudi, ki dela tudi čudeže), v kakšni večji firmi (nad 100 zaposlenimi) bi dobil odgovor "pojdi, saj ga ni človeka, ki ne bi bil nadomestljiv".
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni