www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

IP TV in Hišni Kino
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Stoyc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Nov 2007 20:55
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 9:34 pm    Naslov sporočila: icon_idea IP TV in Hišni Kino Odgovori s citatom

Pred kratkim sem zamenjal telekomunikacijskega operaterja in sicer iz Telekoma na T-2. Vzel sem komplet paket telefon, internet in televizijo. Za TV komunikator sem dobil Motorolo VIP 1510. Naprava ima analogni stereo zvočni izhod (RCA audio) in S/PDIF digitalni zvočni izhod. Razmišljal sem, da bi kupil hišni kino, po možnosti SONY, in bi povezal digitalni izhod TV komunikatorja na vhod hišnega kina, tako da bi lahko užival v zvočnih efektih prostorskega zvoka ob gledanju TV programa. Težava je nastala, ker kompleti za hišni kino (vsaj tisti od SONYa, ki sem si jih ogledoval) nimajo digitalnega audio vhoda in sistem 5.1 ne pride v poštev, le stereo na analogni vhod. Nekdo mi je svetoval, naj kupim reciver z digitalnim audio vhodom, DVD player, zvočnike 5.1 in bo zadeva rešena. Res bo, a za občutno višjo ceno. Ali obstaja mogoče kakšen vmesnik, dekodirnik, ali kaj podobnega, ki bi se lahko vstavil med TV vmesnikom in zvočniki 5.1, da hišnega kina sploh ne bi potreboval? Če ima kdo kakšno idejo, se lepo zahvaljujem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš v bližini računalnik, si kupi hišni kino za rač. s pripadajočo 5.1 zvočno kartico, v samem programu kupljene opreme pa lahko izbiraš med analognim in digitalnim vhodom v kartico.
polh
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27
Aktiv.: 0.95
Kraj: Maribor-Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 12:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz osebno bi ti svetoval reciver in zvočniki + DVD player. Žal pa je to, kot si že omenil dražja opcija. Reciever je fina stvar, ker lahko nanj vežeš kar dosti stvari. Sam imam priklopljen gor računalnik(optika), T-2 TV(SPDIF), DVD player pa še punca lahko svoj prenosnik gor obesi, če želi kakšno glasbo predvajat. Kvaliteta zvoka je odlična, ampak bila je investicija. Dobro mi služi že okrog 4 leta.

Lp
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.68
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

samo kot stransko vprašanje---a IP TV sploh oddaja v 5.1 zvoku? Če ne, boš zastonj kupoval tako drago stvar. Osebno kar dvomim da je zvok TV postaj prostorski, tako da če to kupiš, boš kvečjemu lahko poslušal "kvazi" surround, kar je (vsaj zame) slabše kot stereo, saj pokvari zvok in ustvari umetnega, takega ki ga ni...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Stoyc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, če ima kateri kanal IPTV prostorski zvok, a v navodilih za povezavo TV komunikatorja je opisano, kako povezati komunikator z zunanjo zvočno napravo. Za stereo zvok povežemo analogni stereo izhod komunikatorja z odgovarjajočim stereo(RCA) kablom na stereo vhod zvočne naprave. Za prostorski zvok pa povežemo digitalni izhod tv komunikatorja z digitalnim vhodom zvočne naprave. Sem že kontaktiral s T-2 preko Emaila, kako je s prostorskim zvokom in kateri kanali ga oddajajo, a po dveh tednih še nisem dobil odgovora. Se mi zdi, da so pri SIOLu vseeno bolj hitri, če se jim pošlje kakšna vprašanja, v zvezi z njihovimi storitvami. Vem iz izkušenj, ker sem bil njihov naročnik dve leti.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče je bolje da telefoniraš na tehnično podporo...
pa napiši če boš kaj zvedel.
Drugače pa stereo činč enostavno vežeš na tvoj (če ga imaš) glasbeni stolp in imaš soliden zvok.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor mi je znano so vsi audio zapisi na vseh kanalih za hišni kino; pri filmih, kako je z raznimi reklamami in oddajami pa mislim, da ni.

Sicer pa bo v bodoče vse v prostorskem zvoku, saj se nenehoma stvari spreminjajo.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to se strinjam, samo poglej kako je s HD--tukaj je tudi pravilo da bo v bodoče vse v tem formatu. Ampak to gre počasi naprej. Mislim da ko bo HD res zaživel bo tudi 5 kanalni zvok res prisoten. Je treba preveč opreme zamenjat že v studijih, na oddajnikih, pa seveda miljoni domov ki imajo še stare TVje....
Nazaj na vrh
Stoyc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

polh je napisal/a:
Jaz osebno bi ti svetoval reciver in zvočniki + DVD player. Žal pa je to, kot si že omenil dražja opcija. Reciever je fina stvar, ker lahko nanj vežeš kar dosti stvari. Sam imam priklopljen gor računalnik(optika), T-2 TV(SPDIF), DVD player pa še punca lahko svoj prenosnik gor obesi, če želi kakšno glasbo predvajat. Kvaliteta zvoka je odlična, ampak bila je investicija. Dobro mi služi že okrog 4 leta.

Lp

A mi lahko poveš, katere znamke reciver uporabljaš in kako se obnese, ker tudi sam tehtam med nekaj opcijami in dodaten nasvet ne bi škodoval. Hvala, Stoyc.
Nazaj na vrh
polh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam Yamaha RX-V430RDS receiver. Z njim sem zelo zadovoljen. Cena za tak reciever se je svojčas gibala okrog 400 euro pri nas.

Sam sem se za Yamaho odločil zaradi solidnega zvoka in ne previsoke cene. Če se prav spomnim so se takrat dobili tudi slični Sony recieverji(za slabih 300 euro) ampak so mi jih odsvetovali. Kaj še malo bolj resnega ti bo pa precej bolj osušilo denarnico.

Lp Tine
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

polh--> a T2 AminoBox preko optike ima tudi samo dvokanalni zvok ali je prostorski (drugače ti receiver pretvori iz 2 v 5+1, samo zanima me izvor)?
Nazaj na vrh
polh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim (99,9%)da imajo običajni kanali stereo zvok, HD kanali pa 5.1. Za HD ne morem preverit, ker imam samo običajen amino in tudi Tv...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, podobno sem si tudi jaz mislil...tudi jaz imam navaden TV in ker imam premajhen pas (samo cca 25M, samo HD rabi 26 do 29M) in itak ne bi mogel dobiti HD, še nekaj časa raje ne bom menjal TV; da me ne zamika...
Nazaj na vrh
polh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene hudo mika že sedaj, samo finance ne bi prenesle Confused . Pa ponudba HD kanalov je obupna. Discovery je za doplačat, pa še ta ni bogvekaj kanal.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2007 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja...a ni HD ista cena - samo drug sprejemnik ti dajo. Samo moraš biti res blizu centrale in imeti čisto parico, pomožnosti po zemlji, ne 30 let staro itd... meni je rekel tehnik da rabiš za navaden TV 6 do 9 M, za HD pa, kot rečeno, 26 do 29M, kar je kar velik pas...
Ja, edino discovery je res menda za doplačat. In se zna zgoditi da bodo tudi ostali "kulturni" za plačat, ko jih dajo gor...
Sploh imaš prav. Treba bo počakat, da bo večina programov v HD-ju, šele potem se bo splačalo. Začas bodo pa spotoma še cene LCD-jev padle Wink bomo pa dvojno profitirali Twisted Evil
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni