www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

študentsko delo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stusk
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 19:29
Aktiv.: 0.19
Kraj: Tržišče

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:44 pm    Naslov sporočila:  študentsko delo Odgovori s citatom

Živjo

Sem student eletrotehnike (uni) smer elektronika (3. letnik)v lj. Drgače sem doma iz dolenjske in me zanima če kdo mogoče ve za kako firmo kjer bi lahko že med študijem delal, glavno pa mi je da bi delal čez počitnice(poleti). Zanimam se predvsem za okolico dolenjske in posavja.
Na faxu me moti predvsem to da že 3. leto gulm sam teorijo, prakse pa nimam kj velik pojma. Kolega že od 1. letnika dalje dela v firmi ki se ukvarja z razvojem elektronike. Snov ki je jemlemo na faxu ma bolj mal veze za to kar delaš pol u firmi - vsaj tako on prav.
Vsakega predloga ali nasveta bom zelo vesel.

LP Marko Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2007 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce ti je dolgcas, se lahko lotis cesa tudi sam. Najbolje bo, da poves kaj te najbolj zanima. Mogoce programiranje, analogna, digitalna vezja,...

Mogoce tvoj kolega ne dela ravno tisto, kar se ucite na faksu. V firmah se pocne tudi to kar se uci na faksu oz. je potrebno se dodatno ucenje (knjig je za celo omaro).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stusk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2007 5:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Ce ti je dolgcas, se lahko lotis cesa tudi sam. Najbolje bo, da poves kaj te najbolj zanima. Mogoce programiranje, analogna, digitalna vezja,...

Mogoce tvoj kolega ne dela ravno tisto, kar se ucite na faksu. V firmah se pocne tudi to kar se uci na faksu oz. je potrebno se dodatno ucenje (knjig je za celo omaro).

U bistvu sem šel zato študirat smer elektroniko ker me vezja zanimajo. Sem opazil da je na tej strani kar dost materjala tako da že mam u planu eno vezje sam nardit Smile

Opazil sem da so take firme, kjer razvijajo elektroniko zelo majhne... (10 inžinirjev ki razvijajo nekaj) Če kdo mogoče ve za kako firmo, bi bil zelo vesel

Rad bi že zdaj preko študenta začel dalat v kaki firmi da vsaj mal stika dobim s prakso pred zaključkom študija Cool
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2007 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Snov ki je jemlemo na faxu ma bolj mal veze za to kar delaš pol u firmi - vsaj tako on prav.

JAh, če dela pekače za palačinke morda, čeprav niti ni nujno.

Prvi letniki na faksu so ključni za bolj razčiščeno razumevanje tistega, kar pride na koncu. Ne se bat 3,4 in 5 so bolj projektno usmerjeni in se tudi marsikaj prakse priučiš. Sicer je pa potem odvisno od službe, ki jo boš dobil ali boš rabil tisto kar si se učil na faksu, al boš šel v kakšno drugo smer.

Opazil sem da so take firme, kjer razvijajo elektroniko zelo majhne... (10 inžinirjev ki razvijajo nekaj) Če kdo mogoče ve za kako firmo, bi bil zelo vesel

V sloveniji so podjetja z 10 inženirji že kar "velika". Navadno jih je manj.

Rad bi že zdaj preko študenta začel dalat v kaki firmi da vsaj mal stika dobim s prakso pred zaključkom študija Cool

Potem pa najboljše, da poizkusiš čimprej ugotoviti, katera usmeritev v elektroniki ti bolj leži in se začneš sam, dodatno izpopolnjevat tam. Ko boš imel nekaj izkušenj in projektov za sabo reference in s tem pozicija v kakšnem podjetju ne bodo problem. Je pa še vedno tako, navadno moraš v podjetje prinesti znanje, ne ga iz njega črpati (navadno to velja pri privatnikih), tako da o podjetju, kjer te bodo vodili za roko niti ne sanjaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JamesQ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Nov 2006 12:05
Aktiv.: 1.60
Kraj: Novo mesto/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2007 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

Čuj, si kaj že skupaj sestavil? Če imaš vsaj malo delavne žilice in domišljije ter si naredil že nekaj stvari potem imaš dobre možnosti. Poglej si tudi "letak" o smeri Elektronika. Na zadnji strani imaš spisek firm. Naj ti bo to mala usmeritev kje iskati.
Najbolje je na faxu najti nekoga ki ima veze tam. Sam bi ti predlagal, da malo počakaš in narediš en dober projekt pri predmetu "Meritve v Elektroniki" in se nato s prof. Trontljem pogovoriš kaj na temo študentskega dela( baje ima precej vpliva ).

Upam, da sem ti pomagal.

LDŽ
Nazaj na vrh
sixkiller
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Dec 2006 19:10
Aktiv.: 0.75
Kraj: Čatež / Trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 1:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Katero smer pa zdaj študiraš?

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 8:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj je napisal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stusk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sixkiller je napisal/a:
Zdravo

Katero smer pa zdaj študiraš?

LP

elektroniko Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni