|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70756.22
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 8:56 am Naslov sporočila: Spiner za nanos fotoresista |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
To sem že videl ibn sem poskusil napraviti.Ker nisem pri roki gramofon,sem vzel elektromotorček od HD diskete(ne vem če sem prav napisal) in to v škatlo.Ker fotolak šprica naokoli.Pa sem opustil in sem raje lotil s čopičem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Vrtenje pri nanašanju laka preizkušeno ni v redu. Na lak deluje centrifugalna sila, ki se z oddaljenostjo od osi povečuje. Če je lakirana ploščica na sredini (gramofona), na sredi ostane odebeljen sloj laka. Če je ploščica na robu (gramofona), potem lak odteče na zunanji rob in naredi precej debelo črto. Isti efekt je, pri počasnem ali pri hitrem vrtenju. Sprejanje z občutkom je še najboljši način. Morda bi bilo dobro tudi nanašanje z penastim valjčkom. Navadna barva se z valjčkom nanaša zelo enakomerno. Problem valjčka je v tem, da se porabi precej barve za to, da je valjček enakomerno prepojen z barvo. Za fotolak je to predrago za izdelavo ene majhne ploščice.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70756.22
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Vedno, ko nekaj vrtimo, špricamo,.. se pojavi problem prahu, ki se laka oprime. Tudi pri čopičih in gobicah je to problem. Ne sicer prvič, kasneje pa zagotovo. Preizkušeno!
Sam fotolak (p501) nanašam s kapalko, ki je steklena. Ploščico držim nagnjeno v roki in z kapalko drsim levo desno on počasi navzdol. Z nagibom ploščice uravnavam zlivanje laka in s tem debelino sloja. S pritiskom na pumpico pa dovajam (ali proti koncu odvzemam) količino laka. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Če se ne motim, vaferje vibrirajo, pa se barva razleze.
Za domačo uporabo je bilo vrtenje in fotolak zanič.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor sem videl takšnih stvari se ploščica ne vrti ampak ziba v vse strani. To bi bilo izvedljivo, če bi nad spiner gibljivo vpeli podlago ploščice, na samem obodu spinerja pa bi montirali nekakšen "štift" - drsnik, ki bi z drsanjem nagibal podlago ploščice v vse smeri s tem, da se sama ploščica ne bi vrtela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni