|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat,
v sluzbi smo imeli nekaj razlicnih PCI kartic za LPT port. Printer dela, SW ne. Tudi direktno ni slo. Prilozeni gonilniki so pac po svoje posiljali podatke nekam ni PCI naslov. Bohvedi kaksne podatke... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.01
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa PCMCIA/parallel za prenosnike je že kdo preizkušal?
Mislim, da sem pred meseci nekje na tem forumu prebral, da se tudi port replikator ne obnese najbolje.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, hudič je dobiti pravega laptopa.
USB pretvorniki znajo narediti toliko jajc, da je včasih bolje uporabiti star računalnik. Splača pa se naložiti najnovejše driverje od proizvajalca USB pretvornika. Poudarek je na besedi "najnovejše". Včasih to izboljša delovanje, oziroma naprava začne delovati povsem normalno.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
icek Član

Pridružen-a: Ned 15 Maj 2005 22:31 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.44 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 1:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam PCMCIA/LPT in mi JTAG deluje (Xilinx preko Altium designerja). Problem je, ker ima moj laptop express card režo, za pretvornik pa mi ne dela.
Probal sem tudi USB/LPT in tudi ni šlo.
MarkoM, če najdeš kaj uporabnega, mi prosim sporoči, če pa imaš danes zveer čas pa se dobimo stari sošolco v Satchmotu ob 19ih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
icek Član

Pridružen-a: Ned 15 Maj 2005 22:31 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.44 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po tej razpravi sem še enkrat probal express card/LPT pretvornik in mi zdaj celo dela. Zgleda da so pubeci pri Altiumu v enem od zadnjih updatov porihtali problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
icek je napisal/a: |
MarkoM, če najdeš kaj uporabnega, mi prosim sporoči, če pa imaš danes zveer čas pa se dobimo stari sošolco v Satchmotu ob 19ih. |
Hvala za povabilo, samo nimam časa. Mogoče drugič.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70822.82
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Rabil bi vmesnik USB na LPT, ampak ne za programiranje (vem da to ni možno), ampak samo za izhode in vhode. Bolj podrobno - rabim za Discolitez Lightshow, ampak za prenosnik.
Pred kratkim sem kupil neki USB-LPT za printerje pa ne deluje. Nekaj [cenzurirano] z driverji (Vista).
Torej lahko je tudi domače izdelave, ampak raje kupim, čim bolj poceni, seveda Ne rabim neke kvalitete, samo nekaj, kar bo zmoglo na pine (DATA in STATUS port) davati 1 ali 0, kar bom nato z tranzistorji ustrezno prenaredil za LE diode.
Pa pomembno je tudi, da vrata pokaže kot LPT vrata in imajo svoj HEX naslov, seveda. To me tudi jezi pri tem pretvorniku, ki ga imam zdaj - pokaže ga pod Krmilniki USB pod imenom USB Printing Support, ne prikaže pa ga pod COM in LPT vrata, kar je najbolj pomembno! _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Čet Nov 27, 2008 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Rabil bi vmesnik USB na LPT, ampak ne za programiranje (vem da to ni možno), ampak samo za izhode in vhode. Bolj podrobno - rabim za Discolitez Lightshow, ampak za prenosnik.
Pred kratkim sem kupil neki USB-LPT za printerje pa ne deluje. Nekaj [cenzurirano] z driverji (Vista).
Torej lahko je tudi domače izdelave, ampak raje kupim, čim bolj poceni, seveda Ne rabim neke kvalitete, samo nekaj, kar bo zmoglo na pine (DATA in STATUS port) davati 1 ali 0, kar bom nato z tranzistorji ustrezno prenaredil za LE diode.
Pa pomembno je tudi, da vrata pokaže kot LPT vrata in imajo svoj HEX naslov, seveda. To me tudi jezi pri tem pretvorniku, ki ga imam zdaj - pokaže ga pod Krmilniki USB pod imenom USB Printing Support, ne prikaže pa ga pod COM in LPT vrata, kar je najbolj pomembno! |
Ne obstaja? _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pato90 Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 20:16 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.18 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Nov 27, 2008 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tega na tej strani klik
Pri tem imam samo problem da mi ga ponyprog ni zaznal, z Bascom-AVR pa tudi normalno poteka programiranje, samo malo počasneje. Zazna pa ga tudi kot LPT port. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni