|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 3:57 pm Naslov sporočila: Kateri C compiler za 16Fxxx družino |
|
|
Pozdravljeni,
zanima me kateri compiler za 16Fxxx družino uporabljate in mi ga svetujete. Zaželeno bi bilo, da omogoča neproblematično integracijo v MPLAB IDE.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preizkusi MikroC od Mikroelektronike ( ) ... je brezplacen (omejitev 2K besed kode). Ima sicer svoj IDE (vkljucno s simulatorjem), a je videti kar simpaticen. Podpira ogromno PICov (mislim da je konkurenca omejena na nekaj tipov pri preizkusnih variantah). Ce ti ne bo vsec, lahko se vedno preizkusis kaj drugega  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ne zameriš, bi raje imel kaj preiskušenega (2k omejitev je premalo, ker gre za resnejši projekt) - mednarodno preiskušenega z dovolj veliko kilometrino - recimo CCS ali kaj podobnega.
Zato me zanimajo praktične izkušnje in nasveti, da se ne bom potem s kakimi compilerskimi bugi ukvarjal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko uporabiš tole.
Ima vse kar rabiš, četudi gre za resnejši projekt. Ampak stane kar nekaj ojrov!
Compilerski bugi? Hm... Vsak prevajalnik naredi nekaj po svoje. Nekateri pravijo, da je to Feature, drugje je to Bug... Kakorkoli že, ko naštudiraš kaj prevajalnik dela po svoje, se posebnostim pri prevajanju spretno izogneš že s tem, da pravilno napišeš program. Tako je pri vseh C prevajalnikih za PIC-e. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz svetujem enakega kot umnik. Res, da ni zastonj, ampak se kar dobro obnese in ima podporo za mplab.
(mplab je pa tak jajc od ide-ja, da ga iščeš, bi bil čas, da microchipovci naredijo malo bolj high tech IDE) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
harum je napisal/a: |
Če ne zameriš, bi raje imel kaj preiskušenega (2k omejitev je premalo, ker gre za resnejši projekt) - mednarodno preiskušenega z dovolj veliko kilometrino - recimo CCS ali kaj podobnega.
Zato me zanimajo praktične izkušnje in nasveti, da se ne bom potem s kakimi compilerskimi bugi ukvarjal. |
Zakaj bi zameril - jaz nimam nic dobrega ali slabega od tega, ne glede na to za kaj se odlocis. Vseeno uporabi Google in poglej kaksno mnenje imajo ljudje o CCS ... v iskalni vzorec dodaj se "problem"  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zameril - sem mislil, ker nikoli ne veš kdo je kje sodeloval pri razvoju tega in onega.
Drugače pa, kolikor razumem svetujete Hi-Techovega in ODSVETUJETE CSS.
Hi - Techovega sem načeloma poznal, a nisem nikoli delal z njim, CSS sem pa vsaj malo delal z njim.
Sam sem do sedaj poleg assemblerja in CSS-a uporabljal še Knudsen C compiler, ki sicer ni ANSI C kompatibilen, a je precej optimiziran za Microchip platformo.
Če še ima kdo drug kako mnenje o PIC Compilerjih, naj izvoli povedati v svoji temi.
No če ne bo še kakih drugih mnenj, bom verjetno nabavil tega (Hi-Tech). Rabil sem samo kak kakovostni odziv, v smislu Mazda je sranje, Audi je najboljši (kar je mimogrede dejstvo)
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor razumem tale, ki mi ga svetujeta HI-TECH C PRO for the PIC10/12/16 MCU Family ANSI C COMPILER še ni na voljo za nakup, torej mi preostane samo HI-TECH PICC™ STD. Škoda, ker se zdi ,da je Pro verzija res zmogljiva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko si naložiš PICCLite in ga dodobra preizkusiš. Priporočam, da si prebereš tudi priročnike (manual), v katerih je bolj ali manj opisano kako prevajalnik pravzaprav generira kodo, saj le tako lahko pišeš kodo na učinkovit način.
Pa saj veš kako je. Dober software je tisti, ki ga obvladaš. Mojster tudi iz gnoja včasih lahko naredi zlato, iz zlata pa vsak bedak lahko naredi gnoj
Pa še tole: Sam nikoli nisem uporabljal CSS, tako da je moj nasvet izrazito subjektiven! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tibi Član

Pridružen-a: Tor 16 Dec 2003 11:08 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.07 Kraj: bukovje
|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2007 7:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moj glas gre k HI-TECH. Sicer pa katerikoli samo da ni asembler
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni