|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2007 10:34 pm Naslov sporočila: Čudni daljinec za TV Nokia |
|
|
NE vem, kako naj to naslovim---
imam TV ITT Nokia 5530 PS VT. In izgleda da ima ta TV tak idiotski sistem daljinca, da noben univerzalec ne dela dobro. Imam že Conradov VT1000 (prodam, če kdo hoče, ugodno, nerabljen), pa čudno dela, zdaj sem kupil Logitechov Harmony 555 in Amino (IP TV) dela super, DVD rekorder no-name firme (commax) tudi, TV pa delno - recimo kanali delajo, glasnost (kar je najbolj pomembno) pa ne... in tudi ne da se naučiti - logitech stalno jamra "poor IR signal detected"---pa ni slaba baterija, razdalja posksa od 0 do 50 cm...sem gledal na osciloskopu signal daljinca, pa kodiranje očitno ni v spremembi širine impulza, ampak v jakosti le teh---vedno je serija enako število impulzov, samo njihova višina (torej, jakost) se spreminja glede na to katero tipko pritisnem in očitno je zato tak problem...
No, zdaj razmišljam da bi naredil ene sorte "adapter", torej vzel bi recimo philipsov sistem, naredil sprejemnik zanj in ta sprejemnik vezal na moj obstoječi daljinec od Nokie, tega pa bi pač nekam dal, mogoče celo v kišto TV-ja..
Ali ima kdo kakšne izkušnje, mogoče kakšno boljšo rešitev...? (razen menjave TV-ja, seveda ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2007 10:44 pm Naslov sporočila: Re: Čudni daljinec za TV Nokia |
|
|
protoncek je napisal/a: |
... kodiranje očitno ni v spremembi širine impulza, ampak v jakosti le teh |
Ti si vse skupaj malo prevec preprosto vzel ... enak je samo zacetek (prvi ukaz), ker je protokol pac tako zasnovan, da daljinec ne poslje samo enega ukaza, ampak je vse lepo zavito v paketek: koda tipke je tako sele nekje na sredini. Opazovati moras bistveno dlje casa, da bos videl celo komando.
Kodiranje je (tako kot Philipsovo) Manchester. Nisem se videl protokola za vsaj priblizno moderen TV, kjer bi bila modulacija amplitudna  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2007 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj to se tudi meni čudno zdi...No, ampak dejstvo je, da imajo ravno s tem univerzalci težave. Že aminov daljinec, ki je sposoben krmariti tudi TV, ne dela, conradov dela-nedela-dela...., zdaj tale tudi ne dela...philips je imel dolgo nazaj sistem rc5 ali nekaj podobnega...nekje doma mora ležati celo dekoder čip, zato sem mislil iti na tega. Seveda bi bilo bolje da to zalaufa, ampak---pri logitechu je recimo preko 30.000 tipov, tako da sistem poskusi-nedela-spet poskusi ne bi šel (to če bi hotel probati če dela na kak drug tip), ker bi trajalo par sto let...
zanimivo je da logitech v bazi ima ITT NOKIA 5530PS-EE - in tukaj nekaj dela, nekaj ne. Naučiti ga pa na noben način ne morem...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.55
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2007 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
ITT in NRC17 sta razlicna protokola. Zgoraj napisano velja za NRC17, a tudi ITT ni amplitudno moduliran.
Kaj se je zgodilo z originalnim daljincem - se ga da usposobiti vsaj za ogled ene sekvence ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2007 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
original daljinec dela brez problema. Jaz bi samo rad v roki držal enega, ne pa dva ali tri. Bom jutri popoldne bolj natančno pregledal izhod iz čipa (in kateri čip sploh je notri) da vidim. Pa magari poslikam da se bo videlo. Bo pa šele popoldne, žal ne prej... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni