|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Ko sem še hodil na predavanja .... Predaval je en star gluh profesor, ki bi moral biti že zdavnej v penziji. |
Je predaval Mlakar? Letos je šel v penzijo. Košir je prevzel njegova predavanja. Košir je kul.
Edit: Oprosti Aly, spoštujem tvoje znanje in tebe, ampak, sedaj sem si pogledal Koširjeve kolokvije in sploh niso težki. Če boš kdaj rabil pomoč... ZS |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

Pridružen-a: Čet 06 Dec 2007 17:56 Prispevkov: 246 Aktiv.: 1.15 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Košir je dober asistent (profesor), se podpišem. Pa še nekaj jih je na faksu, večina asistentov. Na drugi strani se pa najde tudi nekaj "ne tako" dobrih.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
matjazkariz je napisal/a: |
Osnove analognih komponent in logike in praktična uporaba
RF
Programabilna logika (FPGA)
Programiranje različnih znamk mikrokontrolerjev
Design in izdelava tiskanin
....
|
Komponente energetske elektronike (diskretni, moduli, prilagoditev na krmilno elektroniko - driverske stopnje
Napajalne neprave
Stikalni napajalniki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj se stvari že dogajajo..
Tiskanine sem delal v kiberpipi. Tudi drugi so poskušali.
Januar bo v znamenju programabilne logike.
Za naprej se bomo pa kaj spomnili. Možnosti so ! Pravzaprav se ne rabi kakih hudih sredstev. Skoraj vse se da dobiti preko sponzorjev.
Ko se bomo zagnali v kaj večjega bomo pa tudi do denarja prišli, nič bat. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Dec 12, 2007 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
problem niso profesorji, ampak značaj naroda slovenskega, ki sedi v klopi in posluša. Če so predavanja neuporabna, nas naslednjič pač ni, namesto da bi zahtevali, da so predavanja razumljiva, ali drugače: ocena, ki jo študent da predavatelju, kjer je to sploh omogočeno, nima na predavatelja popolnoma nobenega vpliva. V ZDA profesorji/predavatelji, karkoli je že prava beseda, v službi napredujejo ali nazadujejo tudi na podlagi ocene študentov. Napredovanje/nazadovanje vključuje gor/dol pri plači. Pa jim tega ni izboril OZN ali Bruselj ali Marija Terezija ali Beograd. Če narod plača šolo, se hoče v šoli nekaj naučiti, da bo na enem najbolj krutih trgov delovne sile nekaj znal. Mi smo pa srečni, da dobimo nekakšno diplomo, potem pa znajdi se. Med predavanji pa bodimo raje tiho, da se ne bomo komu zamerili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krupivnk Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 20:45 Prispevkov: 335 Aktiv.: 1.50 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2008 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Živ primer resnično zavoženega predmeta na faksu so osnove meritev(vsaj po mojem mnenju). Pri predavanjih profesor skorajda dobesedno prebira snov sprosojnic, ki je že tako ali tako povsem nezanimiva(meritve pogreški in podobno). Njegovo predavanje sem obiskal trikrat v življenju(prvič,zadnjič in nikoli več). Medtem ko na laboratorijskih vajah moramo narediti po dve vaji na 3 ure. Velika večina jih je takih da niti ne vemo kaj v resnici merimo(se mudi). Nato pa iz skripte iščemo enačbe (ne da bi vedeli kaj naj bi pomenile) nato pa v ihti računamo...Največji problem pa je da imaš skoraj pri vsaki vaji povsem drugačno aparaturo(osciloskopi,funkcijski generatorji,... in velikokrat najprej mine pol ure da vse zadeve spravimo v pogon... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2008 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
aly:
Jaz sem pred kratkim naredil ta izpit (tudi eden izmed zadnjih) in res ni bil težak. Se mi je pa upiral. Kar ne razumeš stopi do Koširja in ti bo lepo vse razložil, tudi po končanem pisnem delu ti razloži kaj si ga posr... Na zagovoru je še vedno Mlakar pa malo je odvisno tudi od sreče kakšen listek boš izbral. Jaz sem se pripravljal kot nor, pa mi je na koncu dal par zelo enostavnih( osnovnih ) vprašanj in sem končal v 5-10 minutah. Tako da ni tako hudo kakor vsi pravijo. Je pa res da so bila predavanja tako dolgočasna da sem skoraj vedno zaspal Dokler se nisem odločil da raje spim doma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2008 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
krupivnk,
meni so bile meritve zelo v redu predmet.
Predavanja res niso bila bohsigavedikaj, ampak vaje so bile pa zelo v redu.
Ravno zato, ker so zahtevne, se moraš nanje pripraviti že doma. Jaz sem se ravno pri teh vajah naučil ogromno, kako pravilno izvajati meritve. Marsikje izredno enostavno vneseš velik sistematski pogrešek, ki pa ga sploh ne opaziš.
Te vaje so v bistvu osnova za kakršno koli nadaljno delo v elektroniki. Če nekaj zdizajniraš, moraš znati tudi pomeriti. Sicer nisi naredil nič. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni