www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

svetlobni plesni pod

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila:  svetlobni plesni pod Odgovori s citatom

Enkrat sem (mislim v staaarem elektorju) zasledil načrt za to, kar (šele) danes rabim - namreč neke sorte kontroler za plesni oder - zadeva bo velika cca 4x4 m, kot pohodna deska bo prozorna plastika (no, ne čisto prozorna, ampak bolj kot paus papir), spodaj pa kup žarnic, mogoče celo raje LEDic, ki bodo utripale gor dol levo desno po določenem vzorcu, ki bi ga lahko vsaj v določenih mejah ali prednastavljenem programu spreminjal.
Ali kdo mogoče ve za kakšen podoben načrt - lahko s procesorjem, ampak po eni strani skoraj raje brez, ker nimam ravno izkušenjs kontrolerji.

tole:
http://web.mit.edu/storborg/ddf/

sem sicer našel, ampak (naj to kdo pregleda in potrdi) to je gromozanski projekt in definitivno potreben izkušenega človeka okoli kontrolerjev...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma imam ta Elektor (nemški). Vezje je brez procesorja, samo en eprom.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi uporabil power ledice...
Koliko lučk želiš imeti?
Jaz bi naredil najprej en 16 kanalni LED dirver z mikrokontrolerjem in RS485 komunikacijo.
Torej:
1)Napajalnik switcher 3A 5V
2)CPU + komunikacija
3)16 * FET
4)16 * LED
5)Tiskanina in ohišje

Krmilil bi s PCjem preko COM porta!

20 takšnih škatlic bi recimo lahko krmililo 320 različnih LEDic kar znaša 20 ledic na kvadratni meter.
Na hitro pogledano bi ena enota/škatlica s 16 ledicami stala okoli 60€ + delo in ožičenje + software + ohišje za ledice.

LP GJ
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747--> katera številka pa je ? ČE je pred sept. 85 bi prosil če lahko skeniraš in nekje objaviš...

Power LEDice sem tudi jaz razmišljal...namreč če bi uporabil halogenke, bi po moje hitro pregorevale, ker ko skačeš po tem jim ne bi bilo ravno ljubo...
Kot rečeno, s procesorji se (še) ne ukvarjam...sicer se že parkrat razmišljal o tem, a še nisem dobil korajže. Toda recimo možnost priklopa na laptop in s tem spreminjanje programa bi bilo seveda idealno...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektor je izvod januar 1981.
Skeniran članek sem dal na Filemanager v osnovni direktorij.
Ime datoteke je disco podn.pdf
malo nerodno sem poskeniral, upam da boš lahko uredil PDF datoteko.

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo stara zadeva. Jaz sem jih naredil kar nekaj. O tem je že bilo govora na forumu. **Klik***
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2007 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 --> hvala lepa! Popolnoma dobro je. Se mi je malce zdelo da sem to imel fotokopirano in ne v reviji, pa nisem bil siguren...

Silvo--->hvala. BTW...tistih par let nazaj si nekaj omenil okoli ponovnega skeniranja...tisti zadnji link ne dela več..a sem preveč siten? Confused
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2007 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pripona obnovljena.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2007 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HVALAAAA!
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 14, 2007 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo---> eno vprašanje - a original načrt (ali boljšo kopijo) iz ERWO revije mogoče imaš? Sicer bi se dalo iz Elektor načrta in tega skupaj spravit tole ker kot kaže je ERWO izboljšana verzija Elektorjeve variante.
Pa tudi pri ERWO načrtu par strani manjka, mislim da med drugim tudi tretji del (recimo kontrolni display)...
Če pa ni, pač ni Sad
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 14, 2007 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Erwote bi moral poiskati - vrjetno so še kje. Kopja je takšna kot je... EMŠO Confused

Moje mnenje je, da se v današnjem času s tem ne izplača zafrkavati. Ekvivalentno zadevo se da z bistveno manj truda izdelati s kakim mikrokontrolerjem. Tukaj gor pa je kup čipovja, velika tiskanina ....

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 14, 2007 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja...mogoče imaš prav...moram vse skupaj premislit...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni