|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Pet Nov 23, 2007 12:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Janez, jaz bom na vrsti za "penzijo" (katere seveda ne bo vec nic, ceprav pridno vplacujem ) precej za tabo. A ti kar zdaj kupim strik, da se vsaj ne bo nekdo vmes okorostil z mojim denarjem ... dokler si/ti ga se lahko privoscim ?
Tako pac je; vse skupaj je bil fin koncept, ki je nagradil tiste, ki so ga iznasli, s preobratom starostne piramide se je pa povsem pricakovano sesul. Morda sta pa ata in mama uspela postaviti bajto na racun tega sistema in bos vendarle odnesel kaj koristnega iz vsega skupaj ?  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Nov 23, 2007 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ti zmanjka za štrik, ti še vedno preostane kaj brezplačnega. Vržeš se pod avto, pod vlak, skočiš v vodo (z kamenjem v žepih), skočiš iz visokega objekta. Obešanje ni preveč zanesljiva metoda. Lahko narediš kaj narobe, pa potem dvajset minut loviš zrak, preden krepneš.
Starostna piramida je tako kot vse druge piramidne igre na srečo. Nekaj malega bogatih, pa cel kup nategnjenih. Edina razlika je v tem, da je starostna piramida edina legalna piramida.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vciraj pozno zvecir (no v je bilo ze danes) sva s kolegom ob sanku zraven mnogih praznih flask debatirala o penziji, varcevanju ter kaj bo z nami, ko bomo starejsi. In glej idejo....
Ko posekas gozd, ki si ga zasejal pred 20 leti imas veliko neobdelano posest, ter kar nekaj denarja od drv. Kaj sedaj? Rentna varcevanja... eh, 10 let vlagas in na koncu dobis.. no nekaj ze, drugace pa dobis dolg nos... ideja pade, kaj pa ce bi mi napravili soncno elektrarno. Kupis si za par kW soncnih panelov, razsmirnik in to je to! Prvih 10 let odplacujes sistem, ampak vsak naslednji mesec pa je cist dobicek. Celo vecji kot ga ima delnica NKBM !!
Fantje, jaz vam pravim ob sanku se rodijo najboljse ideje _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2007 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čez 10 let, ko boš končno odplačal svoj sistem, bo daleč najbolj zastarel v daljnji okolici.
Sončne celice doživljajo razvoj, kot nekoč računalniki. Leta 1995 sem imel drag in daleč najzmogljivejši računalnik v naši vasi - 100MHz 486, 128MB RAM, 6xCD hitrost, ni da ni. V času, ko so imeli drugi največ 66MHz.
Jaz bi denar vložil v celovito izolacijo hiše ter izboljšanje energijske bilance hiše.
Morda ne bi nič zaslužil v 10ih letih, a tudi izgubil ne bi. Bi "zgolj" prihranil.
Koliko odštejete vsako leto za plin, kurilno olje, daljinsko ogrevanje, ... ?
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Koliko odštejete vsako leto za plin, kurilno olje, daljinsko ogrevanje, ... ? |
Torej:
2 dni dela v domačem gozdu, 1 rezervoar nafte za traktor, n rezervoarjev za motorno žago, 1 dan za cepljenje, sledi še spravilo in kurjenje.
Drva so obnovljiv vir energije. Pogrejejo te vsaj 5x. Posek, spravilo, cepljenje, skladanje in nošenje v peč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.92 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4, greješ se lahko tudi večkrat, če le želiš!
Gozd ti dam na razpolago. Ti sam sekaj, spravljaj, cepi, zlagaj,..... v peč bom že sam nosil.
ps.: Ti ne bom nič računal za gretje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Edino je, da se preseliš na Havaji ali v Brazilijo.Že prej ko sem bil smrkavec,sem sanjal.Da bi imel takšno napravo ki bi od zunaj mraz pretvoril toploto.Pa ne toplotna črpalka,ampak bi izkoristil mrzloto v toploto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Čez 10 let, ko boš končno odplačal svoj sistem, bo daleč najbolj zastarel v daljnji okolici.
Sončne celice doživljajo razvoj, kot nekoč računalniki. Leta 1995 sem imel drag in daleč najzmogljivejši računalnik v naši vasi - 100MHz 486, 128MB RAM, 6xCD hitrost, ni da ni. V času, ko so imeli drugi največ 66MHz.
Jaz bi denar vložil v celovito izolacijo hiše ter izboljšanje energijske bilance hiše.
Morda ne bi nič zaslužil v 10ih letih, a tudi izgubil ne bi. Bi "zgolj" prihranil.
Koliko odštejete vsako leto za plin, kurilno olje, daljinsko ogrevanje, ... ?
LP,
Igor |
- Sistem bo zastarel, ampak denarce bo pa vseeno nosil. Cisto nic ne bos pocel, samo vsak mesec bos bogatejsi.
- Ampak racunalnik pa vseeno imas. In ce sluzi svojemu namenu je to, to!
- Po tvojem razmisljanju bo cez 10 let tud tvoja izolacija zelo zastarela
- Vir mojega razmisljanja je, kako zasluziti za penzijo ne kako prihraniti. Od taksnih prihrankov ne mores kupiti piva
Za ogrevanje pa porabimo 5m2 drv ter 300-400l kurilnega olja. Drugo leto pa prihaja toplotna crpalka voda-voda _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.07 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS, ja 5m2 drv res ni veliko, pri meni je pa še 5m3 premalo ....
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.98 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi resnično radi razmišljali in vam ne bo odveč porabiti 2. ur svojega časa, si oglejte (če ste že, torej razmišljate) tole:
http://www.zeitgeistmovie.com/
Po ogledu tega, se resnično vprašam, kaj sploh počnemo? _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni