|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 18.04 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2004 10:15 pm Naslov sporočila: C-MOS kamera |
|
|
Mene zanima,je mogoče ta C-mos kamera modul 1 č/b,ki sem kupil v Conrad.Da bi uporabil za v mraku ali v temi ob slabi luči.Če bi odstranil zaščitno steklo ?To kamero sem previdno odprl in pri leči je steklo ,na tiv pa optični senzor.Mogoče je ta prevlečena tanka plast?Potem najbrž ne bi šlo?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2339 Aktiv.: 9.92 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2004 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za večjo občutljivost v mraku in temi vgradi IR LED diode pred oziroma okrog kamere.
Kamere ni dobro odpirati da ne uničiš svetlobnega senzorja.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Nov 01, 2004 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem kupil tako barvno brezžično kamero. Če prav je namenjena tudi za temo žal v popolni temi zelo slabo vidi. S kakeršnim koli posegom v samo kamero ne boš dosegel večje občutlivosti. Da izboljšaš vidljivost v mraku je edina možnost, da dodaš zunanji ir reflektor. (Če prav tista moja ima mislim, da 8 IR diod a vidlivost v popolni temi je mogoče 2-3m.) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 18.04 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Tor Nov 02, 2004 7:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvet .
Lp Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Tor Nov 02, 2004 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot so ti že svetovali uporabi IR led diode za osvetlitev. Namesti jih ob in ne pred objektivom. Ker imaš b/w kamero bo rezultat sigurno dober. Barvne kamere potrebujejo bistveno več svetlobe za normalno delovanje kot B/W. Pri kamerah katere uporabljam jaz je nameščenih 12 IR led diod in se vklapljajo z pomočjo fotoupora po potrebi.
Lep pozdrav _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni