www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Postopki pri izdelavi TIV s prenosom tonerja (laminator) ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 95, 96, 97  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo - še luknje in pospajkana. Tole se verjetno bolje vidi.

S1D13700sp.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  401.97 KB
 Pogledana:  53 krat

S1D13700sp.jpg

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Evo - še luknje in pospajkana. Tole se verjetno bolje vidi.

Dobro ti tole. Eno vprašanje Darko. Kdaj zvrtaš luknje? Pred ali po nanosu spajke?

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja.. pozabil. Ploščica je dvostranska. luknjice na vijah pa so 0.35mm.
Še zgornja stran.

s1d13700spt.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  333.73 KB
 Pogledana:  21 krat

s1d13700spt.jpg

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mirkatmir je napisal/a:
Dobro ti tole. Eno vprašanje Darko. Kdaj zvrtaš luknje? Pred ali po nanosu spajke?

Pred nanosom spajke vrtam luknje. Takoj po vrtanju ploščico še enkrat očistim z gobico na vrtalnem stroju. Tako poberem robove od vrtanja in mehansko očistim površino. Nato pa takoj kolofonijo preko. Potem ni več važno kdaj pospajkaš.

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 12:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro tole pospajkaš. Hvala na odgovoru.

btw

Danes sem bil na tvojem koncu. Pred odhodom od doma, sem kidal sneg in ga 15 minut čistil z avta, ko pa pridem v Divačo, pa sonček in burja. Snega pa za ščepec Laughing

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 7:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kakšen postopek pa uporabljaš pridvostranski ploščici?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70621.13

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
kakšen postopek pa uporabljaš pridvostranski ploščici?

Jah - laminator, saj zato pa je tole tu!

Dva potiskana papirja zlepiš skupaj in paziš, da zadaneš pozicijo. Vmes vtakneš FR4 ploščico in v laminator !

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
S1D13700... hehe Twisted Evil Pa bojo šli prazniki Wink

Ja tole zna pobrat kar neki časa Laughing Laughing

surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa si natiskal pade brez lukenj?
Ali vrtaš z CNC?
Nazaj na vrh
damjane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Nov 2004 22:45
Aktiv.: 0.45
Kraj: Maribor-Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@VolkD... na kakšen način pa pociniš ploščico, saj verjetno je bilo kje napisano, pa sem spregledal; kot nekateri ko pocinijo ploščico, potem pa odvečni cin popivnajo z pletenico, mogoče tako? Ali uporabljaš mogoče kopel?, glede na to, da je zelo lepo pocinjeno...
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

surla je napisal/a:
Zakaj pa si natiskal pade brez lukenj?
Ali vrtaš z CNC?

Imel sem namen vrtat s CNC ja. Ampak potem se mi ni dalo nastavljat nule in kotov ploščice, ker je v garaži precej mraz, pa sem zvrtal kar na stebernem vrtalnem stroju.

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damjane je napisal/a:
@VolkD... na kakšen način pa pociniš ploščico, saj verjetno je bilo kje napisano, pa sem spregledal; kot nekateri ko pocinijo ploščico, potem pa odvečni cin popivnajo z pletenico, mogoče tako? Ali uporabljaš mogoče kopel?, glede na to, da je zelo lepo pocinjeno...

Vsi poskušajo pri tem komplicirat v vse mogoče smeri, a stvar je neverjetno preprosta. Kolofonija! In dovolj malo spajke. Kolofonijo raztopim v nitro razredčilu in s tem premažem ploščico. Lahko tudi 2x, da je sloj kolofonije debelejši. Potem se spajka lepo razliva.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Volk. To sem poizkusil ampak presenetljivo dobro dela.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

volk--> mislil sem seveda postopek...ker sem jaz zdaj parkrat to delal po delih...najprej zgoraj, potem spodaj. Kontra stran sem vedno zaščitil s selotejpom...moram poskusit še takole, da vidim kaj je bolje...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 95, 96, 97  Naslednja
Stran 17 od 97

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni