www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

rezkar za AL

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 9:11 am    Naslov sporočila:  rezkar za AL Odgovori s citatom

Zdravo

Zanima me kje se dobi rezkar za aluminij debeline 2-3mm?

Lp Matjaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav !

Tvoje vprašanje je malo netočno, kaj v resnici želiš rezkar premera 3mm ali rezkar s katerim boš obdeloval aluminij debeline 3mm. Kakšne oblike rezkar, za polkrožno vdolbino, za koničasto vdolbino, rarvno kot sveder za železo ali kaj drugega. Ali rezkalnik (stroj) že imaš, koliko obratov itd. Napiši malo več za kaj ga boš uporabljal, ker rezkarji niso ravno poceni. Poznam več firm, ki jih prodajajo, ne poznam pa kakšnega proizvajalca v Sloveniji, mogoče ti bo pa še kdo drug lahko bolje pomagal.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
domen
Član
Član

Pridružen-a: Sob 09 Okt 2004 20:12
Aktiv.: 0.06
Kraj: mislinjska občina

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

točno kot je rekel predhodnik, moraš malo več napisat kako in kaj.
na kakšnem stroju, kako globoko in te stvari da ti lahko pomagamo.
Nazaj na vrh
trully1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2003 20:20
Aktiv.: 0.91
Kraj: Železniki

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Mogoče sem bil res malo premal specifičen. Rabim rezkar premera do 3mm. Strojček imam in se vrti z 18000obrati/min. Rabu bi ga za zrezkati odprtine za tipke (kvadratne ali trikotne oblike), nekaj odprtin za stikala, LCD zaslon v nekaj ohišji iz Al debeline 2mm. V bistvu bi bil po moje dober kar rezkar v obliki svedra. Upam da sem bil sedaj dovolj natančen.

LP Matjaž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 02, 2004 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aluminij ni zelo kritičen. Gre ga obdelovati tudi z navadnimi rezkarji za les. Ampak pazi na OČI !!! Obvezno uporabi očala. Še nasvet. Sam običajno take odprtine izrežem z modelarsko žagico. Dobiš namreč tudi liste za barvne kovine s katerimi gre res lepo delat.
domen
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 03, 2004 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kakšna serija?
ker če imaš veliko serijo se ti splača vzet rezkar za AL. (teh prodajalcev imaš cel kup-slo-CAJHEN - LAŠKO), ki je prevlečen z kakšno prevleko.
če imaš pa kakšno malo serijo pa vzameš kakšen navadni rezkar za AL (velik rezilni kot) in to je to, pa pazi kot je rekel STRIC SILVO na oči ker če boš delal z 10k obrati ti bo špene fejst metalo okoli.
če rabiš podrobne info. se oglasi na PS.
Nazaj na vrh
danilo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57
Aktiv.: 0.62
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En majhen trik pri vrtanju, žaganju in resskanju v Al.

Al je zelo pust material. V kolikor primerno ne
mažeš oziroma hladiš orodje, potem se odkruški
trdno primejo samega orodja.

Za mazanje oziroma hlajenje olje ni primerno.
Moje izkušnje so, da je potrebno narediti hladilno
emulzijo in sicer en del špirita, en del vode in en del
olja. S tem mazanjem se obdeluje mnogo bolje.

Obstaja pa še hitrejša, vendar dražja varianta, WD 40.

lp Danilo
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 3:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravokotne odprtine lahko narediš z "knakerjem" samo ustrezno orodje moraš dati zraven. V preteklosti sem to reševal pri prijatelju s pomočjo zgornjega orodja in z 1x1 cm velikim nožem. Luknjo mi je naredil v 1 mm debel rostfrei.

LP M.
Nazaj na vrh
domen
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja tudi to je verjanta sploh če imaš velik teh lukenj, da si narediš knaker orodje ki to prebije. če rabiš kaj glede izdelave knakerja mi pošli ZS pa se lahko zmeniva da ti ga naredim, sam povedat mi moraš več podatkov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni