|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 10:34 pm Naslov sporočila: Letos bo hladna zima! |
|
|
Ja, ja je ze tako, da se tudi zivali pripravljajo nanjo. Namrec miske so mi zavile orehe in lesnike na podstresju z izolacijo. Potem sem ono izolacijo odstranil in cez teden dni... glej sliko! Nanovo so vse zazimile in to z novo izolacijo!
Fantje in dekleta... bliza se hud mraz!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
61.29 KB |
Pogledana: |
24 krat |

|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
2.JPG |
Velikost datoteke: |
65.62 KB |
Downloadano: |
922 krat |
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravijo (stara ljudska modrost), da bolj kot je polna luna bližje Božiču, bolj bo mrzla zima.
In polna luna je letos na Božični večer.
Ta trenutek je zunaj -7°C .
LP,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, tale je pa dobra!
Ampak izolacije so pa tudi kar nekaj navlekle tele živalce.
Še dobro da nimam oreščkov na podstrešju, sicer bi me bilo tudi pošteno strah, sploh kadar podstrešje spušča čudne zoke
off-topic:
SimonS,
Marlesova montažna? Približna starost?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Misliš, da niso polhi bili na delu? Za miši je to prehud zalogaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marlesova. Zgrajena po potresu '76
Ne vem kaj za ene zivalice bi bile. Polhi ze sladko spanckajo sedaj. Bolj verjetno miske ali podgane. Cudi me, ker se orehov in lesnikov sploh ne dotaknejo. Sicer pa se jih sedaj niti morejo ne, ker sem jih spravil v klet
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Cudi me, ker se orehov in lesnikov sploh ne dotaknejo. |
Hm, lahko pa da orehe zebe in sami sebe pokrivajo .
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, bi rekel, da živali kar dobro čutijo ... ne vem kako, zgleda imajo nekakšen čut, ki je bolj natančen kot vremenske napovedi.
Tole z izolacijo je pa kar huda, si že ugotovil, kje so izolacijo naropale, te živalice, boš moral popraviti.
No, kar se mene tiče, nimam nič proti mrzli zimi, saj je bila lanska zima tako topla, da nisem uspel narediti drsališča na naravni način, zunaj na vrtu, upam, da mi bo letos uspelo, seveda pa za to potrebujem mraz in seveda mrzlo in pomrznjeno zemljo, ker nameravam naredditi direktno na travniku, travo sem pokosil konec novembra, da ne bo štrlela iz ledu
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Moč zime se lahko napove tudi glede na zatočišče pikapolonic. Če se le te skrijejo globoko pod zemljo, bo huda zima, če pa jih najdemo v kakšnih zaprtih hišicah ptičje hrane pa bo mila zima.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 7:17 am Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Moč zime se lahko napove tudi glede na zatočišče pikapolonic. Če se le te skrijejo globoko pod zemljo, bo huda zima, če pa jih najdemo v kakšnih zaprtih hišicah ptičje hrane pa bo mila zima. |
Orentiramo se lahko tudi po ježih . Če je ježev na cesti veliko bo huda zima, če pa ne, pa mila .
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.64 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Letos je že huda zima. Zjutraj so mi zmrznile prestave na biciklu. Ročka je pri pritiskanju čivkala (običajno je neslišna), prestave pa komaj gor in dol.
Simons: Ali so ti miši nabrale toliko orehov in lešnikov?? Prej bi rekel, da so bile veverice. Če jih boš sam porabil (orehe in lešnike), jih je dobro nekako razkužiti, ker miši prenašajo razne bolezni.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|
hehe, ravno sem pri koncu obnavljanja takele marlesove hiške. Pri meni so polhi v izolaciji v stropu naredili pravi poligon. O količini polšjega dreka tam notri pa na tem mestu raje ne bi govoril. Če najdem kakšno sliko, jo ob priliki pripnem.
Skrataka ven s to golaznijo, dokler ne bo prepozno!
_________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz dna duše sovražim miši, podgane in sruge take živali. Naj povem zakaj lansko leto smo naredili mansardo in že čez 1 mesec po končani gradnji so miši na hodniku med trami odstranile izolacijo ter prevrtale gips ploščo (da ne govorim kaj vse je iz luknje ven padlo ). Od tistega časa dalje na dva meseca nastavljamo tiste rdeče vrečkice z strupom na podstrešje pa je mir.
Najbolj zanimivo pa je da nam je majster ki je montiral izolacijo rekel na miši ne grejo med izolacijo očitno ne drži.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
LOL. In to izjavo da Misko !
Drugače pa, mačke so zakon. Naša je še posebno huda, razen tega, da obračuna med drugim tudi s polhi, prepodi celo vse pse z dvorišča.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Drugače pa, mačke so zakon. Naša je še posebno huda, razen tega, da obračuna med drugim tudi s polhi, prepodi celo vse pse z dvorišča. |
A vaša tudi? Naši ne pride pes dvakrat blizu... si prvič zapomni
Pa ptiči tudi nimajo mir pred njo, žal.
_________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2007 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pred zimo menjal zračni filter, in ker je avto parkiran zraven pesjaka, notri ima čez dan pes brikete. No jaz odprem pokrov filtra notri pa za eno pest briketov
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni