www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelava ojačevalnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nikon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Dec 2007 19:50
Aktiv.: 0.05
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 12:49 pm    Naslov sporočila:  Izdelava ojačevalnika Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

V srednji šoli sem se lotil izdelave ojačevalnika, katerega nisem nikoli dokončal. V kratkem pa sem po generalnem čiščenju spet odkril nedokončano tiskano vezje tega ojačevalnika. Odločil sem se, da med prazniki ta ojačevanik končno sestavim!

Imam primeren napajalnik (sicer ima na izhodu +/- 45V, vendar se z odstranitvijo nekaj ovojev da spraviti na +/- 40V, če se ne motim??).
Narejeno imam vezje za dva ojačevalnika, stereo VU-meter in za 12V napajalnik za VU-meter. Imam tudi že pripravljeno ustrezno ohišje od nekega starejšega skurjenega ojačevalnika. Torej imam vse kar potrebujem, zato se mi smili vse to vrečt v smeti.

Najprej vam moram povedati, da še nisem sestavljal ojačevalnika nikoli v življenju >>zaradi morebitnih smešnih vprašanj!!

Prosim nekoga, ki te stvari obvlada, da mi pomaga pri sledečih problemih:
~ Kako vem kateri in koliko močni morajo upori v vezju (vezje spodaj)
~ Nikjer ne najdem ustreznih močnostnih tranzistorjev - BUZ23 >>na katere stvari moram biti pozoren pri iskanju nadomestnega tranzistorja??
~ Našel sem 7 tranizistorjev 2N6262-TO3--> ali bi bili primerni?? Ali je lahko 8. tranzistor drugačen od ostalih, vendar s podobnimi karakteristikami??
~ Kako "varno" preizkusiti zadevo pri prvem zagonu

V naprej hvala vsem za pomoč!!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
-=davor=-
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 21:17
Aktiv.: 0.62
Kraj: PTUJ

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ta načrt je podoben enem načrtu iz revije TIM, ta načrt sem imel doma, vendar sem ga izgubil.

ima mogoče kdo to revijo, z tem načrtom?

branko47
Član
Član

Pridružen-a: Sob 07 Jan 2006 11:10
Aktiv.: 0.69
Kraj: Pozarevac

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Projekt je objavljen v Elektorju.
http://sjeffroy.free.fr/Ampli_MOS_200W/ampli_mos_200w.html
http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-76183.html
Za varen zagon
http://bas.elitesecurity.org/mojiprojekti1.html
potem pa tutorijali
Nazaj na vrh
nikon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Dec 2007 19:50
Aktiv.: 0.05
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala obema za informacije!!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni