www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj mi odpira klicno povezavo ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.82
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 5:44 pm    Naslov sporočila:  Kaj mi odpira klicno povezavo ? Odgovori s citatom

Doma hodim na net preko klicne linije. Na računalniku je nameščen W98. Kot antivirusna zaščita AVG redno posodabljam ad-avare ter spybot. Požarni zid pa zone alarm. Na zadnje sem posodabljal Firefox ter Zone alarm. Praktično ničesar drugega pa nisem nalagal. Zgodi se mi pa, da se občasno, ko nisem na netu odpre okno za klicno povezavo. Recimo kakih 10 min po tem ko povezavo prekinem. Zone alarm ne zazna nič "Nazven" imam odprte zgoraj omenjene programe torej sumim, da to dela nekdo od njih. V ozadju vsaj "vidno" ne teče noben sumljiv proces. Kako ugotoviti kaj mi "kliče" omenjeno okno.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če mi požarni zid ne odkrije kaj mi odpira povezavo naredim tole: Odprem dos komandno okno (command.com v win98 se mi zdi - ukazna vrstica) in z ukazom 'netstat -a' pogledam katera 'vrata' imam odprta. Če so odprta kakšna nestandarna oz. kakšna ki jim ne poznam samo v google vtipkam Port xxxx in si preberem informacije o teh vratih. Ponavadi izvem vse: kdo naj bi jih uporabljal, kdo jih lahko uporabljal, kako odstraniti razne zadeve... Praktično 2 minutke dela.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že gledal Confused nič ni odprto Sad sumil sem že drug računalnik, ki je v mreži, a se mi je to dogajalo tudi, ko ni bil vključen. Zanimivo je, da zadeva ni "agresivna" Odpre se le okno za klicno povezavo. Seveda imam izključeno možnost samodejne povezave. Ko okno zaprem ne poskuša več. Idea Si mi pa dal idejo - ko se bo okno ponovno pojavilo bom povezavo vzpostavil bom videl preko katerega porta se bo skušalo konektat.
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.38
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo ravnokar sem dobil tole na zaslon. Je mogoče kaj podobnega vzrok pri tebi?

Lp, Frenki

mozilla.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  37.32 KB
 Pogledana:  54 krat

mozilla.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam dobim na ekran le okno za klicno povezavo. Nimam pojma od kot zahteva. Mislim, da do Zone alarma spoh ne pride. Če vzpostavim povezavo na zven ni kaj odprto.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2004 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede portov pa sem našel zanimiv link
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2004 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole me po malem že jezi. Torej pri aktivni povezavi ter zaprem brskalniku "poslušajo" naslednji porti: Kdo bi lahko dal zahtevek po povezavi na klic?

Aktivne povezave

Proto Local Address Foreign Address State
    TCP silvo:135 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:1025 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5200 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5100 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5101 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5102 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5103 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5104 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5105 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:5106 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:137 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:138 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:nbsession SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:137 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:138 SILVO:0 LISTENING
    TCP silvo:nbsession SILVO:0 LISTENING
    UDP silvo:nbname *:*
    UDP silvo:nbdatagram *:*
    UDP silvo:nbname *:*
    UDP silvo:nbdatagram *:*

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni