www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Katerega ponudnika internetnih storitev izbrati
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektronik84
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Jan 2005 18:28
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 21, 2007 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!

Pred približno tednom dni sem dobil paket od AMISA v paketu vsi potrebni kabli, dokumentacija, programska oprema in in pa seveda modem. čez nekaj dni dobim še sms, da bom lahko začel amis uporabljati 20.11.07.
Včeraj zjutraj me kličejo iz Telekoma, da pridejo po modem. Prisli so še pred 12 uro in odklopili modem. Brat je takoj zatem priklopil Amis modem in stvar deluje iz prve, do sedaj same pohvale Amisu, bomo videli kako bo naprej. Zaenkrat zelo zadovoljen.

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Stoyc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Nov 2007 20:55
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 8:09 pm    Naslov sporočila:  T-2 Odgovori s citatom

Jaz sem presedlal iz SIOLa na T-2 in sem zadovoljen s storitvami. Imam VDSL paket internet 1MB/256, Tv in telefonijo. Od naročila do priklopa je res trajalo tri tedne, da je prišel človek od T-2 na dom zadevo priklopit. V pol urce je vse poštimal in v treh mesecih mi je le enkrat nagajal TV signal, drugače pa deluje vse O.K. Malo so zakomplicirani, ker ne moreš preko interneta spreminjat npr. E- maila, kot pri Siolu. Oni ti dodelijo E-mail kot si navedel ime in priimek ob prijavi, potem moraš poslati pisno zahtevo za spremembo... No, so pa občutno ugodnejši od Siola, pa še nisi vezan na njih za določeno obdobje in opremo dobiš zastonj na uporabo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.89

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Amis imam že od avgusta in nisem preveč zadovoljen.
_Telefonska linija se stalno nekaj prekinja med pogovorom. Se pa zgodi, da me klicoči ne more dobiti, in mu javi, kot da imam zasedeno linijo. Ko sem to povedal na Amisu servisu, so mi svetovali, da naj vedno, ko me bo kdo klical resetiram modem ???????? Pa kako naj vem, kdaj me kdo kliče. ????????????????????????????
Oziroma saj je tudi mobitel .
In tudi internetna linija se stalno nekaj prekinja.
Ne vem kaj je temu vzrok, mogoče je tudi kaj na kablu - liniji do hiše.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stoyc---ta mail itak ni dobro imeti kot primarni naslov. Jaz imam ta mail le za tazaresne zadeve, za ostalo se da dobiti druge (gmail itd) ki jih lažje menjaš. Problem namreč nastane ko začneš dobivati preveč spama, to pa itak prej ali slej pride.
Drugače pa---tukaj moraš vsaj PISNO zahtevat...pri Siolu moraš poslat FAKS!!! kot da smo deset let nazaj...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TIBET
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Sep 2007 23:39
Aktiv.: 0.75
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej želim vsem srečen božič.
Zanima me ali ima kdo mobitelov instant internet.

Kakšna so vaša mnenja?

L.P.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer ga nimam, ampak ko sem se malo zanimal, to ni ravno "instant" kajti moraš menda imeti podatkovno naročnino, ni vsak paket dober (tisti najbolj osnovni menda ne omogočajo tega)...tako da...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TIBET je napisal/a:
Najprej želim vsem srečen božič.
Zanima me ali ima kdo mobitelov instant internet.

Na to vprasanje bi zagotovo dobil vec odgovorov na forumu www.alter.si (oddelek: mobilne telekomunikcije). Sicer pa: da, kdo ga zagotovo ima Wink

Citiram:
Kakšna so vaša mnenja?

Jaz sem eno to stvar usposabljal potem, ko je ena zbloda od tehnika od Mobitela naredila cel masaker od nastavitev ... ko sem pocistil za njim, je stvar precej elegantna in dela zelo hitro (cisto primerljivo z ADSL).

TIBET
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprašujem o mobitelovem "instant internetu" zato ker ga imam in me zanimajo predvsem iskušnje drugih, kako jim dela. Pred več kot pol leta sem se boril z telekomovci, da bi mi omogočili priklop na net, vendar ni možno, ker so na mojo parico "obešeni" še štirje. Glede na to, sem jim predlagal za sofinanciranje novega kabla, saj je centrala 300 metrov od moje bajte. Lokalni tehnik je dejal, da je edini problem kabel, centrala pa je prenovljena pred enim letom in pravi da naj se zmenim v Lj. V Lj. niso imeli posluha za mojo prošnjo in predlok, zato jih naj gleda krasni K----! Ponoriš ko ti začnejo nakladat, o stvareh za katere še sami nimajo pojma. Nazadnje se mi niso več oglašali na moje klice.
Moj download- 63 kb/s
upload- 354 kb/s danes drugače pa potegne: D- 1240kb/s U- 614kb/s
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, poznam te finte---moj nečakne more dobiti ADSL-a že dve leti---"kao" polna centrala...
Nazaj na vrh
TIBET
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No še to : moras imeti mega maksi ali giga paket prenosa podatkov
modem z sim dobiš za 20€ z pogodbo za dve leti, na mesec sem omejen z en giga prenosa, če prekoračim, doplačam vsak mb (nevem koliko ker še nisem prekoračil), na mesec plačam 18,09€ z DDV
Modem se po priklopu v USB inštalira sam, vpišem samo pin pri ponovnem vklopu PC-ja.
Omrežje mi ne nagaja, do sedaj [slovenščina je zame španska vas] brez problema.

Več na www.mobitel.si
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no, 1G se sicer sliši veliko...pač ne prenašaš filmov dol Sad za surfanje in normalno rabo je pa mogoče res dovolj. Cena je tudi nekje sprejemljiva, posebej če primerjaš s ceno za modemsko povezavo (in seveda hitrost).
Upam da čimprej dobiš kabel, kar sicer dvomim, ker vem s kakšno hitrostjo gre to pri telekomu. Žal.
Nazaj na vrh
TIBET
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No za filme slike glazbo ga ne rabim, zanimajo me samo informacije in učenje česar nevem pa me zanima, kot recimo PIC-i. Na netu visim kot "gub na gateh", žena pa me bo kajkmalu obesla za tisto kar je v gatah. Laughing (no ni tako hudo)
Na dan sem približno 2-3 ure.
Potegnem dol kakšen program in to je tudi vse.
S telekomom pa še 5-10 let nebo nič.

L.P.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

enako kot pri meni z optiko, ker so naši vrli lokalni politiki za**bali pred letom ali dvema. Zdaj imam optično povezavo samo če grem na balkon in gledam pošto Smile
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 1:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce prav razumem, bi ti torej rad videl primerjavo (= internetno merjenje tica) z drugimi uporabniki Mobitelovega Instant Interneta paketa ? Za to bo pravi naslov forum, ki sem ga omenil prej.

Cetudi to ni tvoj namen, ostaja moj odgovor enak: zadeva deluje, in to dovolj dobro. Imam ozicen 1024/256 ADSL paket in ta Mobitelova pogruntavscina deluje vsaj enako dobro za vse namene, razen za igranje real-time internetnih iger (streljanje ali RT strategije, a ze pri slednjih je precej manj slabo kot ozicena povezava, za streljacine pa pac ni ustrezne brezzicne alternative niti pri lokalnih omrezjih, kaj sele pri vecjih ...).

Stoyc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Nov 2007 20:55
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
stoyc---ta mail itak ni dobro imeti kot primarni naslov. Jaz imam ta mail le za tazaresne zadeve, za ostalo se da dobiti druge (gmail itd) ki jih lažje menjaš. Problem namreč nastane ko začneš dobivati preveč spama, to pa itak prej ali slej pride.
Drugače pa---tukaj moraš vsaj PISNO zahtevat...pri Siolu moraš poslat FAKS!!! kot da smo deset let nazaj...

Saj imam več mailov, a osnovnega od T-2 potrebuješ predvsem za vstop v servisne strani, kjer lahko spreminjaš gesla, spremljaš porabo in promet s telefonijo ter porabo , če naročiš video na zahtevo. Mislim pa da se da pri Siolu enkrat mesečno zastonj zamenjat Email brezplačno, kar v servisnih straneh in ni potrebno nič fizičnega pošiljat.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni