www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nabava low cost notebooka - Acer 5220
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 10:59 am    Naslov sporočila:  nabava low cost notebooka - Acer 5220 Odgovori s citatom

Nabaviti moram notebook za brskanje po internetu, kako poceni varianto, ker ne bo veliko izkoriščen. Našel sem Acer 5220 na eni od spletnih trgovin. Zadeva se mi zdi ok, me pa skrbi glede driverjev za XP. Nebi ravno deval viste gor, ker so xpji že na vseh ostalih pcjih doma. Ima kdo kake izkušnje, se da dobiti driverje? Na uradni strani jih imajo samo za visto Sad.

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, za lowcost mi je v zadnjem monitorju v oči padel nek ultra prenosen laptop za 300 EUR... Ga je pa baje težko dobiti, ker povpraševanje prehiteva ponudbo...

Lp, Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na acerjevi uradni strani sem gledal EX5220 in Travelmate 5320.

Razlikujeta se v tem, da ima prvi bluetooth, drugi pa namesto tega kamero.
Slednji ima tudi driverje za XPje.

Jaz bi se raje odločil za prvega, pa me zanima, ali so driverji isti? Po moje če je čipset itd isti, bi moralo delovat. Kako pa z bluetoothom, kako ga usposobiti?

lp
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko konkretno povem za Acer Aspire 5315. Gre za precej poceni laptop - z priloženim free dos. Za windows XP ni priloženih driverjev.
Se pa na internetu najdejo in ob pravilnem vrstnem redu instalacije le-teh tudi vse deluje.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

da se pohvalim, našel sem vse driverje, dela ok, upam da bojo ata veseli, kaj mu je prinesel dedek mraz....
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno pred dnevi sem kupil Acer Extensa 5220. Naložen je bil Limpus Linux. Priloženi pa driverji za Visto. Linux je šel tako dol, ker ga nisem toliko vešč (čeprav nisem ravno zagovornik Winsov).

Vse driverje za XP-je sem našel na Acer web strani, razen za čipset nisem bil prepričan, če je pravi, zato sem obiskal Intelovo web. Ko pa sem vse driverje potegnil dol in primerjal z imeni driverjev na CD-ju, bi lahko rekel, da so vsi tudi na CD-ju (čeprav piše "za Visto").

Laptop dela zaenkrat odlično, hitro (zame), dosti ima priključkov (med drugim tudi za flash kartice). Ene verzije imajo tudi "fingerprint" senzor za zaklep (moj ne Sad ). Tudi opažam, da mi vgrajena wlan kartica bolje sprejema kot zunanja DWL-G650. Motijo me edino gumbi za vklop/izklop bluetooth in wlan, ker se jin ne da tako lepo pritisniti - moraš si pomagati z nohti.

Toliko o mojih izkušnjah.... zaenkrat.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

spy je napisal/a:
Ravno pred dnevi sem kupil Acer Extensa 5220.

Na splošno so Acerjevi prenosniki kar dobro opramljeni. Sploh če pogledamo primerjave v ceni (Gledano hp in Acer Rolling Eyes ). Seveda pa bi vsak uporabnik verjetno rad čim več in čim boljšo opremo.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
da se pohvalim, našel sem vse driverje, dela ok, upam da bojo ata veseli, kaj mu je prinesel dedek mraz....

Da ne bodo ata prečitali tega da si mu kupil nacenejšega. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe, tolko še ne obvlada interneta. No, ko bo tega prerastel, bo pa kaj boljšega kupil. Glavno, da ga zastrupim z internetom Wink.

Je pa zadeva super, za email, kake karte vržt, surfat pa kak film in mp3.....
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
hehe, tolko še ne obvlada interneta. No, ko bo tega prerastel, bo pa kaj boljšega kupil. Glavno, da ga zastrupim z internetom

Da ne bo presenečenja. Glavno da ga zastrupiš! Laughing

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jospeti
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14
Aktiv.: 0.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Ali ima kdo iskušnje s tem modelom Acer 7720G-302G32? Na kakšen načein ne kupiti prednaloženo Visto?

LP Jos
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se je že kdo s foruma igral z Asus eee?
Mičkeno, luštkeno, poceni. Prvi vtis (v trgovini) je bil dober.

LP, Grega
Nazaj na vrh
antoni
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2007 19:52
Aktiv.: 0.15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je za kar je. Delas na njega malo bolj komot kot z telefonom baterija v redu moti edino low mem (spomin rasiris edino z externim USB diskom ali kartico. Cena ugodna grafika tiki tiki povezljivost dobra (enji laufajo celo Winse...
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Se je že kdo s foruma igral z Asus eee?
Mičkeno, luštkeno, poceni. Prvi vtis (v trgovini) je bil dober.

LP, Grega

Tile so kot nalašč primerni za delo na terenu. Je nekakšen big dlančnik, s katerim je mogoče doseči marsikaj.

asus eee.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  237.33 KB
 Pogledana:  17 krat

asus eee.jpg

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbrž neumno vprašanje: ali ima fizični COM port?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni