|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Najbrž neumno vprašanje: ali ima fizični COM port? |
Satelitko; mislim da tega nima. Sicer pa sem tole prebral nekje med novicami...
Citiram:
Citiram: |
Prenosni računalnik Eee PC je najnovejši izdelek podjetja Asus, ki mu številni obetajo izjemen uspeh, saj je kljub izjemno omejenim dimenzijam in nizki teži, kos opravljanju večine pisarniških opravil. Dobrih 270-evrov vredna naprava (v Sloveniji je kakopak 100 evrov dražja) nudi odlično razmerje med kakovostjo in zmogljivostjo, saj temelji na Intelovi platformi Mobile Internet Device in za preračunavanje podatkov uporablja varčni procesor Celeron-M takta 900 MHz. Da malčku pri opravljanju zadanih nalog ne bi prehitro zmanjka sape, skrbi še 512-MB sistemski pomnilnik vrste DDR2. Na Solid State disku kapacitete 4 GB je prednameščen operacijski sistem Xandros Linux, ki poganja bogato paleto zastonjske programske opreme. Pohvalen je tudi izjemno hiter zagon sistema, saj se Linux-distribucija naložil v vsega 10-sekundah po vklopu računalnika. Za prikaz slik je zadolžen kakovosten zaslon z 18-cm diagonalo. Miniaturni prenosnik razpolaga še z tremi USB-vrati, brezžično Wi-Fi povezavo, video in avdio izhodoma, bralnikom pomnilniških kartic vrste SDHC in spletno kamero ločljivosti 0,3-milijona točk. Eno polnjenje baterije slabega kilograma težke naprave zadošča za dobre 3-ure avtonomije. Asus bo v bližnji prihodnosti ponudil v prodajo še nekoliko zmogljivejšo inačico prenosnega računalnika Eee PC, ki bo opremljena z 8-GB Solid State diskom in sistemskim pomnilnikom kapacitete 1 GB. |
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
COM porta nima - sem najprej to pogledal !
Je pa zadeva 299EUR v Bigbangu in po informacijah s spleta XPji na njem tečejo povsem v redu. Moja boljša polovica ga bo kupila (prevajanje - rabi eno majhno stvar, na kateri ima slovarje, sskj in podobno kramo), potem bomo pa videli...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejo Član

Pridružen-a: Sob 20 Maj 2006 17:44 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.17
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2008 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima morda kdo tale ASUS-ov mini prenosnik, se zanimam zanj pa me malo zanima mnenje uporabnikov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2008 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja boljša polovica ga ima (jaz pa sem bil črnec, ki sem ga inštaliral itd. ). XPji na njem laufajo povsem solidno, tudi Office 2003 in kup slovarjev.
Zaenkrat lahko samo pohvalim kar se delovanja, odzivnosti in kvalitete izdelave tiče! Tudi akumulator drži nadpovprečno dolgo (verjetno se pozna LED osvetlitev zaslona).
LP, Grega
p.s. Mi je pa živce požrla inštalacija zvočne - ne driverji s CDja, ne z Asusove domače strani niso delali. Šele driverji z Realtekove strani so zvok usposobili... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2008 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mucek; v mojem zgornjem postu so navedeni podatki (opremljenost, "karakteristike"...). Kako je dejansko z opremo (procesor, disk, ram...). Tukaj mislim predvsem zmogljivost le tega. Ti modeli se med seboj verjetno ne razlikujejko, ali pač ? _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2008 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Pri nas dobavljivi modeli so le v eni konfiguraciji in sicer 900MHz Pentium M procesor (downclockan na 633MHz zaradi nižje porabe in manjšega gretja), 512MB RAM (se ga da razširiti) in 4GB flash disk. LCD ima malo nestandardno ločljivost 800x480 (lahko tudi 800x600, s tem, da se ti potem vsebina vozi gor in dol), možen pa je seveda priklop normalnega monitorja z večjo resolucijo. Od opreme ima še LAN, WLAN, 3 USBje, SD-slot in to je bolj kot ne to.
Operacijski sistem je linux, sam pa sem ga (kot mnogi) zamenjal z WinXP pro. Zadeva presenetljivo dobro (!) dela, pozna se, da je disk flash in da je dejansko dostopni čas napram standardnim diskom zanemarljiv. Tako je nalaganje sistema povsem spodobno in tudi delati se da ok. Edino display bi lahko bil malo večji...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 7:27 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Edino display bi lahko bil malo večji...
LP, Grega |
Je pa zato toliko bolj multimedijski (kar se tiče nosljivosti) . Mislim da je za takšne stvari, kot so office in razni slovarji več kot dvolj. Kaj več pa tako ali tako postorimo na močnejših mašinah . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejo Član

Pridružen-a: Sob 20 Maj 2006 17:44 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.17
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa je z wlan-om, kakšen protokol podpira WLAN 802.11a ali WLAN 802.11g, usb priklope ima sem prebral, potem takem lahko gor priklopim zunanji disk pa bi zadeva morala delat ? še to zvočno kartico ima ter zvočnike, ima tudi kak avdio izhod ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima zvočno (realtek HD), tudi zvočnika (ob zaslonu), mikrofon (spredaj (pod touchpadom) na sredini) in celo WEB kamero (nad zaslonom)! Ima 3,5mm jack za priklop zunanjih zvočnikov in mikrofona.
WLAN mislim da podpira G. Punca ima notri še 4GB SD kartico in zanjo je to povsem dovolj. Če pa bi rad imel kakšne filme, veliko muske itd. je pa eksterni disk nujen.
Karakteristike:
Intel Celeron-M ULV 900 MHz (downclockan na 533MHz!)
ram : 512MB, DDR2
hdd : 4GB, SSD
pom : Ni optične enote, čit.kart.
vga : int. gr. Intel GMA900
lcd : 7" 800 x 480
i/o : USB 2.0 x 3, WLAN 802.11g, WebCam
dod : Xandros Linux
garancija : 2 leti
bat : 4 celična
teža : 0.92 kg
I/O 2 : Lan 100Mbit, VGA, audio out-stereo
LP, Grega
p.s. Google + Asus eee vrne čuda zadetkov... Asus eee modification pa še kup zanimivih idej za nadobudne štromarje! (vgradnja touchscreena, bluetootha, pomnilnika ...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi imel še 2 com porta in printer port, bi bil zakon prenosnik ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

|
Objavljeno: Pet Jan 18, 2008 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno kar sem Asusa Eee videl v živo. Skratka, kot bi imel nekakšen big dlančnik . Ni pretežak, za tako majhno stvar dokaj dobro opremljen tako hardwarsko, kot multimedijsko. Ima tudi kamero . Tipkovnica se kot nalašč prilega prstom (verjetno bi se moral malenkost privaditi manjšim tipkam).
PS: dobiš ga v etuiju ne v torbi . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jan 18, 2008 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal nima - nič ne boš programiral  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.62 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pet Jan 18, 2008 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Žal nima - nič ne boš programiral  |
Bo bo, ker bo Darko naredil USB programator.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Mar 15, 2008 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
en teden sem (ponosni) lastnik tegale Asus EEE-ja. Kot večina sem takoj dal gor XP-je. No, naj povem da je zelo priporočljivo te XP-je PRED instalacijo oklestiti (zato se uporablja nLite program). Po namestitvi XPjev, OfficeXP, vseh driverjev, še parih programov, kot so WinRAR, NOD32 V3, K-lite codec... ter programa BPM studio PRO (za musko vrtet) imam prostega še 2.4 G. Seveda sem uporabil možnost stiskanja pogona - razlike v hitrosti ni opaziti. Z obzirom da imam AVR USB programator, nabavljen preko tega foruma, bo prav fino pasal gor.
Po enem tednu moram reči da sem izredno zadovoljen. Hitrost delovanja je prav zaradi kratkih dostopnih časov SSD diska zelo solidna. Kvaliteta zvočne kartice je (vsaj po moje) presenetljivo dobra. Grafična pa gre menda do 1600x1200 na zunanjem monitorju. Še GPS modul si nabavim in bo poleg ostalega tudi izvrstna GPS naprava. Napajanje na avto tudi ne bo problem, ker ima 9.5 V; torej rabim samo LT1085, par kondenzatorjev in sem zmagal. Če malce paziš, je v osnovi telih 4 G dovolj, za naprej je pa možno dobit max.16G SD kartico, res pa da je 135 €
V glavnem, priporočam! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni