|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2004 4:40 pm Naslov sporočila: Spajkalna postaja |
|
|
V baumaxovi reklami sem videl spajkalno postajo. Jo je morda kdo videl ali celo kupil in preizkusil? je vredna nakupa?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
160.85 KB |
Pogledana: |
45 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2004 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Videti je bolj slaba zadeva, verjetno bo bolje kupiti tisto Voltcraftovo zadevo v conradu ali pa nekaj podobnega v HTE nekaj čez 22ksit redna cena, digitalni prikaz temperature, 24V
Jaz sem kupil v HTE in moram reči, da je zelo v redu zadeva, le kabel je po mojem vreden vseh kritik, je pa to stvar navade, nekdo ki mu to ni tako važno, mu bo vseeno. Ko bom kabel zamenjal z spiralastim, bo bolje, imam kable naročene. Navajen sem, da imajo spajkalniki tak kabel, jaz imam 4 spajkalnike s kablom od telefonskih slušalk, starejših, okrogli kabel.
Tista postaja v HTE ima 48W in se da spajkat tudi debele zadeve, ima votlo konico z zadnje strani, v katero je potem vstavljen grelec. Konica je zelo vzdržljiva, krepko boljša od wellerjevih, vsaj po vzdržljivosti.
Če koga zanima ta iz HTE, ga lahko dobi za 20ksit, le nekaj tednov je rabljen, zraven pa seveda dam novo konico. Kupil sem ga za preizkus, vendar mi kabel ne odgovarja, čeprav je mehak.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2004 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po fotografiji me spominja na tisto "prvo" voltcraftovo ki jo prodaja Conrad. Ročaj pri njej je robusen ter se na stojalu segreva. Zaključuje se z šestkotnikom. Prav tak je tudi postavek. Spajkalnik je potrebno zelo točno odložit, da se vsede v šestkoten nstavek. Grelo je dolgo ter debelo. Prav take so konjice. Pravo naspotje skratka odlična postaja je voltcraftova DIGITAL LOETSTATION SET LA 50 + LS 50 o njej se je pisalo Tukaj. Meni odlično služi ter sem zelo zadovoljen z njo. Cena v Conradu v Grazu je mislim da 75 Eur.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmica Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14678 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2004 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
+ stojalo ca 13 eur je pa nekaj približno enakega. V conradovi je namreč stojalo priloženo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmica Član

|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2004 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
No priznam da nemščine ne znam niti besedice. Res je pa da bi lahko opazil okvirček in kaj slepal.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni