|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
-=davor=- Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 21:17 Prispevkov: 133 Aktiv.: 0.62 Kraj: PTUJ
|
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 7:53 pm Naslov sporočila: Pomoč pri uporabi Dreamweaver |
|
|
Lep pozdrav!
izdelujem neko spletno stran, in imam težave, namreč pred časom sem ugotovil da se v omenjenem programu lahko linka brez predmeta, torej označiš polje in nastaviš preusmeritev na povezavo, sedaj pa tega ne najdem, kje se to naredi oz kakšna je koda za to?
hvala!
davor
_________________ "Nikoli ne veš, kaj imaš, dokler tega nimaš" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.40 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Dec 31, 2007 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nevem natanko kaj misliš. Eden od načinov je tale na sliki. Označiš cel tekst, nato desni klik z miško in izbereš polje "make link".
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
143.2 KB |
Pogledana: |
38 krat |

|
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem siguren če je to res, da lahko linkaš brez predmeta.
Najbrž misliš hotspot tool, vendar se mi zdi, da lahko to vročo točko ustvariš le na predmetu, konkretno na sliki, da je link le vroča točka na sliki in ne celotna slika. No, hotspot nastavitve imaš avomatično prikazane v properties, ko imaš poljubno sliko označeno kot link, lahko je cela slika ali pa le del, izvorna koda je map s koordinatami, nič posebnega, lahko pa se zgodi kakšna nezdrožljivost s kakšnim brskalnikom, zato bi predlagal, da se takih nestandardnih ali neobičajnih načinov izogibaš. Drugače je, če bi to delal v flash-u ali podobno, html pa ... raje se drži nižjega (starejšega) html standarda, ki ga podpira večina brskalnikov.
Po drugi strani pa se mi dozdeva, da mogoče res obstaja opcija, da ustvariš neko polje kot link ... ne vem pa, čemu bi to služilo, da boš kliknil na prazen prostor ...
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-=davor=- Član

|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja se opravičujem, to želim da je določen del slike linkan,
imam narejeno sliko ki je sestavljena iz večih slik, ta slika se nahaja na vrhu in je hkrati nastavljena kot ozadje tabele, sedaj pa bi želel, da mi Logotip ki je na sliki vrne povezavo na osnovno stran
očitno mi težave dela ukaz da je ta slika ozadje...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Jan 01, 2008 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slika kot ozadje ne more biti linkana, vsaj tako mislim, ker je slika kot ozadje (background) čisto drugače zapisana v html kodi. Po mojem boš moral grafiko malce preurediti, spremeniti ... da boš lahko linkal. Torej, glede na to, da rabiš linkat del slike, potem je to hotspot tool kar ti iščeš.
_________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.28 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 1:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Slike ki je na ozadju se v htmlju ne da linkat, bo treba zadevo preurediti tako da se bo dalo. Reši te lahko en div element ki je postavljen na oravo mesto, ali pa malo boljše strukturirana stran.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 3:04 am Naslov sporočila: |
|
|
-=davor=- je napisal/a: |
Ja se opravičujem, to želim da je določen del slike linkan,
imam narejeno sliko ki je sestavljena iz večih slik, ta slika se nahaja na vrhu in je hkrati nastavljena kot ozadje tabele, sedaj pa bi želel, da mi Logotip ki je na sliki vrne povezavo na osnovno stran
očitno mi težave dela ukaz da je ta slika ozadje... |
Kot prvo, tabele niso namenjene oblikovanju strani in v zdajšnjih časih imaš (končno!) na voljo druge možnosti - css & co.
Če te prav razumem, imaš na vrhu strani eno sliko, en del te slike je pa logotip, za katerega bi rad naredil povezavo.
Če se da (ravni robovi), sliko razreži, tako da bo logotip samostojna slika, potem pa stvar stlači v primerno tabelo (v vsako celico svojo sliko).
Druga opcija je, če lahko v tabelo (celice) kaj dodajaš - t.j. v celicah ni vsebine. Potem lahko narediš en transparenten gif, na njem narediš map v obliki logotipa in uporabiš to za link.
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-=davor=- Član

|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upošteval sem Chaos-ov namig in sem spletno stran začel gradit na novo, z uporabo CSS.
Moram priznat da mi je tak način izdelave všeč. saj sem enak izgled strani dosegel brez uporabe tabel
Sedaj me zanima ali mi je kater pripravljen malo pomagat pri tem?
kot prvo bi želel vprašat, kater ukaz uporabit, da mi bo zadevo pomaknilo na sredino, ne glede na resolucijo?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisP Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 20:52 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
Tisto, po čemer si spraševal poprej, je usemap ukaz, ki ga lahko izvajaš samo na src, ne pa če je slika v background. Lahko bi rešil zadevo tako da bi za TD uporabil form, v form pa linkaš poljubno...
Za centriranje uporabi center ukaz. Npr:
Koda: |
<html>
<body>
<center>To besedilo bo vedno v centru</center>
</body>
</html>
|
P.S. Pazi, da ne povoziš center z definiranjem pozicije (align) v CSS-u!
LP
BorisP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-=davor=- Član

|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
ta ukaz sem iskal
Citiram: |
margin-left: auto;
margin-right: auto; |
praktično sem ga imel ampak mi ni deloval ker sem imel zraven še ukaz
Citiram: |
position:absolute; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.28 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2008 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, margin-left in margin-right: auto je tisto kar iščeš.
V kolikor rabiš še kaj vprašaj, nekaj nas ima izkušenj s CSS & XHTML.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-=davor=- Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-=davor=- Član

|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
še eno vprašanje
na strani mi sedaj ne prikazuje šumnikov, namreč namesto ščž mi kaže samo ?c? kako to popravit?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koda: |
charset=windows-1250 |
Kje pa to v tvojem programu najdeš pa nevem.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo - me veseli, da si se odločil za uporabo css namesto zastarelih metod s tabelami. Res je, da je z uporabo css določene stvari težje narediti, vendar vsaj ločiš obliko od vsebine dokumenta ... Nova verzija css bo pa sploh poenostavila določene stvari.
Na tvoji strani sem popravil nekaj stvari -- najbolje da odpreš svoj html in css in ta popravljen in primerjaš, da boš videl kaj vse točno.
Zdaj bi se morala vsebina centrirati v vseh brskalnikih, tudi šumniki bi morali delovati.
Na nekaj stvari bi te upozoril:
- pri marginih moraš zraven napisati tudi velikost (ne samo auto)
- za dokument moraš izbrati kodno tabelo (zato ti niso delali šumniki!) --- izberi eno od iso8859-2, windows-1250 ali utf-8.
- dokument mora imeti DTD, drugače ga brskalniki (izjema je iexplorer) obravnavajo kot nestandardnega (quirks mode). Standardni način pa zahteva še nekaj popravkov ... Lahko poizkusiš v svoj html dodati samo DTD, pa boš videl, da se stran ne bo več pravilno prikazala niti v firefoxu.
Drugače pa kar tako naprej, odllično ti gre, glede na to, da si komaj začel s css ...
LP!
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
My Web Sites.zip |
Velikost datoteke: |
341.07 KB |
Downloadano: |
27 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni