www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Postopki pri izdelavi TIV s prenosom tonerja (laminator) ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 95, 96, 97  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moj prvi ne-uspeh
Nepredelana breskev in Kyocera mita fs 1010
Verjetno bo z menjavo termostata boljše, ker se je toner sorazmerno slabo prijel in se ga je dalo že z rahlim drgnjenjem z noktom odstranit. Pa tudi tiskalnik ima že svojo kilometrino ...
Je pa to moje prvo jedkanje nasploh.

IMG_9232.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.2 MB
 Pogledana:  19 krat

IMG_9232.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa inkjet barva - ali se prime na fotolak ?
Da bi direkt z brizgalnim tiskalnikom tiskal na fotolak ploščico.
Ob predelanem podajalniku "listov", seveda.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem lih poznavalec ampak postopek s fotolakom je dosti kvalitetnejši od postopka s tonerjem, ampak je tudi zamudnejši. Postopek s tonerjem je hitrejši in manj kvaliteten. Če mislis delat s fotolakom sprintaj na prozorno folijo in potem osvetli, ker karkoli bos drugače delal bo samo trajalo dlje časa in kvaliteta bo verjetno tudi slabša.
Če sem kaj narobe napisal naj me prosim kdo popravi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.97

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj poznam oba postopka, samo nimam pri roki (od iznajdbe postopka z breskvico Wink ) fotolak ploščice, da bi preizkusil oprijem barve. Zato sem vprašal.

Sem našel še tole: http://www.e-misija.si/artikli.php?group=299
Upam, da breskvica rezalnik prebavi rezanje FR4 Rolling Eyes .
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

powr je napisal/a:
Nisem lih poznavalec ampak postopek s fotolakom je dosti kvalitetnejši od postopka s tonerjem, ampak je tudi zamudnejši. Postopek s tonerjem je hitrejši in manj kvaliteten.

powr je napisal/a:
Je pa to moje prvo jedkanje nasploh

Whistle

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.91
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam, da breskvica rezalnik prebavi rezanje FR4 Rolling Eyes .

Ne bo šlo za rezanje.Imam knjigovezniško škarje,ki naenkrat reže10mm debele papirje.Mislil sem da bi rezal FR4 in vidim da ima drugačno obliko noža.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
_buggy_
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Avg 2007 8:27
Aktiv.: 0.02
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smile glede črt na moji plošči: eagle auto route sucks. med routanjem se mi je zdelo lažje vleči črte pod različnimi koti.
glede estetike: res je grda ploščica, a upam da bo delala.

tudi pri meni se s sparovega lista ni hotelo prenesti. na koncu pa je le šlo. vse je odvisno od nastavitev na printerju.
type is: transparency (hp 1020). toner pri transpararency foliji dela pri manjši temperaturi, zato tudi potrebuješ manjšo temp. za prenesti s papirja dol.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.92
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sem že hotel dati v rubriko kaj trenutno počnete, a sem se vseeno premislil in dal sem.
Tole je prava miniatura. Miniaturne so tudi piste. 12 mils.

Velikost ploščice je vsega 21,5 x 48,5 mm.

avrprog.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  87.26 KB
 Pogledana:  25 krat

avrprog.jpg

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.84
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa ne morem delati z "mils", vedno ko delam board si najprej nastavim na "mm". Če imam kakšno majhno ohišje z raznimi stikali/gumbi...itd in moram pravilno razporejati elemente, da potem ne nasedajo na elemente na ohišju, mi je veliko lažje delati v "mm".
Drugače pa sem sam razvil ploščico z najmanjšo širino vezic 0.4mm. Delam pa z kupljenimi ploščami s fotolakom. Zadnjič sem prvič poskusil sam nanesti pozitiv20, ker nisem dobil plošče 200×300 in je bilo med prazniki sem kupil navadno. Ploščo sem najprej očistil z nitrom in takoj za tem nasprejal, sušil sem 2 dni pri 20°C v zaprti omari (tema), osvetljeval 4 min, čeprav piše 3-10s, razvijal s koncentracijo cevosana. Po jedkanju sem dal ploščo nad luč in opazil, da mi je po celotni plošči zjedkalo zelo majhne pikice, vezice so bile rahlo sitaste.

Še vedno mi je najbolj enostavno uporabiti že pripravljene fotoplošče, s samim sprejem in vsem je še več kompliciranja in še prej se kaj zalomi.

Z laminatorjem pa bi rad delal vsaj topplace, upam, da bo papir od nalepk v redu, ker s prosojnico sploh ni šlo, kot sem napisal; preden sem prosojnico lepo poravnal na TIV se je toner že razmazal, saj se ni niti malo posušil/vpil na gladki površini prosojnice.

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izvrtal sem še luknje.

Večje so 0.95mm, manjše pa 0.35mm.

avrprog1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  629.27 KB
 Pogledana:  17 krat

avrprog1.jpg

smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD,

kašne svedre uporabljaš?? Jaz se mučim z vsemi možnimi izvedbami, pa mi sveder zdrži max. eno ploščico, potem pa začne dvigovati pad-e. Saj sem že videl, da ste v nekem postu razglabljali o tem in tudi kupovali nekje v tujini, pa me zanima,če so ti svedri res tak zakon. Zanima me tudi, kje jih kupujete??. V SLO sem kupil že na kile svedrov 1mm, pa je z vsemi enako (HSS-D, HSS-G, ... )

LP Matjaž

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na semnju v Pordenone sem kupil ene 5 kompletov svedrov, ki so namensko za vrtanje lukenj v FR4.
Zlepa ga ne zlomiš. Pogoj je seveda stebrni vrtalni stroj. Večino teh, ki sem jih uničil so mi padli iz roke in ker so tako trdi so seveda tudi enormno krhki.

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

smatjaz je napisal/a:
V SLO sem kupil že na kile svedrov 1mm, pa je z vsemi enako (HSS-D, HSS-G, ... )

S temle se da marsikateri sveder nabrusiti.

smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.58

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa tisti brusilniki, ki se dajo na "bormašino" in so namensko narejeni za brušenje svedrov? Ima kdo izkušnje s tem? Ali se sploh lahko brusijo sverdi 1mm?

LP M.

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 12:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Majhne HSS svedre premerov do 1.5mm sem svoje dni uspešno brusil z navadnim ploskim kamnom, podobnim brusu za koso (le da je slednji okrogel).

Nekaj takega:
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 95, 96, 97  Naslednja
Stran 21 od 97

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni