www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Proggy ubs programator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bsti123
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 20 Dec 2007 18:25
Aktiv.: 0.04
Kraj: ok. Celja

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2008 10:41 pm    Naslov sporočila:  Proggy ubs programator Odgovori s citatom

Ker sem pred kratkim obupal nad programatorjem stk200 in na koncu ugotovil da imam verjetno pokurjene izhode na LPT portu.
Sem si preko sveta elektronike kupil programator Proggy.Gre za usb programator,ki programira nekatere vrste avrjev med drugim atmega 8.Ker bi rad Atmega 8 sprogramiral preko testne ploščice me zanima sledeče v navodilih za programator sem dobil shemo kabla,od programatorja naprej priključitev IDC kabla.Shema izgleda pa takole:

Zanima me kam gre katera zička oz. na katero nogico jo morem povezati.Pogledal sem data sheet od atmega 8.Vendar se mu tukaj vse zakonplicira ker ne vem kateri signal pride iz programatorja.
shema je sledeča :

Hvala za odgovore Boštjan.
//Rad bi se opravičil še Adminu ,ker nisem čisto natančno prebral pravil. Upam da je zdaj moja tema v skladu s pravili Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oj,

na priloženem CD-ju bi morala biti popravljena shema, ki ti jo prilagam.

Lp
Jure

PROGGY_K.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  PROGGY_K.pdf
 Velikost datoteke:  2.69 KB
 Downloadano:  79 krat

Nazaj na vrh
bsti123
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 20 Dec 2007 18:25
Aktiv.: 0.04
Kraj: ok. Celja

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2008 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shema je bila na priloženem cdju vendar na povezavah na shemi ni bilo napisanih signalom.Shema, ki si mi jo poslal mi bo v veliko pomoč hvala ti. Wink

Lp Boštjan
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni