|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marko-x Član

Pridružen-a: Tor 02 Nov 2004 14:21 Prispevkov: 326 Aktiv.: 1.37 Kraj: prekmurje
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 11:03 pm Naslov sporočila: Težave s TV-je |
|
|
Pozdravljeni!
Imam težavo na TV-ju se mi je pojavila skrčena slika, barve pa so zbledele. Kaj bi bilo narobe?
Je mogoče kriva HV stopnja?
Spodaj je priložena slika.
L.P.
Marjan
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
302.92 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
325.17 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda nam sploh ne bi bilo v pomoč, če bi vedeli za kater TV se sploh gre.
Nikakor pa nam ne smeš povedat, ali se je napaka pojavila v trenutku ali postopoma.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko-x Član

|
Objavljeno: Tor Jan 15, 2008 11:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slika se je pojavila v trenutku ob vklopu je bila takšna, gre pa za Denver TV, dtx-2110 star caa. 3 leta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Jan 16, 2008 1:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Zbluzile so se ti servisne nastavitve.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sre Jan 16, 2008 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Za skečeno sliko je po moje kriv elektrolitskikondenzator v vertikali, ali pa so se "zmešale" nastavitve v servisnem meniju. Podatki v servisnem meniju so shranjeni v EEPROM pomnilniku, serijski komunikaciji med procesorjem in EEPROM-om pojavijo motnje, prav hmalu pride do napačnega vpisa...
Jaz bi preveril še tranzistorje v RGB stopnji, ker se mi zdi, da je izginila ena barva.
Če se v RGB stopnji nahaja(jo) integrirano(a) vezje(a), ga (jih) lahko preveriš že z dotikom. Po nekaj minutah delovanja mora(jo) biti enaho topla. Seveda je treba TV spejemnik izklopiti, in šele nato pristopiti k preverjanju!
Vsak TV-sprejemnik ima svoj način vstopanja v servisni meni in včasih je dokaj težko priti do teh podatkov, ker so namenjeni samo pooblaščenim servisom. Večinoma gre za kombinacijo določenih tipk na daljinskem upravljalniku (Gorenje, ...) ali na televizorju (Grundig, ...), ali pa za kombinacijo enih in drugih (Schneider, ...). Dostop do servisnega menija je mogoč tudi z vtipkavanjem identifikacijske kode (Grundig, ...)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Jan 16, 2008 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
pritisni: 2x menu - q.view - mute.
S timer izbiraš stran, menu za izhod.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko-x Član

|
Objavljeno: Sre Jan 16, 2008 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tv je stvarno zbluzil. Napaka je bila odpravljena v servisnem meniju, čeprav z nastavljenimi barvami še nisem prav zadovoljen. Se bom še moral malo igrati.
Hvala lepa za nasvete.
Lep pozdrav
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni