www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Farnell
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:22 pm    Naslov sporočila:  Farnell Odgovori s citatom

Morda neumno vprašanje pa vendar - je kdo že naročal direktno od Farnella? Se sploh da? Meni se zdi neumno, da mi gnide ICjevske računajo 50% več, kot stanejo reči v Farnellu...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni so odgovorili: Please contact our local dealer
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Grrr, se mi je zdelo. Sad
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za manjša naročila ne bi prišel nič ugodneje skozi (zaradi poštnine !)

LP

piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To s poštnino mi je jasno tako, da bi direktno naročal le večje reči oz. ko bi se mi nabralo dovolj materiala. Morda bi s kom naročil skupaj in si razdelil poštnino...
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70783.04

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Direktno se da naročiti. Sem že delal. Le poštnina je UPS express in zato ful draga (cca 20€). Res pa je, da je drugi dan že pred vrati, če naročiš do 15 ure. Pa minimalno naročilo je 20 funtov.

Ve kdo za alternativo?
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je poštnina 20€, se pri naročilu >40€ že splača direktno naročati še posebo, če je naslednji dan pri tebi. Tele naše elektro trgovine so tako neresne, da me ponavadi mine nekaj naredti predvsem zato, ker vem, da bo potreben dolgotrajen boj za material. Pozabijo poslat, polovice naročenega nimajo na zalogi, pošljejo napačne reči... samo tistega ne, kar naročiš.
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Če hočete, vam enkrat mesečno organiziram skupni nakup iz Farnella.
Cene iste kot v nemškem Farnellu + 20 % (davek) brez poštnine.

lp

Boris

Jaz sem za!
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Direkt iz Franella lahko, vsaj kolikor jaz vem naročajo samo podjetja.

Ja taka skupna nabava bi bila fanj ja. Ker IC je res oderuški. Pa ne mi govort o poštnini, ker oni naročajo na intervale in takrat itak dobijo svojo redno pošiljko.
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, direkt naročilo velja samo za podjetja. Mislim, da bi Boris postal svetnik, če bi organiziral kaj takega. Farnell ima veliko robe in še precej celo na zalogi. Organizacija naročila, delitev potnih stroškov, nekaj marže za našega Borisa, pa smo vsi zadovoljni. Jaz sem za. Kaj menite ostali?
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2008 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, seveda. Ne glede na to, koliko bi Boris zaračunal svojih stroškov, je bolje da jih dobi on, ne pa IC, ki so <tukaj vstavi ustrezen izraz z negativnim prizvokom>, pa še prav naročat ne znajo.

Jur
Nazaj na vrh
spy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

spy je napisal/a:
Ja, direkt naročilo velja samo za podjetja.

Vzamem nazaj. Tudi fizične osebe lahko. Sem šel preveriti, pa se da. Včeraj naročil, danes dobil, izven firme.

Vendar zaradi zbijanja poštnine in minimalnega naročila bi še vedno lahko realizirali Borisov predlog.
Nazaj na vrh
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni so iz Farnell-a odgovorili, da naj se obrnem direktno na svojega dilerja. Tako sem tudi storil. Glede samega naročanja, so pa moje izkušnje sledeče:

Da ne zna IC, kot zastopnik Farnell-a prav naročat, ne drži. In to iz preprostega razloga, ker pač mora vsak kupec sam posredovati pravilne podatke. Oni pač zahtevajo od tebe, da jim sporočiš št. artikla oz. order codo in pa količino. Torej v izogib dodatnega pojasnjevanja, pošiljanja raznih mail-ov idr., je najbolje, če sam pregledaš njihovo lager listo. Če kakšnega željenega artikla trenutno ni na zalogi, je tam opomba npr: 3 day delivery ipd. Torej takoj veš, da se bo izdobava malo zavlekla in, da uvozniku po nepotrebnem ne težiš itd. Na koncu jim pošlješ kar kopijo "my basket" in zadeva mora "štimat". Vsaj tako sem jaz do sedaj to počel. Je pa res, da potem uvoznik na precej lahek način zasluži svojo provizijo - 50%.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
piroman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 22, 2008 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To, da naše trgovine ne znajo zložit in poslat naročenega se nanaša za naročila njim, ne za posredništvo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni